Op 4 juli zenden we een nieuwe MKB TV uit over het Regionaal Werkcentrum. In aanloop naar die dag spreken we wekelijks met voorzitters van ondernemersverenigingen. Zij vertellen ons over de situatie op de arbeidsmarkt in hun regio. Vandaag aan het woord: Gerco Tolsma, regionaal directeur van platform MeerBusiness Haarlemmermeer en Schiphol.

Tolsma vertelt dat de vraag naar personeel in zijn regio op het moment groot is. ”Vooral in de horeca, pakketdiensten en in de bouw zijn extra mensen nodig.” Toch weten veel ondernemers de weg naar organisaties die kunnen helpen bij de zoektocht naar personeel zoals het Regionaal Werkcentrum en het Werkgevers Servicepunt nog niet voldoende te vinden. ”Per dag misschien één bericht van een werkgever binnen. En één werkzoekende, die vaak niet eens een goede match is. Dat is gewoon nog niet voldoende.”

Waar ligt dat dan aan? Tolsma: ”Ondernemers nemen volgens mij nog niet voldoende de tijd om echt goed te kijken naar wat kan, om door te lezen wat de mogelijkheden zijn. Ondernemers zijn te druk met hun klanten, maar verliezen het personeel wat ze moeten hebben om klanten te bedienen uit het oog.”

”Misschien dat organisaties als het Regionaal Werkcentrum en het Werkgevers Servicepunt nog iets meer zichtbaarheid kunnen creëren”, zegt Tolsma. Maar de grootste verantwoordelijkheid om voor meer succes te zorgen qua plaatsing van personeel ligt toch echt bij de ondernemers zegt hij. Tolsma’s advies luidt dan ook: ”Ondernemers: neem even goed de tijd om uit te zoeken wat er mogelijk is. Neem tijd voor je personeel.”

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Staycation tips: Vrijhaven Zwier

Staycation tips: Vrijhaven Zwier

MKB Amsterdam deelt met jou de leukste tips voor een geslaagde ‘staycation’ in Nederland. Deze keer: Vrijhaven Zwier in Vinkeveen.

Dromen van een Uithoornse postpakketten-hub

Dromen van een Uithoornse postpakketten-hub

Om de nasleep van Brexit én corona het hoofd te bieden wil Nick Rosman in zijn woonplaats Uithoorn een transporthub opzetten. Met hulp van de gemeente hoopt hij er hét servicepunt voor postpakketten te kunnen opstarten en uitbreiden en zo de schade die hij als zzp’er leed achter zich te kunnen laten.

Uitslag Product van de Maand uitgesteld. Save the date voor september!

Uitslag Product van de Maand uitgesteld. Save the date voor september!

In verband met het oplopend aantal besmettingen is besloten om de Groeiborrel van de maand juli niet door te laten gaan. Dat betekent ook dat de uitslag van de winnaar van het Product van de Maand even op zich laat wachten. Na de zomerstop aankomende maand zijn we terug op donderdag 16 september vanaf 15.30 uur met de kick-off van het Digitaliseringsoffensief. Save the date!

Staycation tips: Stadsstrand De Hallen

Staycation tips: Stadsstrand De Hallen

MKB-Amsterdam deelt met jou de leukste tips voor een geslaagde ‘staycation’ in Nederland. Deze keer: Stadsstrand de Hallen in Amsterdam-West.

MKB Mail zomerstop

MKB Mail zomerstop

De redactie van MKB Mail wenst alle lezers een fijne zomer! Vanaf dinsdag 24 augustus zijn we er weer. Mocht je tips hebben voor verhalen of artikelen over ondernemen in de regio dan horen we het graag. Via marcia.appels@mkb-amsterdam.nl.

‘Begrip voor maatregelen, drama voor evenementenbranche’

‘Begrip voor maatregelen, drama voor evenementenbranche’

MKB-Nederland roept het kabinet op de vergoeding uit het garantiefonds voor gemaakte kosten in deze sector op te trekken naar 100 procent. En wat betreft het steunpakket: een oproep om eerder aangekondigde besluiten te heroverwegen.