Minister Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) wil het mkb in de energiecrisis ondersteunen via de regeling Tegemoetkoming Energiekosten (TEK). Mkb ondernemingen met energiekosten van minimaal 12,5 procent van de omzet kunnen een vergoeding ontvangen van maximaal 160.000 euro. In de praktijk blijkt deze drempel van 12,5 procent echter te hoog is. Pien Thate, bestuurslid MKB-Amsterdam sprak met de minister en met ondernemers in de stad. Haar doel: een betere regeling voor kleine bedrijven. Die blijkt hard nodig te zijn…

“Heel lastig om zelf iets te verdienen”

“Wij zijn vorig jaar mei begonnen en hebben sinds juli dit jaar een variabel energiecontract”, vertelt de eigenaar van een flexwerkconcept. “We huren een pand in een transitiegebied, het pand voldoet niet aan alle verduurzamingseisen vanwege de tijdelijkheid. Tot nu toe hebben we alle winst in de onderneming geïnvesteerd. Natuurlijk doen we alles wat we kunnen om het verbruik zo laag mogelijk te houden (onder andere investeren in kleinere aansluiting, isolatie). De energieprijzen maken het ons heel lastig om in 2023 überhaupt zelf iets te verdienen.

Deel je ervaring!

Staat jouw bedrijf zwaar onder druk door de verhoogde energiekosten, maar kom je niet aan de 12,5 procent ? Geef dan door aan ons:

  • Wat is het percentage van de omzet dat je normaal aan energiekosten uitgeeft?
  • Wat is dit percentage in 2022?
  • Wat voor soort onderneming heb je?

Deze informatie wordt door MKB-Amsterdam verzameld en naar de minister gestuurd. Zij gaat dan kijken of er niet toch een andere regeling kan komen om kleine bedrijven te steunen. Uiteraard geldt: des te meer voorbeelden we sturen naar de minister, des te groter de kans dat de huidige regeling wordt aangepast. Deel deze boodschap en reageer via info@mkb-amsterdam.nl!

Beeld: © RijksoverheidOlivier Middendorp

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Jerry van Schaik

Jerry van Schaik

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB-Metropool Amsterdam pleit bij de gemeente voor een langere ontheffingsmogelijkheid voor vrachtauto’s dan tot 1 januari 2030. Vicevoorzitter Guido Frankfurther: “Zeker in huidige economische situatie met torenhoge bedrijfslasten en Coronaschulden die nu moeten worden terugbetaald, kan je niet verlangen dat ondernemers hun vrachtauto’s uit 2018 of 2019 op 1 januari 2025 de deur uitdoen”

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Vicevoorzitter MKB-Metropool Amsterdam Guido Frankfurther kijkt kritisch naar het tramexamen van de GVB. Frankfurther erkent het belang van snelheids- en vaardigheidstesten, maar meent dat de lat wel erg hoog wordt gelegd: “Veiligheid voorop, maar op deze manier wordt het personeelstekort natuurlijk nooit ingelopen”.

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

De Impact Deals zijn inmiddels gesloten! Lees hieronder meer over de acht Impact Deals ontwikkeld door tien ambitieuze MKB-ers.