We zitten inmiddels alweer even de laatste maand van het jaar. Bij MKB-Amsterdam is die maand onlosmakelijk verbonden met de strijd om het Product van het Jaar. Uit alle winnaars van de juryprijs voor het Product van de Maand van 2021 kiest de vakjury één winnaar die er met de hoofdprijs van dit jaar vandoor gaat. Maar… er komt natuurlijk ook weer een publieksprijs bij kijken! Alle winnaars van afgelopen jaar binden nog een keer de strijd met elkaar aan en hebben jouw stem nodig om de winst binnen te halen.

Welke winnaars hebben we het afgelopen jaar ook alweer voorbij zien komen? De Metropoolregio Amsterdam kent natuurlijk zoveel geweldige ondernemers en minstens zoveel prachtige producten, we snappen dat je dat misschien niet allemaal hebt onthouden. Daarom frissen we je geheugen even op:

De kanshebbers op de vakjuryprijs:

Voor de publieksprijs is er een nog grotere poule die kans maakt op de winst. Aan het bovenstaande rijtje worden daarvoor nog een aantal mooie producten toegevoegd, namelijk:

MKB Amsterdam-bestuurslid Bert Bos kijkt ontzettend uit naar de strijd: ”Dit is natuurlijk nog net even wat specialer dan de Product van de Maand-prijzen. Dit is hét hoogtepunt van het jaar en de jury verheugt zich er enorm op.”

Hij vindt de prijzen een belangrijke vorm van erkenning: ”Het is een geweldige kans voor ondernemers om in het zonnetje te worden gezet. Ze werken dag in dag uit keihard om hun producten op de kaart te zetten. Wat ik ook zo mooi vind is dat we iedere maand een thema hebben. Daardoor zie je ook echt de diversiteit in alle producten die onze Amsterdamse ondernemers te bieden hebben. Oude ambachten die al jaren naam hebben gemaakt en nieuwe producten die ons verrassen, er zijn gewoon ontzettend veel mooie, authentieke producten te vinden.”

Op maandag 24 januari sluit de stembus en bepaalt onze jury wie de hoofdprijs van dit jaar krijgt. Tot die tijd hebben alle kanshebbers jouw stem ontzettend hard nodig! Dus besteed je feestdagen goed en breng via deze poll je stem uit. De winnaar wordt op maandag 7 februari bekendgemaakt in een video die natuurlijk te zien zal zijn in onze nieuwsbrief en op al onze kanalen.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Coalitieakkoord: vaag op economisch gebied

Coalitieakkoord: vaag op economisch gebied

PvdA, Groen Links en D66 presenteerden deze week hun coalitieakkoord, de basis voor het gemeentebeleid voor de komende vier jaar. Voorzitter Bart Drenth is blij met de specifieke aandacht voor het mkb. Maar de invulling van de economische paragraaf is vaag en mist aansluiting met de voorstellen die MKB-Amsterdam heeft gedaan.

Samenwerking met gemeente: ‘Geen woorden, maar daden.’

Samenwerking met gemeente: ‘Geen woorden, maar daden.’

Publiek-private samenwerking loopt als een rode draad door het coalitieakkoord. Maar MKB-Amsterdam mist de samenwerking met het nieuwe college. ‘We hadden het op prijs gesteld als het college de link had gelegd met initiatieven vanuit het mkb. Zoals Amsterdam Food Capital 2025. We willen alsnog snel aan tafel met het nieuwe college om echt samen te werken’.

Differentiering reclamebelasting op politieke agenda

Differentiering reclamebelasting op politieke agenda

Het nieuwe college wil de reclamebelasting gaan differentiëren om met name kleine reclame-uitingen te ontzien. ‘Positief’, zegt Bart Drenth, ‘maar MKB-Amsterdam streeft nog steeds naar afschaffing van deze belasting.’ Eerder is een petitie van MKB-Amsterdam voor afschaffing door bijna 900 bedrijven ondertekend.

Verbetering van toegankelijkheid aanvraag nadeelcompensatie beloofd

Verbetering van toegankelijkheid aanvraag nadeelcompensatie beloofd

Op mede-initiatief van MKB-Amsterdam gingen ondernemers gisteren in het kantoor van Adyen om tafel met de ombudsman van de Metropool Amsterdam. Frankfurther, vice-voorzitter van MKB-Amsterdam, is blij met de voorlopige uitkomsten: ‘De aanwezigheid van ombudsman Munish Ramlal lijkt als een procesversneller te werken.’

Product van de Maand mei

Product van de Maand mei

Wordt het Friet van Patat Steeg of de Honing Koningsstroopwafel van Landskroon? Of zit je toch meer te denken aan het chocoladekoekje van Van Stapele? Stem! En zet alvast de Groeiborrel van maandag 13 juni in je agenda!