Voor winkeliers wordt het steeds lastiger om dichtbij hun winkel briefgeld af te storten en kleingeld op te halen. Dat komt doordat steeds meer servicepunten van banken waar dit mogelijk is verdwijnen. Een slechte zaak, vindt winkelier Sjoerd Hoogstins.

Hoogstins werkt in een boekhandel in de Kinkerstraat in Amsterdam-West. Wanneer er in de boekhandel kleingeld nodig is of er moet aan het einde van de werkdag geld worden gestort, kan dat tegenwoordig alleen nog maar worden geregeld bij geldautomaten in Amsterdam-Noord of in de Bijlmer. ”Dat is veel te ver”, vindt Hoogstins. ”Zeker als je bijvoorbeeld op korte termijn wisselgeld nodig hebt.”

Bovendien vindt Hoogstins dat het verdwijnen van de servicepunten niet in verhouding staat tot het geld dat winkeliers betalen voor de service van een bank. ”Dat je niet te ver hoeft te reizen om van die service gebruik te kunnen maken lijkt me toch het minste wat we mogen verwachten?” De boekhandel heeft overwogen om over te gaan op pin-only, maar heeft toch besloten dat niet te doen. ”Dat kun je de klanten niet aandoen.”

Heb jij als ondernemer ook last van dit probleem? Laat het ons weten! Mail ons via info@mkb-amsterdam.nl