Voor winkeliers wordt het steeds lastiger om dichtbij hun winkel briefgeld af te storten en kleingeld op te halen. Dat komt doordat steeds meer servicepunten van banken waar dit mogelijk is verdwijnen. Een slechte zaak, vindt winkelier Sjoerd Hoogstins. 

Hoogstins werkt in een boekhandel in de Kinkerstraat in Amsterdam-West. Wanneer er in de boekhandel kleingeld nodig is of er moet aan het einde van de werkdag geld worden gestort, kan dat tegenwoordig alleen nog maar worden geregeld bij geldautomaten in Amsterdam-Noord of in de Bijlmer. ”Dat is veel te ver”, vindt Hoogstins. ”Zeker als je bijvoorbeeld op korte termijn wisselgeld nodig hebt.”

Bovendien vindt Hoogstins dat het verdwijnen van de servicepunten niet in verhouding staat tot het geld dat winkeliers betalen voor de service van een bank. ”Dat je niet te ver hoeft te reizen om van die service gebruik te kunnen maken lijkt me toch het minste wat we mogen verwachten?” De boekhandel heeft overwogen om over te gaan op pin-only, maar heeft toch besloten dat niet te doen. ”Dat kun je de klanten niet aandoen.”

Heb jij als ondernemer ook last van dit probleem? Laat het ons weten! Mail ons via info@mkb-amsterdam.nl

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

‘Belangrijkste is nu snel een stabiel kabinet’

‘Belangrijkste is nu snel een stabiel kabinet’

Jacco Vonhof: ‘Ondernemers hebben door corona een jas uitgedaan, maar staan tegelijk voor grote investeringen. Er is een kabinet nodig dat knopen doorhakt. De transitie moet voor het mkb haalbaar en betaalbaar zijn.’

‘Koolmees moet met maatwerk over de brug komen’

‘Koolmees moet met maatwerk over de brug komen’

Bart Drenth: Er moet een loket komen waar je als ondernemer kunt aankloppen als je, wat coronasteun betreft, tussen wal en schip bent beland. Sportschoolhouder Jeroen van Beek is zo’n ondernemer. ‘We zitten nog steeds in de fase van ‘samen door de crisis’. We staan achterin de rij, maar we staan er nog steeds.’

10 tips om cybercrime te voorkomen

10 tips om cybercrime te voorkomen

Dave Maasland, ondernemer op het gebied van cybersecurity, stelde in het kader van de kick-off van het Digitaliseringsoffensief een top-10 van securitytips op.

Pure markt hunkert naar heropening

Pure markt hunkert naar heropening

Oprichter Trienet Kroon was met haar Pure Markt nauwelijks meer weg te denken uit onder meer Amstelpark, Amsterdamse Bos en Park Frankendael. De coronacrisis gooide ook hier roet in het eten. De ‘evenementenstatus’ zat haar daarbij flink in de weg.

Onderzoek koopgedrag Haarlemmermeer van start

Onderzoek koopgedrag Haarlemmermeer van start

De gemeente Haarlemmermeer onderzoekt koopgedrag en tevredenheid over het aanbod in winkels. Naast de detailhandel zal dit jaar ook de horeca en recreatiesector worden onderzocht. Deel ook jouw mening!