Mkb’ers in Amstelveen kunnen binnenkort een subsidie bij de gemeente aanvragen voor tegemoetkoming in de energiekosten. De subsidie dient om de gestegen energiekosten éénmalig te compenseren voor ondernemers die in acute financiële problemen zitten.

Het gaat om een eenmalige subsidie van maximaal 5000 euro per ondernemer. Voorwaarden zijn uiteraard dat je bedrijf is gevestigd in Amstelveen en dat je kunt aantonen dat de stijging in de energienota is veroorzaakt door tariefwijzigingen in de prijzen van gas en elektriciteit. Hiertoe moet je je laagste én je hoogste energienota bij de gemeente indienen. Verdere voorwaarden staan beschreven op de site van de gemeente Amstelveen. Vanaf begin mei is de subsidie aan te vragen. In totaal heeft de gemeente 350.000 euro vrijgemaakt.

Wethouder Economische Zaken Adam Elzakalai: “In de afgelopen periode zijn de energiekosten voor ondernemers sterk gestegen. De gemeente heeft een noodfonds ingesteld om onder andere deze ondernemers te ondersteunen. Op basis van de input van andere gemeenten is een subsidieregeling opgesteld door de gemeente Amstelveen. De subsidieregeling is duidelijk en snel uit te voeren. Op deze manier kunnen we ondernemers die in acute nood zijn goed ondersteunen.”

Ondernemers die hun bedrijfspand willen verduurzamen kunnen terecht bij het Energieloket Amstelveen voor meer informatie. Verder is er ook een landelijke tegemoetkoming in de energiekosten beschikbaar voor mkb’ers: de TEK (Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb). Voor meer informatie over voorwaarden en aanvragen, klik hier.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

MKB Amsterdam

MKB Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Na Weesperstraat nu ook Stadhouderskade dicht

Na Weesperstraat nu ook Stadhouderskade dicht

MKB-Amsterdam reageert verbijsterd op het nieuws dat de Stadhouderskade ook wordt afgesloten. Vicevoorzitter Frankfurther: ‘Dit zijn de twee belangrijkste omrijdroutes, waarvan er nu een wordt afgesloten. Ik verwacht in stadsdeel Zuid op de Amsteldijk, Ceintuurbaan en Hobbemakade een grote stilstaande file met vertraging van meer dan een uur’.

Uitkleden tramnet van de baan

Uitkleden tramnet van de baan

De ingrijpende bezuinigingen op het openbaar vervoer zijn mede dankzij MKB-Amsterdam hoogstwaarschijnlijk van de baan. Dat betekent dat er op de Vijzelstraat, Vijzelgracht en de Marnixstraat richting Haarlemmerplein alsnog trams zullen blijven rijden. Vicevoorzitter Frankfurther: ‘Dat is heel belangrijk voor onze klanten en personeel van winkels, horeca en andere bedrijven in deze straten’.

Waarom je goed voor jezelf en je collega’s moet zorgen

Waarom je goed voor jezelf en je collega’s moet zorgen

Een burn-out van een werknemer kan een bedrijf zo´n zestig tot tachtigduizend euro kosten.´Dat wil je toch voorkomen?’, meent Jochem Douwes A&O-psycholoog bij ArboNed. ‘De oplossing? Investeer in mentale gezondheid en ontwikkeling van jou en je werknemers!’

‘Je kunt enorm besparen als je energiezuiniger onderneemt’

‘Je kunt enorm besparen als je energiezuiniger onderneemt’

Edgar Resida eigenaar van Village Bagels: ‘Als lid van de ondernemersvereniging zit ik er al jaren bovenop wat er allemaal gaat veranderen. Een gratis energiescan van Energiepartners was zeer welkom. Ik vond het verstandig om iemand van buitenaf mee te laten kijken.’

Vanaf 2024 geen wegwerpbekers meer op kantoor

Vanaf 2024 geen wegwerpbekers meer op kantoor

Met wat mokken aanschaffen ben je er nog niet. Wat moet je doen om je voor te bereiden op deze wetswijziging? Meld je aan voor het Cup Kickstarter Event om daar meer over te leren! Of luister naar de podcast van Merijn Tinga.

Je kunt nog stemmen op je favoriete Product van de Maand!

Je kunt nog stemmen op je favoriete Product van de Maand!

De robots van Welbo, een slim koelinstallatie-bewakingssysteem van FreezerData of de slimme voorraadmeter van MOOS. Help jouw favoriet op weg naar de winst! De volgende MKB-Amsterdam Borrel en de bekendmaking van de prijswinnaars vindt op maandag 5 juni plaats in de Amsterdamse Oranjekerk. Zorg je ook dat je erbij bent?