Maandag 3 oktober kun je gratis deelnemen aan de workshop ‘Augmented reality (AR) en virtual reality (VR)’. Tessa Welmers, projectleider workshops van het Digitaliseringsoffensief, ziet uit naar de demonstratie. “Tijdens de workshop is alles aanwezig: de VR brillen en met de Fectar app kun je toepassingen zelf beleven. Ideaal voor mensen die willen ontdekken hoe het is om AR toepassingen te gebruiken in hun bedrijf en te zien wat het oplevert.”

Hoe zet je VR in voor je bedrijf?

De meeste mensen hebben wel eens een VR bril opgezet voor het spelen van een game. Maar hoe gebruik je zo’n VR bril voor je bedrijf? Welmers legt uit: Denk bijvoorbeeld aan het schoenmerk Nike, ze maken gebruik van een AR toepassing. Via een app kan je zien hoe de verschillende kleuren van de Air Nike schoen bij je staan. Met een foto van jezelf als basis kan je verschillende schoenen aantrekken. Het is een digitaal pashokje, verschillende kledingmerken zijn hier ook mee bezig. En de auto industrie gebruikt AR om je de juiste kleur voor je auto te laten kiezen.

Events en concerten

Is deze workshop alleen bedoeld voor mensen die producten verkopen? Welmers ziet veel meer mogelijkheden: “Er zijn zoveel meer toepassingen voor AR, denk aan het bezoeken van een event, concert of tentoonstelling vanuit je eigen huis. Deze ontwikkeling is voor de culturele en eventsector van groot belang. 

Presenteren van cijfers

Ook voor bedrijven in de dienstverlening kan VR en AR heel interessant zijn, bijvoorbeeld voor het het presenteren van financiële overzichten. Dit kan veel aantrekkelijker worden gedaan in een 3D omgeving.

Workshop

De workshop wordt gegeven door Selmar Meents, Associate Professor Digital Business Transformation aan de Hogeschool van Amsterdam. Meents onderzoekt voor en met het bedrijfsleven de impact van nieuwe digitale technologieën. Naast het verzorgen van onderwijs geeft hij trainingen en workshops aan bedrijven en publiceert hij regelmatig.

Fectar geeft presentatie

Aanvullend op de workshop geeft het bedrijf Fectar een korte presentatie. Fectar heeft een nieuw innovatief platform gelanceerd, Fectar Studio, waarmee je zekf eigen VR- en AR-presentaties kan bouwen zonder code te hoeven kloppen. Het wordt zo voor organisaties veel eenvoudiger om zelf virtual reality en augmented reality-oplossingen te ontwikkelen. Een echte gamechanger op het gebied van content-creatie dus. Tijdens de presentatie van Fectar kan je vragen stellen of advies krijgen over je persoonlijke situatie. 

Waar, wanneer en hoe?

Locatie: Studio De Pijp, Oranjekerk, Tweede van der Helststraat 1-3, Amsterdam

Workshop: 15.30 – 17.00 uur, schrijf in hier in! 

Na de workshop vindt de Groeiborrel van MKB-Amsterdam plaats, van 17.00 tot 19.00 uur. Je bent hierbij van harte welkom voor een gratis hapje en drankje.

Digitaliseringsoffensief

Het Digitaliseringsoffensief helpt mkb-bedrijven versneld te groeien met behulp van digitalisering. Een initiatief van Gemeente Amsterdam, MKB-Amsterdam, De Hogeschool van Amsterdam en Ready to Scale, mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Ondernemers winkelcentrum De Dukaat aan het Ecuplein: ‘Laat onze blauwe parkeerzone niet verdwijnen’

Ondernemers winkelcentrum De Dukaat aan het Ecuplein: ‘Laat onze blauwe parkeerzone niet verdwijnen’

Maik Schaffner, eigenaar van supermarkt Jumbo in winkelcentrum De Dukaat: ‘Wij zijn niet tegen de invoering van betaald parkeren. Maar bij het verdwijnen van de blauwe parkeerzone gaan bewoners met een parkeerontheffing op deze plekken staan.’ Guido Frankfurther: ‘Een goed functionerend winkelcentrum is belangrijk voor de leefbaarheid van het gebied.’ De commissie Mobiliteit en Openbare Ruimte van de gemeenteraad bespreekt donderdag de kwestie.

Leveranciers na elke levering terug naar Ringweg A10

Leveranciers na elke levering terug naar Ringweg A10

Vorige week maakte wethouder Van de Horst bekend 14 hoofdroutes voor autoverkeer te willen afsluiten. Vicevoorzitter Guido Frankfurther van MKB-Amsterdam: ‘Wij zien ook de voordelen van een autoluwere stad met minder drukte en een schonere lucht. Maar dat moet wel in goed overleg met het bedrijfsleven en in kleine, behapbare stappen, zodat het bedrijfsleven de tijd krijgt om zich aan te passen.’

Kantoorpanden Amstelveen moeten voldoen aan energielabel C

Kantoorpanden Amstelveen moeten voldoen aan energielabel C

Bedrijven in Amstelveen die nog niet voldoen aan de energielabel C hebben en brief gekregen om binnen twaalf weken een verbeterplan aan te leveren. Wethouder Floor Gordon: ‘Met het energielabel willen we ervoor zorgen dat gebouweigenaren energiezuinige maatregelen nemen. Dat is belangrijk om CO2 te besparen en het zorgt voor lagere energielasten.’

De Hanze Trade Summit: zakendoen én duurzaamheid

De Hanze Trade Summit: zakendoen én duurzaamheid

Bij Internationaal zaken doen komen niet alleen prijs en kwaliteit in de onderhandelingen ter sprake, maar steeds vaker ook meerdere SDG doelen. Erik de Boer, directeur MKB TRADE OFFICE: ‘Vrijdag 8 september hebben we een unieke internationale bijeenkomst voor ondernemers die importeren en exporteren of die de mogelijkheden voor import en export onderzoeken. Meld je snel aan!

‘Noord-Holland is rijk aan innovatieve ondernemers’

‘Noord-Holland is rijk aan innovatieve ondernemers’

Als gedeputeerde van de provincie Noord-Holland ondersteunt Ilse Zaal lokale mkb ondernemers op gebieden als stimulering van innovatie, een beter werkende arbeidsmarkt, ondersteuning bij verduurzaming of terugdringing van leegstand. De verkiezingen voor de Provinciale Staten op woensdag 15 maart zijn dan ook van groot belang voor jou als ondernemer. Ga stemmen!