MKB-Nederland gaat in samenwerking met EIFFEL talentenprogramma’s voor het midden- en kleinbedrijf organiseren. Voor de groei en innovatie van het mkb zijn hbo- en wo-afgestudeerden hard nodig. Dankzij deze talentenprogramma’s ervaren young professionals zelf de voordelen van het mkb, zoals het hebben van een baan met veel verantwoordelijkheid en snelle doorgroeimogelijkheden. Ondernemers kunnen zich nu aanmelden. Het programma gaat in september 2016 van start.

Jong talent binnenhalen
Leendert-Jan Visser, directeur MKB-Nederland: “Binnen het mkb is er veel vraag naar jonge, hoogopgeleide professionals, zo merken wij”. MKB-Nederland en EIFFEL hebben daarom de handen ineen geslagen om het beste van twee werelden te combineren. We hebben een wervings- en ontwikkelprogramma opgezet voor mkb–bedrijven die jong talent in hun organisatie willen binnenhalen.”

Twee pilots
De partijen starten met twee pilotprojecten: een in Noord-Holland en een in Oost-Brabant. Talentvolle afgestudeerden worden geplaatst bij mkb-bedrijven en beide partijen worden gedurende een half jaar intensief begeleid. Bij gebleken succes breiden MKB-Nederland en EIFFEL uit naar andere regio’s.

Voordelen van het mkb
Het uiteindelijke doel van het project is dat talenten een carrière in het midden- en kleinbedrijf als net zo aantrekkelijk ervaren als werken voor een multinational. “We willen dat hoogopgeleide starters inzien dat werken binnen het mkb veel voordelen heeft”, zegt directeur Leendert-Jan Visser van MKB-Nederland. Zo heb je vaker een grote verantwoordelijkheid en groei je eerder door dan in een multinational.”

Binden van talent
Voor het midden- en kleinbedrijf is het belangrijk om hoog opgeleide talenten aan zich te binden maar ook om hen verder te begeleiden. Juist om deze reden heeft MKB-Nederland de hulp ingeroepen van EIFFEL. Visser: “Op het gebied van het erkennen, herkennen en ontwikkelen van talent in organisaties zijn deze partijen expert. Nu doen we dat ook nog eens met een gericht ook naar de dynamiek van het mkb. Met hen samen kunnen we ondernemers coachen.”

Mkb-ondernemers hebben elke dag te maken met keuzes en veranderingen die van invloed zijn op hun onderneming. Ze zijn bezig om hun bedrijf te laten groeien, om wendbaar te zijn en te kunnen inspelen op de markt. Investeren in flexibele en betrokken medewerkers is daarom van belang. Niet alleen voor de continuïteit van de onderneming, maar ook voor het waarmaken van ambities voor de toekomst.

Wilt u meer informatie over het toptalenten programma of wilt u zich aanmelden? Kijk dan op www.mkb.nl/toptalent.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Bart Drenth

Bart Drenth

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Wil jij een MBO-stagiair in dienst nemen? SBB helpt je daarbij

Wil jij een MBO-stagiair in dienst nemen? SBB helpt je daarbij

Wat moet een bedrijf doen om een MBO-stagiair in dienst te kunnen nemen? Daarover spraken we met Jan Willem Mans, manager van de regio Noord-Holland voor SBB, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven: ‘’We bieden maatwerk om ervoor te zorgen dat bedrijven goede erkende leerbedrijven worden.’’

Staycation tips: Vrijhaven Zwier

Staycation tips: Vrijhaven Zwier

MKB Amsterdam deelt met jou de leukste tips voor een geslaagde ‘staycation’ in Nederland. Deze keer: Vrijhaven Zwier in Vinkeveen.

Dromen van een Uithoornse postpakketten-hub

Dromen van een Uithoornse postpakketten-hub

Om de nasleep van Brexit én corona het hoofd te bieden wil Nick Rosman in zijn woonplaats Uithoorn een transporthub opzetten. Met hulp van de gemeente hoopt hij er hét servicepunt voor postpakketten te kunnen opstarten en uitbreiden en zo de schade die hij als zzp’er leed achter zich te kunnen laten.

Uitslag Product van de Maand uitgesteld. Save the date voor september!

Uitslag Product van de Maand uitgesteld. Save the date voor september!

In verband met het oplopend aantal besmettingen is besloten om de Groeiborrel van de maand juli niet door te laten gaan. Dat betekent ook dat de uitslag van de winnaar van het Product van de Maand even op zich laat wachten. Na de zomerstop aankomende maand zijn we terug op donderdag 16 september vanaf 15.30 uur met de kick-off van het Digitaliseringsoffensief. Save the date!

Staycation tips: Stadsstrand De Hallen

Staycation tips: Stadsstrand De Hallen

MKB-Amsterdam deelt met jou de leukste tips voor een geslaagde ‘staycation’ in Nederland. Deze keer: Stadsstrand de Hallen in Amsterdam-West.