Op 7 november volg je in de Oranjekerk in Amsterdam een mooie workshop ‘online adverteren op social media’. Deze vindt plaats voorafgaand aan de maandelijkse Groeiborrel. Expert in online strategie en docent aan de Hogeschool van Amsterdam Alexis van Dam zal de workshop verzorgen. MKB-Amsterdam vroeg hem vast een tipje van de sluier op te lichten.

Van Dam heeft een mooi programma voor ons in petto, waarin hij ondernemers in de workshop meeneemt in marketing via social media. ‘’We behandelen wat het precies is en waarom je ermee aan de slag zou moeten gaan. En natuurlijk ook hoe je dat dan doet!’’ Hij vervolgt: “De workshop is heel praktisch en concreet. Ik ervaar dat veel ondernemers er van wakker schrikken en denken van ‘dit moet ik anders doen!’’’ Het is dus duidelijk: wie de workshop volgt kan daarna meteen aan de slag!

“Voor online marketing liggen er veel mooie kansen bij Linkedin, maar ook Google en Meta (de maatschappij waaronder Facebook en Instagram vallen) bieden zeker mogelijkheden als het om online marketing en adverteren gaat.’’

Kostenpost die zich blijft uitbetalen

“Vaak wordt adverteren voornamelijk gezien als kostenpost. Dat geldt ook voor het regelen van je zoekmachineoptimalisatie bijvoorbeeld door middel van SEO. Dat begrijp ik, maar het is ook zo: zodra je het neertelt maak je ook winst.’’ Van Dam zegt dat het vaak iets langer duurt voordat marketing via social media zijn vruchten afwerpt dan bij ‘reguliere’ marketing. ‘’Maar: zodra je zaken als die vindbaarheid eenmaal goed hebt geregeld blijft het zich uitbetalen! Dat is niet per se het geval bij regulier adverteren. Daarbij verdwijnt je vindbaarheid zodra je campagne stopt’’ Kortom: het kost wat, maar levert ook zeker iets op om met online adverteren aan de slag te gaan.

Wel benadrukt Van Dam dat het van groot belang is om fijnmazig na te denken over de manier waarop je je campagne aanpakt. “Adverteren is één ding, een videootje of foto plaatsen is leuk, maar het moet de potentiële klant ook ergens naartoe leiden. Zorg ervoor dat ze jouw top selling product of dienst zien als ze doorklikken. Vaak zie ik nog dat je na doorklikken op de homepage van een bedrijf terechtkomt. Dat is leuk voor de awareness van je bedrijf, maar awareness betaalt je rekeningen niet.’’ Je campagne moet dus echt conversiegericht zijn, oftewel het doel dienen waar je je campagne voor inzet. Of dat nu meer verkoop is, klanten die een demo aanvragen of een ander doel.

Hetzelfde geldt voor je doelgroep: zorg ervoor dat jouw advertentie bij de juiste mensen terechtkomen. Van Dam: “Campagnematig denken is essentieel voor succesvolle marketing. Het zijn heel veel schakels die je moet regelen. Vergeet bijvoorbeeld ook niet om een budget vast te stellen en ervoor te zorgen dat je je campagne analyseert. Dat soort stappen zijn allemaal van belang voor effectieve reclame.”

Meld je hier aan voor de gratis workshop Online Marketing van maandag 7 november in De Pijp Studio’s in de Oranjekerk.

Digitaliseringsoffensief

Alexis van Dam gaf eerder een webinar over online marketing via social media. Deze is te bekijken via het Digitaliseringsoffensief. Meld je gratis aan en krijg toegang tot de webinar en nog veel meer kennis en tools voor het digitaliseren van jouw bedrijf.

Het Digitaliseringsoffensief helpt mkb-bedrijven versneld te groeien met behulp van digitalisering. Een initiatief van Gemeente Amsterdam, MKB-Amsterdam, De Hogeschool van Amsterdam en Ready to Scale, mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

MKB Amsterdam

MKB Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Kleine reclame-uitingen

Kleine reclame-uitingen

Ondernemers met kleinere reclame-uitingen worden in 2024 ontzien, na een motie van D66-raadslid Erik Schmit. De tarieven voor reclame-uitingen tot 5m2 worden niet verhoogd of geïndexeerd. Volgens vicevoorzitter Guido Frankfurther van MKB-Metropool Amsterdam een goede zaak.

Uitnodiging Netwerkborrel – Maandag 6 november

Uitnodiging Netwerkborrel – Maandag 6 november

Wij nodigen je graag uit voor de laatste MKB-Metropool Amsterdam Borrel van dit jaar op maandag 6 november in de Oranjekerk in Amsterdam. We hebben een gevarieerd programma, waarbij je zowel financieel als online impact kan maken!

Wilder Land is op een bijzondere missie met een bijzonder, divers team

Wilder Land is op een bijzondere missie met een bijzonder, divers team

Oprichter Matthijs Westerwoudt: “Het leuke is dat de medewerkers van begin tot eind betrokken zijn bij de totstandkoming van de producten. Zo zien zij ook dat die soms doodnormale (on)kruiden stap voor stap veranderen in mooie en lekkere producten waar een hoop mensen iedere dag van genieten”