Stijgende energieprijzen zorgen bij veel ondernemers voor financiële onzekerheid. Om meer grip te krijgen op je uitgaven biedt de gemeente Amstelveen een gratis QuickScan Energiebesparing ter waarde van driehonderdvijfennegentig euro aan. De scan laat zien hoe je in jouw bedrijf energie kunt besparen, je kosten kunt verlagen en je bedrijf duurzamer kunt maken. 

Dertig procent besparing mogelijk

Als je bedrijf gevestigd is in de gemeente Amstelveen en je energieverbruik per jaar lager is dan ongeveer 25.000 kWh elektriciteit of 50.000 m3 aardgas, dan kom je in aanmerking voor een gratis scan. De QuickScan geeft inzicht in haalbare en betaalbare energiebesparende maatregelen. De ervaring leert dat er gemiddeld dertig procent bespaard kan worden op de energierekening! Om de energiescan bij je uit te voeren komt er een gespecialiseerde adviseur van de Klimaatroute bij jouw bedrijf langs. De adviseur kijkt onder andere naar de thermische schil (als het ware de jas van je bedrijfspand), verlichting, duurzame energieopwekking, verwarming en ventilatie/koeling en isolatie. 

Als je in aanmerking wilt komen voor de QuickScan, kun je een mail sturen naar Klimaatroute (planning@klimaatroute.nl). 

Heeft u vragen? 

Ook voor meer informatie over deze actie kun je per e-mail contact opnemen met Klimaatroute of bellen naar 020–700 94 38.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Ondernemers winkelcentrum De Dukaat aan het Ecuplein: ‘Laat onze blauwe parkeerzone niet verdwijnen’

Ondernemers winkelcentrum De Dukaat aan het Ecuplein: ‘Laat onze blauwe parkeerzone niet verdwijnen’

Maik Schaffner, eigenaar van supermarkt Jumbo in winkelcentrum De Dukaat: ‘Wij zijn niet tegen de invoering van betaald parkeren. Maar bij het verdwijnen van de blauwe parkeerzone gaan bewoners met een parkeerontheffing op deze plekken staan.’ Guido Frankfurther: ‘Een goed functionerend winkelcentrum is belangrijk voor de leefbaarheid van het gebied.’ De commissie Mobiliteit en Openbare Ruimte van de gemeenteraad bespreekt donderdag de kwestie.

Leveranciers na elke levering terug naar Ringweg A10

Leveranciers na elke levering terug naar Ringweg A10

Vorige week maakte wethouder Van de Horst bekend 14 hoofdroutes voor autoverkeer te willen afsluiten. Vicevoorzitter Guido Frankfurther van MKB-Amsterdam: ‘Wij zien ook de voordelen van een autoluwere stad met minder drukte en een schonere lucht. Maar dat moet wel in goed overleg met het bedrijfsleven en in kleine, behapbare stappen, zodat het bedrijfsleven de tijd krijgt om zich aan te passen.’

Kantoorpanden Amstelveen moeten voldoen aan energielabel C

Kantoorpanden Amstelveen moeten voldoen aan energielabel C

Bedrijven in Amstelveen die nog niet voldoen aan de energielabel C hebben en brief gekregen om binnen twaalf weken een verbeterplan aan te leveren. Wethouder Floor Gordon: ‘Met het energielabel willen we ervoor zorgen dat gebouweigenaren energiezuinige maatregelen nemen. Dat is belangrijk om CO2 te besparen en het zorgt voor lagere energielasten.’

De Hanze Trade Summit: zakendoen én duurzaamheid

De Hanze Trade Summit: zakendoen én duurzaamheid

Bij Internationaal zaken doen komen niet alleen prijs en kwaliteit in de onderhandelingen ter sprake, maar steeds vaker ook meerdere SDG doelen. Erik de Boer, directeur MKB TRADE OFFICE: ‘Vrijdag 8 september hebben we een unieke internationale bijeenkomst voor ondernemers die importeren en exporteren of die de mogelijkheden voor import en export onderzoeken. Meld je snel aan!

‘Noord-Holland is rijk aan innovatieve ondernemers’

‘Noord-Holland is rijk aan innovatieve ondernemers’

Als gedeputeerde van de provincie Noord-Holland ondersteunt Ilse Zaal lokale mkb ondernemers op gebieden als stimulering van innovatie, een beter werkende arbeidsmarkt, ondersteuning bij verduurzaming of terugdringing van leegstand. De verkiezingen voor de Provinciale Staten op woensdag 15 maart zijn dan ook van groot belang voor jou als ondernemer. Ga stemmen!