Een andere manier van verwarmen van gebouwen en woningen is ook in de gemeente Haarlemmermeer een belangrijk onderdeel van de energietransitie. Eigenaren gaan deze overstap geleidelijk maken en de gemeente ondersteunt ze daarbij. Het is belangrijk dat het hele proces haalbaar én betaalbaar is, en dat de vrije keuze vooropstaat.

Om het hele proces betaalbaar te houden kunnen bewoners van een wijk gezamenlijk aan de slag. De warmtevisie van de gemeente Haarlemmermeer geeft informatie over hoe je kunt bepalen wanneer het aardgas uitgefaseerd wordt. Dit plan ligt nu ter inzage en de gemeente is benieuwd wat ondernemers in de warmtemarkt vinden van de Warmtevisie. Geeft het voldoende handvatten of ziet u belemmeringen of onduidelijkheden? Het Team Energietransitie komt graag met deze ondernemers, zoals installatiebedrijf van zonnepanelen of warmtepompen, in gesprek over het plan van de gemeente: de Warmtevisie. Dat kan op dinsdag 1 juni tussen 13.00 en 16.00 uur en donderdag 3 juni tussen 13.00 en 17.00 uur. We plannen gesprekken van 30 minuten per ondernemer. 

Heeft u interesse? Uw aanmelding met een voorkeursdatum en -tijdstip kunt u sturen naar energie@haarlemmermeer.nl.

U kunt meer informatie over anders verwarmen vinden op de website van de gemeente Haarlemmermeer: www.haarlemmermeer.nl/nieuweenergie

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Thijs Baas

Thijs Baas

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

‘Belangrijkste is nu snel een stabiel kabinet’

‘Belangrijkste is nu snel een stabiel kabinet’

Jacco Vonhof: ‘Ondernemers hebben door corona een jas uitgedaan, maar staan tegelijk voor grote investeringen. Er is een kabinet nodig dat knopen doorhakt. De transitie moet voor het mkb haalbaar en betaalbaar zijn.’

‘Koolmees moet met maatwerk over de brug komen’

‘Koolmees moet met maatwerk over de brug komen’

Bart Drenth: Er moet een loket komen waar je als ondernemer kunt aankloppen als je, wat coronasteun betreft, tussen wal en schip bent beland. Sportschoolhouder Jeroen van Beek is zo’n ondernemer. ‘We zitten nog steeds in de fase van ‘samen door de crisis’. We staan achterin de rij, maar we staan er nog steeds.’

10 tips om cybercrime te voorkomen

10 tips om cybercrime te voorkomen

Dave Maasland, ondernemer op het gebied van cybersecurity, stelde in het kader van de kick-off van het Digitaliseringsoffensief een top-10 van securitytips op.

Pure markt hunkert naar heropening

Pure markt hunkert naar heropening

Oprichter Trienet Kroon was met haar Pure Markt nauwelijks meer weg te denken uit onder meer Amstelpark, Amsterdamse Bos en Park Frankendael. De coronacrisis gooide ook hier roet in het eten. De ‘evenementenstatus’ zat haar daarbij flink in de weg.

Onderzoek koopgedrag Haarlemmermeer van start

Onderzoek koopgedrag Haarlemmermeer van start

De gemeente Haarlemmermeer onderzoekt koopgedrag en tevredenheid over het aanbod in winkels. Naast de detailhandel zal dit jaar ook de horeca en recreatiesector worden onderzocht. Deel ook jouw mening!