Nu de temperaturen beginnen te dalen en het moment dat de kachel weer aan moet niet lang meer uitblijft ligt er een crisis op de loer: met de torenhoge energieprijzen komen steeds meer inwoners en ondernemers in de stad financieel in de knel. De Amsterdamse burgemeester Halsema vreest dan ook voor energie-armoede deze winter en zegt dat het Amsterdamse college van B&W deze week met maatregelen komt om dit tegen te gaan. Daarbij noemt ze ook het mkb als groep die op steun kan rekenen. Dat zegt ze in een interview met AT5.

”Er is in het college heel veel aandacht voor het mkb. Met name de kleine bedrijven die ook geconfronteerd met stijgende energierekeningen zullen dat heel erg merken. Voor hen springt het Amsterdamse college straks in de bres, net als voor inwoners van de stad en maatschappelijke voorzieningen zoals sportverenigingen en zwembaden.

Hoe die steun eruit komt te zien wordt nog bekeken. Halsema laat weten dat wethouder van Financiën Hester van Buren deze week met de begroting naar buiten komt. Daarover houden we je op de hoogte op onze website, socials en in onze nieuwsbrief.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB-Metropool Amsterdam pleit bij de gemeente voor een langere ontheffingsmogelijkheid voor vrachtauto’s dan tot 1 januari 2030. Vicevoorzitter Guido Frankfurther: “Zeker in huidige economische situatie met torenhoge bedrijfslasten en Coronaschulden die nu moeten worden terugbetaald, kan je niet verlangen dat ondernemers hun vrachtauto’s uit 2018 of 2019 op 1 januari 2025 de deur uitdoen”

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Vicevoorzitter MKB-Metropool Amsterdam Guido Frankfurther kijkt kritisch naar het tramexamen van de GVB. Frankfurther erkent het belang van snelheids- en vaardigheidstesten, maar meent dat de lat wel erg hoog wordt gelegd: “Veiligheid voorop, maar op deze manier wordt het personeelstekort natuurlijk nooit ingelopen”.

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

De Impact Deals zijn inmiddels gesloten! Lees hieronder meer over de acht Impact Deals ontwikkeld door tien ambitieuze MKB-ers.