Hoe gaan data jou helpen om beter te ondernemen? Daar kom je achter tijdens de webinar Business Intelligence voor het MKB. Op 20 december praten econoom Alexander van Nieuwstadt en professor datawetenschap Kees van Montfort je bij over de manieren waarop jij data-analyse optimaal kunt inzetten voor het verbeteren van jouw bedrijfsvoering.

MKB-ers krijgen steeds meer en duidelijker inzicht in data uit allerlei verschillende bronnen. Denk daarbij aan verkoop- en inkoopcijfers, voorraden, klantgegevens en financiën. Deze gegevens kun je gebruiken om de belangrijkste kerngetallen voor jouw onderneming te berekenen en inzichtelijk te maken. Hiermee kun je structureel toezicht krijgen en houden op wat goed gaat en wat niet, en bovendien tijdig bijsturen waar nodig.

Belangrijke tool

Die inzichtelijkheid is er niet alleen om problemen op te lossen wanneer ze zich voordoen; ook voor de lange termijn biedt het houvast. Lecturer Kees van Montfort: ‘’Data zoals omzet, kosten, product- en dienstengegevens zijn dus ook een belangrijke tool bij het maken van betere beslissingen.’’ Omdat dat dus geldt voor je bedrijfsvoering over een langere periode creëer je ook bestaansrecht voor de toekomst van jouw onderneming. Data kunnen dus echt in jouw voordeel werken!

De webinar vindt plaats op maandag 20 december van 16:00 uur tot 17:00 uur. Wil jij ook weten hoe data jouw bedrijf verder op weg kunnen helpen? Meld je dan aan via deze link. Deelname is helemaal gratis!

Digitaliseringsoffensief
Het aanbieden van trainingen en webinars is onderdeel van het Digitaliseringsoffensief. Het Digitaliseringsoffensief helpt mkb-bedrijven versneld te groeien met behulp van digitalisering. Een initiatief van Gemeente Amsterdam, MKB-Amsterdam, De Hogeschool van Amsterdam en Ready to Scale. Mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.