De gemeente Amsterdam wil sociaal ondernemerschap stimuleren. Daarom start de gemeente dit najaar de eerste editie van het programma De Uitdaging: een stevige boost voor startende sociale firma’s. Eén van de uitdagingen waar de stad Amsterdam voor staat is meer werkgelegenheid scheppen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De gemeente Amsterdam, Impact Hub Amsterdam en de Leergang Sociaal Ondernemen (Nyenrode Business Universiteit) zijn ervan overtuigd dat sociale firma’s hierin een cruciale rol kunnen spelen. Door het creëren van arbeidsplekken voor Amsterdammers met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn sociale firma’s belangrijke partners van de stad. Verschillende leden van MKB Amsterdam geven al het goede voorbeeld waaronder PATbv, Kesbeke en Peer Administratie.

Wat biedt De Uitdaging je?
Tijdens De Uitdaging ontwikkelt de ondernemer van een sociale firma in samenwerking met andere ondernemers zijn business model met professionele ondersteuning en advies van ervaren sociaal ondernemers. Daarnaast krijgen ze workshops, masterclasses, intervisie-sessies en toegang tot een kwalitatief zeer hoogwaardig netwerk van experts en investeerders. De ondernemers leren wat ze nodig hebben om hun onderneming een solide start te geven.

Wat levert het programma je op?
Startende sociale firma’s hebben aan het eind van het programma hun organisatie ingericht en een business model en financieel plan uitgewerkt. Ze hebben een klant gevonden om hun onderneming mee te starten en een presentatie gegeven voor een jury en netwerk van investeerders.

Ook voor bestaande sociale firma’s is er ondersteuning van de gemeente Amsterdam. Wanneer je onder de definitie van sociale firma valt dan is het volgende beschikbaar:

  • Een investeringsfonds
  • Onder de aandacht brengen van diensten en producten bij de gemeente
  • Invulling van Social Return
  • Begeleiding en advies

Wat levert het programma de Amsterdammer op?
Op de website vind je meer informatie zoals selectiecriteria en veelgestelde vragen. Heb je interesse in deelname aan het programma? Neem dan contact op met Ilse Kwaaitaal voor een intake gesprek: ilse.kwaaitaal@impacthub.net.  Meer informatie over het ondersteuningsprogramma voor bestaande sociale firma’s vind je hier.

Hoe doe je mee aan De Uitdaging?
Wethouder Vliegenthart (Werk, Inkomen, Participatie):  Sociale firma’s zijn belangrijke partners van de gemeente Amsterdam omdat zij Amsterdammers met een arbeidsbeperking passend werk en echte banen bieden. Wij geven sociale ondernemers daarom graag extra ondersteuning, zoals vanuit De Uitdaging’.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Bart Drenth

Bart Drenth

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Wil jij een MBO-stagiair in dienst nemen? SBB helpt je daarbij

Wil jij een MBO-stagiair in dienst nemen? SBB helpt je daarbij

Wat moet een bedrijf doen om een MBO-stagiair in dienst te kunnen nemen? Daarover spraken we met Jan Willem Mans, manager van de regio Noord-Holland voor SBB, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven: ‘’We bieden maatwerk om ervoor te zorgen dat bedrijven goede erkende leerbedrijven worden.’’

Staycation tips: Vrijhaven Zwier

Staycation tips: Vrijhaven Zwier

MKB Amsterdam deelt met jou de leukste tips voor een geslaagde ‘staycation’ in Nederland. Deze keer: Vrijhaven Zwier in Vinkeveen.

Dromen van een Uithoornse postpakketten-hub

Dromen van een Uithoornse postpakketten-hub

Om de nasleep van Brexit én corona het hoofd te bieden wil Nick Rosman in zijn woonplaats Uithoorn een transporthub opzetten. Met hulp van de gemeente hoopt hij er hét servicepunt voor postpakketten te kunnen opstarten en uitbreiden en zo de schade die hij als zzp’er leed achter zich te kunnen laten.

Uitslag Product van de Maand uitgesteld. Save the date voor september!

Uitslag Product van de Maand uitgesteld. Save the date voor september!

In verband met het oplopend aantal besmettingen is besloten om de Groeiborrel van de maand juli niet door te laten gaan. Dat betekent ook dat de uitslag van de winnaar van het Product van de Maand even op zich laat wachten. Na de zomerstop aankomende maand zijn we terug op donderdag 16 september vanaf 15.30 uur met de kick-off van het Digitaliseringsoffensief. Save the date!

Staycation tips: Stadsstrand De Hallen

Staycation tips: Stadsstrand De Hallen

MKB-Amsterdam deelt met jou de leukste tips voor een geslaagde ‘staycation’ in Nederland. Deze keer: Stadsstrand de Hallen in Amsterdam-West.