Eén van de bestuurders die ook actie voert is Floor Gordon, wethouder Economische Zaken in de gemeente Amstelveen. Volgens Gordon komt de geloofwaardigheid in zowel de landelijke als de lokale overheid op het spel te staan als je accepteert dat ondernemers tussen wal en schip vallen bij de corona-regelingen. “Het kan niet zo zijn dat we de ‘bijkomende schade’ accepteren. Dit heeft al vaker tot grote problemen achteraf geleid. Als bestuurders vragen wij het kabinet, missionair of demissionair, de menselijke maat te blijven vasthouden. Ook vragen wij het kabinet om te luisteren naar de roep van de ondernemers, gemeenten, brancheverenigingen en belangenorganisaties die nu steeds luider in de media te horen is. En vervolgens maatwerk te leveren, zodat óók deze ondernemers in aanmerking komen voor de subsidieregelingen NOW en TVL.”

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Vakantiegeld blok aan been voor veel ondernemers

Werkgevers die het moeilijk hebben door de coronacrisis vragen zich af hoe zij vakantiegeld moeten uitbetalen aan hun werknemers. Tip van juristen: ga met de werknemer in gesprek om tot een schikking te komen, zoals uitstel of gespreid betalen

NOW terugbetalen stokt, veel mkb’ers afwachtend

Bedrijven zijn terughoudend met het terugbetalen van te veel ontvangen geld uit de NOW-regeling. Slechts een klein deel van de ondernemers die de NOW-regeling deels of helemaal moeten terugbetalen heeft dit al gedaan. De rest wacht af.

Preventief testen biedt uitkomst voor jouw bedrijf

Het devies van de overheid luidt nog altijd: werk zoveel mogelijk thuis. Voor bedrijven waarbij dat niet mogelijk is biedt preventief testen op corona uitkomst. Via Werkgeverstesten.nl kun je gemakkelijk een teststraat bij jouw bedrijf inrichten.

Webinar Rabobank: Zo komt jouw vereniging de crisis door

Hoe speel je in op de financiële gevolgen van de coronacrisis voor jouw vereniging? Van welke regelingen kun je gebruik maken? Voormalig topschaatser Erben Wennemars presenteert het webinar op woensdag 12 en dinsdag 18 mei 2021.

Maak steunpakket langer en ruimhartiger

‘Geen ondernemer mag aan de coronacrisis kapotgaan. Wees ruimhartig, verleng het steunpakket tot eind van het jaar en strijk nú de laatste plooien in dat pakket glad.’ Die oproep doet voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland in een brief aan het kabinet. ‘Maatwerk kan niet worden geleverd, zo krijgen we steeds te horen. Dat mag echter nooit de reden zijn om ondernemers dan maar te laten vallen.’ Hij pleit daarom voor een loket waar ondernemers met hun specifieke situatie terecht kunnen.