Fabian Nagtzaam is vanaf 1 februari directeur MKB-Amsterdam. Nagtzaam, 40 jaar, was de afgelopen 6,5 jaar al verantwoordelijk als MKB-regiodirecteur voor de Provincie Noord-Holland en daarvoor als regiomanager actief in de regio’s Haarlemmermeer-Schiphol en de IJmond. Eerder werkte hij 3,5 jaar als commercieel eindverantwoordelijke bij de Betaald Voetbal Organisatie SC Telstar. Nagtzaam volgt als directeur Dolf Kloosterziel op die vanaf heden namens MKB-Nederland werkzaam zal zijn voor Detailhandel Nederland.

Voorzitter van MKB-Amsterdam, Bart Drenth, verheugt zich op de samenwerking met de nieuwe directeur: “Hij is al jaren een uitstekende gesprekspartner van en spreekbuis namens ondernemers in de Provincie Noord-Holland. Deze contacten zijn van groot belang bij de ontwikkeling van de Metropoolregio Amsterdam. Al twee keer eerder fungeerde hij ook korte tijd organisatorisch als interim tussen twee directeuren binnen MKB-Amsterdam. Kortom wij zijn zeer verguld met zijn komst”.

In zijn aanstelling ziet Nagtzaam als uitdaging het verder uitbouwen door o.a. ledenaanwas van het MKB in Amsterdam en het op korte termijn vinden van een aantal partners die het MKB als ‘vriend van het MKB’ willen ondersteunen. Dit alles met goede inhoudelijke bijeenkomsten die voor het MKB-netwerk van toegevoegde waarde zijn zoals de MKB-Lenteborrel op 21 maart aanstaande. Daarnaast heeft Nagtzaam een brede blik op en binnen de Metropoolregio en ziet daarmee niet alleen een uitdaging voor zichzelf maar juist een prachtige aanvulling voor alle MKB’ers om bovenlokaal zaken op gebieden als bereikbaarheid, veilig ondernemen, ontwikkelingen op de arbeids- en scholingsmarkt voor het zakenleven in Amsterdam vooruit te helpen om gezamenlijk tot een (nog) beter ondernemersklimaat te komen. Nagtzaam: “Wij zijn er namelijk voor en door ondernemers. Dit alles uiteraard met het zeer uitgebalanceerde en professionele bestuur en team die werkzaam zijn binnen MKB-Amsterdam. Ik ken de stad en haar prachtige ondernemers door en door dus verwacht samen met ondernemers de gesprekspartner te zijn en blijven richting gemeentebestuurders, raadsleden, ambtenaren en de provincie. Als geboren en getogen Purmerender met Amsterdamse roots heb ik er enorm veel zin in om de Amsterdamse ondernemers te helpen bij het tot verdere bloei brengen van hun ondernemerschap”, besluit de kersverse directeur.