Dwayne van der Klugt, projectleider bij Ready to Scale had onlangs een bijzondere taak te vervullen. Samen met collega Liselot Bosman mocht hij namelijk de kanshebbers nomineren voor het allereerste digitale Product van de Maand! Nooit eerder ging deze titel naar een digitaal product of dienst. Voor MKB-Amsterdam dus een mooie gelegenheid om samen met Dwayne stil te staan bij deze primeur.

Ready to Scale, het bedrijf waar Dwayne en Liselot voor werken, zet zich al sinds 2013 in om startups en scale-ups die digitale producten of diensten aanbieden te helpen groeien. Dwayne: “Heel veel van die startups en scale-ups zijn altijd actief op zoek naar nieuwe klanten. En mkb’ers in de regio Amsterdam zijn juist weer op zoek naar digitale producten om hun bedrijf te helpen groeien. Vaak zie je dat ze dan kiezen voor digitale producten uit bijvoorbeeld Amerika, maar dat is helemaal niet nodig! Lokaal zijn er namelijk ook genoeg digitale bedrijven te vinden om ze daarmee te helpen. Het devies is dus eigenlijk: koop lokaal.” Dat het Product van de Maand nu in een digitaal jasje wordt gestoken is volgens Dwayne dan ook een goede gelegenheid om dat te laten zien.

Welke digitale producten zijn nuttig voor de mkb’er?

Bij het nomineren van de kanshebbers hebben Dwayne en Liselot vooral goed gelet op het nut van de digitale producten voor de mkb’er. “Veel digitale tools of oplossingen zijn vooral op de corporate wereld gericht. Wij hebben gekeken naar wat goed werkt voor de kleinere ondernemer, de mkb’er. Zij zijn vaak gebaat bij pragmatische, doelmatige oplossingen die snel en makkelijk toe te passen zijn. Dat zul je dus ook terugzien in de nominaties van deze maand.”

Dwayne zegt vereerd te zijn dat hij de nominaties voor het Product van de Maand mocht verzorgen. “Dit past supergoed bij waar we ons met Ready to Scale voor inzetten en ik merk dat het nu al veel positieve energie brengt. We kijken uit naar dit jaar met nog veel meer mooie nominaties!”

Het Digitaliseringsoffensief is een initiatief van MKB Amsterdam, Ready to Scale, de Hogeschool van Amsterdam en de gemeente Amsterdam. Het Digitaliseringsoffensief heeft tot doel de mkb-banenmotor in de regio Amsterdam te versnellen via digitalisering. Dat gebeurt via webinars, trainingen, groepsprogramma’s, matching en maatwerkondersteuning voor ondernemers met een groeiambitie. Wil je een in house workshop, neem dan contact met ons via info@mkb-amsterdam.nl.

Wil je weten welke producten door Dwayne en Liselot zijn genomineerd?
Lees dan dit artikel: