Een andere manier van verwarmen van gebouwen en woningen is ook in de gemeente Haarlemmermeer een belangrijk onderdeel van de energietransitie. Eigenaren gaan deze overstap geleidelijk maken en de gemeente ondersteunt ze daarbij. Het is belangrijk dat het hele proces haalbaar én betaalbaar is, en dat de vrije keuze vooropstaat.

Om het hele proces betaalbaar te houden kunnen bewoners van een wijk gezamenlijk aan de slag. De warmtevisie van de gemeente Haarlemmermeer geeft informatie over hoe je kunt bepalen wanneer het aardgas uitgefaseerd wordt. Dit plan ligt nu ter inzage en de gemeente is benieuwd wat ondernemers in de warmtemarkt vinden van de Warmtevisie. Geeft het voldoende handvatten of ziet u belemmeringen of onduidelijkheden? Het Team Energietransitie komt graag met deze ondernemers, zoals installatiebedrijf van zonnepanelen of warmtepompen, in gesprek over het plan van de gemeente: de Warmtevisie. Dat kan op dinsdag 1 juni tussen 13.00 en 16.00 uur en donderdag 3 juni tussen 13.00 en 17.00 uur. We plannen gesprekken van 30 minuten per ondernemer. 

Heeft u interesse? Uw aanmelding met een voorkeursdatum en -tijdstip kunt u sturen naar energie@haarlemmermeer.nl.

U kunt meer informatie over anders verwarmen vinden op de website van de gemeente Haarlemmermeer: www.haarlemmermeer.nl/nieuweenergie

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Thijs Baas

Thijs Baas

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

‘Geef ondernemers meer inzicht in gevolgen Grote Werken’

‘Geef ondernemers meer inzicht in gevolgen Grote Werken’

Bij de grote openbare werken die Amsterdam de komende jaren te wachten staan, zijn ook de belangen van veel ondernemers in het geding. Dat schrijven Willem Koster van Vereniging Amsterdam City, Pim Evers van KHN Amsterdam en Bart Drenth van MKB-Amsterdam in een brief aan wethouders Everhardt en De Vries.

Huurkorting op gemeentevastgoed: hoe gaat het nu?

Huurkorting op gemeentevastgoed: hoe gaat het nu?

In maart besloot de gemeente Amsterdam, dankzij een lobby van MKB-Amsterdam, dat ondernemers die gemeentelijke panden huren huurkorting zouden krijgen. Veel ondernemers zijn geholpen met deze maatregel, maar dat geldt niet voor iedereen. MKB-Amsterdam roept de gemeente Amsterdam op: bied maatwerk!

Aandeel flexbanen sinds coronacrisis fors gestegen

Aandeel flexbanen sinds coronacrisis fors gestegen

Ruim een vierde van alle dienstverbanden is nu voor bepaalde tijd, voor de crisis was dat nog ongeveer een vijfde. Volgens hoogleraar Arbeidsmarkt Ton Wilthagen van de Tilburg University is het een bekend verschijnsel tijdens crises. In onzekere tijden zijn bedrijven geneigd de kat uit de boom te kijken.

Gerco Tolsma: ”Neem de tijd voor je personeel”

Gerco Tolsma: ”Neem de tijd voor je personeel”

Op 4 juli zenden we een nieuwe MKB TV uit over het Regionaal Werkcentrum. In aanloop spreken we met voorzitters van ondernemersverenigingen over de arbeidsmarkt in hun regio. Vandaag: Gerco Tolsma, regionaal directeur van platform MeerBusiness Haarlemmermeer en Schiphol.

We mogen weer: Groeiborrel op donderdag 17 juni!

We mogen weer: Groeiborrel op donderdag 17 juni!

Het is inmiddels even geleden, maar aankomende donderdag organiseert MKB-Amsterdam eindelijk weer een fysieke groeiborrel! De borrel vindt plaats in Brasserie Paardenburg, Amstelveen. Tijdens de bijeenkomst wordt de winnaar van het Product van de Maand bekendgemaakt.

Zomerevent: Verspreiden van inclusiviteit

Zomerevent: Verspreiden van inclusiviteit

Covid-19 heeft ons afgelopen jaar al laten zien hoe belangrijk solidariteit is en hoe belangrijk contact met anderen voor iedereen is. Het thema van het jaarlijkse digitale zomerevent van Sociaal Werkkoepel Amsterdam, op 24 juni 2021, is actueler dan ooit: Verspreiden van inclusiviteit.