Mkb’ers in Amstelveen kunnen binnenkort een subsidie bij de gemeente aanvragen voor tegemoetkoming in de energiekosten. De subsidie dient om de gestegen energiekosten éénmalig te compenseren voor ondernemers die in acute financiële problemen zitten.

Het gaat om een eenmalige subsidie van maximaal 5000 euro per ondernemer. Voorwaarden zijn uiteraard dat je bedrijf is gevestigd in Amstelveen en dat je kunt aantonen dat de stijging in de energienota is veroorzaakt door tariefwijzigingen in de prijzen van gas en elektriciteit. Hiertoe moet je je laagste én je hoogste energienota bij de gemeente indienen. Verdere voorwaarden staan beschreven op de site van de gemeente Amstelveen. Vanaf begin mei is de subsidie aan te vragen. In totaal heeft de gemeente 350.000 euro vrijgemaakt.

Wethouder Economische Zaken Adam Elzakalai: “In de afgelopen periode zijn de energiekosten voor ondernemers sterk gestegen. De gemeente heeft een noodfonds ingesteld om onder andere deze ondernemers te ondersteunen. Op basis van de input van andere gemeenten is een subsidieregeling opgesteld door de gemeente Amstelveen. De subsidieregeling is duidelijk en snel uit te voeren. Op deze manier kunnen we ondernemers die in acute nood zijn goed ondersteunen.”

Ondernemers die hun bedrijfspand willen verduurzamen kunnen terecht bij het Energieloket Amstelveen voor meer informatie. Verder is er ook een landelijke tegemoetkoming in de energiekosten beschikbaar voor mkb’ers: de TEK (Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb). Voor meer informatie over voorwaarden en aanvragen, klik hier.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

MKB Amsterdam

MKB Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Kleine reclame-uitingen

Kleine reclame-uitingen

Ondernemers met kleinere reclame-uitingen worden in 2024 ontzien, na een motie van D66-raadslid Erik Schmit. De tarieven voor reclame-uitingen tot 5m2 worden niet verhoogd of geïndexeerd. Volgens vicevoorzitter Guido Frankfurther van MKB-Metropool Amsterdam een goede zaak.

Uitnodiging Netwerkborrel – Maandag 6 november

Uitnodiging Netwerkborrel – Maandag 6 november

Wij nodigen je graag uit voor de laatste MKB-Metropool Amsterdam Borrel van dit jaar op maandag 6 november in de Oranjekerk in Amsterdam. We hebben een gevarieerd programma, waarbij je zowel financieel als online impact kan maken!

Wilder Land is op een bijzondere missie met een bijzonder, divers team

Wilder Land is op een bijzondere missie met een bijzonder, divers team

Oprichter Matthijs Westerwoudt: “Het leuke is dat de medewerkers van begin tot eind betrokken zijn bij de totstandkoming van de producten. Zo zien zij ook dat die soms doodnormale (on)kruiden stap voor stap veranderen in mooie en lekkere producten waar een hoop mensen iedere dag van genieten”