Vanwege de situatie rondom corona gaan de komende groeiborrels van 6 december en 3 januari niet door. Wel wordt de mogelijkheid om te stemmen op het Product van de Maand november met een week verlengd. Stemmen kan nu tot maandag 6 december 12.00 uur. In december gaan we digitaal door met de verkiezing van de Jaarprijs Product van de Maand. Hierover volgt binnenkort meer informatie.

Wie gun jij de publieksprijs? Steun jouw favoriet door te stemmen via deze poll. Dit zijn de genomineerden:

Volkorenbrood van Bakkerij Hartog

Al sinds 1896 is Bakkerij Hartog een begrip in Amsterdam. Het volkorenbrood van Bakkerij Hartog maakt deze maand kans om te worden gekroond tot product van de maand. Waarom? Omdat het brood wordt gebakken met tarwe uit eigen maalderij. Daarmee zorgt Hartog ervoor dat er niets uit het brood wordt gefilterd en dat er geen conserveringsmiddelen worden toegevoegd. Een heel puur brood dus. En natuurlijk heel erg lekker.

Eberhardjes van Stichting Hart voor je Stad

Sinds 5 mei 2018 heeft de stad Amsterdam een eigen koekje: het Eberhardje. Het hartvormige koekje met de bekende drie Amsterdamse Andreaskruisen is vernoemd naar de voormalige burgemeester Eberhard van der Laan, die in 2017 overleed. Stichting Hart voor je Stad zet zich, net als Van der Laan vroeger deed, in voor de verbinding in de stad. En dat is dus ook precies waar dit koekje voor staat: liefde en verbinding.

Ossenworst van Slagerij Louman

De Jordanese Slagerij Louman trekt al sinds 1890 klanten van binnen én buiten de stad. En dat is ook niet zo gek als je zulk goed vlees verkoopt. De slagerij heeft ook een eigen worstmakerij waar worst wordt gemaakt op ambachtelijke wijze. Deze maand maakt de ossenworst kans op de titel ‘Product van de Maand’: honderd procent zuiver rundvlees op de traditionele manier gerookt. Heerlijk!