MKB-Amsterdam Voorzitter Achmed Baâdoud verwelkomde deze week de gemeente Haarlemmermeer als nieuw lid van MKB-Amsterdam. Wethouder van Economische Zaken Z Marja Ruigrok tekende namens de gemeente voor de eerste niet ondernemende organisatie die lid is van de belangenvertegenwoordiger van lokale mkb bedrijven. Baâdoud hoopt dat meer organisaties haar voorbeeld volgen. “MKB-Amsterdam is er om voor de belangen van ondernemers in de Metropool Regio op te komen. We zijn erg blij met het lidmaatschap van de gemeente Haarlemmermeer en hopen dat andere gemeenten snel zullen aansluiten.”

MKB-Amsterdam is op dit moment bezig om te kijken hoe de samenwerking in de Metropool regio kan worden vergroot, laat Baâdoud weten. De Gemeente Haarlemmermeer werkt al jarenlang goed samen met de Metropool Regio Amsterdam (MRA), aldus een woordvoerder. Om samen nog meer te kunnen bereiken voor lokale ondernemers, heeft de gemeente besloten zich aan te sluiten als partner bij MKB-Amsterdam. Wethouder Ruigrok ziet diverse thema’s centraal staan binnen de samenwerking, zoals bereikbaarheid, veiligheid, duurzaamheid en de hoge energiekosten waar ondernemers nu mee te maken hebben. “Haarlemmermeer is ervan overtuigd dat door samen te werken en onze krachten te bundelen, wij ondernemers kunnen helpen bij wat er wél kan in plaats van niet. Bij zulke vraagstukken kunnen we als gemeente onze ondernemers een steuntje in de rug geven. De menselijke maat moet terug in het werk, daar zijn wij ons als gemeente en MKB organisatie uitermate bewust van. Ondernemers leveren een belangrijke bijdrage aan de lokale economie en wij zijn er voor hen om deze economie nog meer te versterken.”

Word lid!

Wil je lid worden van MKB-Amsterdam, schrijf je dan op onze website.

Voor meer informatie over het lidmaatschap of een partnerschap, stuur een mail naar relaties@mkb-amsterdam.nl.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Jerry van Schaik

Jerry van Schaik

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB-Metropool Amsterdam pleit bij de gemeente voor een langere ontheffingsmogelijkheid voor vrachtauto’s dan tot 1 januari 2030. Vicevoorzitter Guido Frankfurther: “Zeker in huidige economische situatie met torenhoge bedrijfslasten en Coronaschulden die nu moeten worden terugbetaald, kan je niet verlangen dat ondernemers hun vrachtauto’s uit 2018 of 2019 op 1 januari 2025 de deur uitdoen”

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Vicevoorzitter MKB-Metropool Amsterdam Guido Frankfurther kijkt kritisch naar het tramexamen van de GVB. Frankfurther erkent het belang van snelheids- en vaardigheidstesten, maar meent dat de lat wel erg hoog wordt gelegd: “Veiligheid voorop, maar op deze manier wordt het personeelstekort natuurlijk nooit ingelopen”.

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

De Impact Deals zijn inmiddels gesloten! Lees hieronder meer over de acht Impact Deals ontwikkeld door tien ambitieuze MKB-ers.