Op 7 november volg je in de Oranjekerk in Amsterdam een mooie workshop ‘online adverteren op social media’. Deze vindt plaats voorafgaand aan de maandelijkse Groeiborrel. Expert in online strategie en docent aan de Hogeschool van Amsterdam Alexis van Dam zal de workshop verzorgen. MKB-Amsterdam vroeg hem vast een tipje van de sluier op te lichten.

Van Dam heeft een mooi programma voor ons in petto, waarin hij ondernemers in de workshop meeneemt in marketing via social media. ‘’We behandelen wat het precies is en waarom je ermee aan de slag zou moeten gaan. En natuurlijk ook hoe je dat dan doet!’’ Hij vervolgt: “De workshop is heel praktisch en concreet. Ik ervaar dat veel ondernemers er van wakker schrikken en denken van ‘dit moet ik anders doen!’’’ Het is dus duidelijk: wie de workshop volgt kan daarna meteen aan de slag!

“Voor online marketing liggen er veel mooie kansen bij Linkedin, maar ook Google en Meta (de maatschappij waaronder Facebook en Instagram vallen) bieden zeker mogelijkheden als het om online marketing en adverteren gaat.’’

Kostenpost die zich blijft uitbetalen

“Vaak wordt adverteren voornamelijk gezien als kostenpost. Dat geldt ook voor het regelen van je zoekmachineoptimalisatie bijvoorbeeld door middel van SEO. Dat begrijp ik, maar het is ook zo: zodra je het neertelt maak je ook winst.’’ Van Dam zegt dat het vaak iets langer duurt voordat marketing via social media zijn vruchten afwerpt dan bij ‘reguliere’ marketing. ‘’Maar: zodra je zaken als die vindbaarheid eenmaal goed hebt geregeld blijft het zich uitbetalen! Dat is niet per se het geval bij regulier adverteren. Daarbij verdwijnt je vindbaarheid zodra je campagne stopt’’ Kortom: het kost wat, maar levert ook zeker iets op om met online adverteren aan de slag te gaan.

Wel benadrukt Van Dam dat het van groot belang is om fijnmazig na te denken over de manier waarop je je campagne aanpakt. “Adverteren is één ding, een videootje of foto plaatsen is leuk, maar het moet de potentiële klant ook ergens naartoe leiden. Zorg ervoor dat ze jouw top selling product of dienst zien als ze doorklikken. Vaak zie ik nog dat je na doorklikken op de homepage van een bedrijf terechtkomt. Dat is leuk voor de awareness van je bedrijf, maar awareness betaalt je rekeningen niet.’’ Je campagne moet dus echt conversiegericht zijn, oftewel het doel dienen waar je je campagne voor inzet. Of dat nu meer verkoop is, klanten die een demo aanvragen of een ander doel.

Hetzelfde geldt voor je doelgroep: zorg ervoor dat jouw advertentie bij de juiste mensen terechtkomen. Van Dam: “Campagnematig denken is essentieel voor succesvolle marketing. Het zijn heel veel schakels die je moet regelen. Vergeet bijvoorbeeld ook niet om een budget vast te stellen en ervoor te zorgen dat je je campagne analyseert. Dat soort stappen zijn allemaal van belang voor effectieve reclame.”

Meld je hier aan voor de gratis workshop Online Marketing van maandag 7 november in De Pijp Studio’s in de Oranjekerk.

Digitaliseringsoffensief

Alexis van Dam gaf eerder een webinar over online marketing via social media. Deze is te bekijken via het Digitaliseringsoffensief. Meld je gratis aan en krijg toegang tot de webinar en nog veel meer kennis en tools voor het digitaliseren van jouw bedrijf.

Het Digitaliseringsoffensief helpt mkb-bedrijven versneld te groeien met behulp van digitalisering. Een initiatief van Gemeente Amsterdam, MKB-Amsterdam, De Hogeschool van Amsterdam en Ready to Scale, mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Ondernemers winkelcentrum De Dukaat aan het Ecuplein: ‘Laat onze blauwe parkeerzone niet verdwijnen’

Ondernemers winkelcentrum De Dukaat aan het Ecuplein: ‘Laat onze blauwe parkeerzone niet verdwijnen’

Maik Schaffner, eigenaar van supermarkt Jumbo in winkelcentrum De Dukaat: ‘Wij zijn niet tegen de invoering van betaald parkeren. Maar bij het verdwijnen van de blauwe parkeerzone gaan bewoners met een parkeerontheffing op deze plekken staan.’ Guido Frankfurther: ‘Een goed functionerend winkelcentrum is belangrijk voor de leefbaarheid van het gebied.’ De commissie Mobiliteit en Openbare Ruimte van de gemeenteraad bespreekt donderdag de kwestie.

Leveranciers na elke levering terug naar Ringweg A10

Leveranciers na elke levering terug naar Ringweg A10

Vorige week maakte wethouder Van de Horst bekend 14 hoofdroutes voor autoverkeer te willen afsluiten. Vicevoorzitter Guido Frankfurther van MKB-Amsterdam: ‘Wij zien ook de voordelen van een autoluwere stad met minder drukte en een schonere lucht. Maar dat moet wel in goed overleg met het bedrijfsleven en in kleine, behapbare stappen, zodat het bedrijfsleven de tijd krijgt om zich aan te passen.’

Kantoorpanden Amstelveen moeten voldoen aan energielabel C

Kantoorpanden Amstelveen moeten voldoen aan energielabel C

Bedrijven in Amstelveen die nog niet voldoen aan de energielabel C hebben en brief gekregen om binnen twaalf weken een verbeterplan aan te leveren. Wethouder Floor Gordon: ‘Met het energielabel willen we ervoor zorgen dat gebouweigenaren energiezuinige maatregelen nemen. Dat is belangrijk om CO2 te besparen en het zorgt voor lagere energielasten.’

De Hanze Trade Summit: zakendoen én duurzaamheid

De Hanze Trade Summit: zakendoen én duurzaamheid

Bij Internationaal zaken doen komen niet alleen prijs en kwaliteit in de onderhandelingen ter sprake, maar steeds vaker ook meerdere SDG doelen. Erik de Boer, directeur MKB TRADE OFFICE: ‘Vrijdag 8 september hebben we een unieke internationale bijeenkomst voor ondernemers die importeren en exporteren of die de mogelijkheden voor import en export onderzoeken. Meld je snel aan!

‘Noord-Holland is rijk aan innovatieve ondernemers’

‘Noord-Holland is rijk aan innovatieve ondernemers’

Als gedeputeerde van de provincie Noord-Holland ondersteunt Ilse Zaal lokale mkb ondernemers op gebieden als stimulering van innovatie, een beter werkende arbeidsmarkt, ondersteuning bij verduurzaming of terugdringing van leegstand. De verkiezingen voor de Provinciale Staten op woensdag 15 maart zijn dan ook van groot belang voor jou als ondernemer. Ga stemmen!