Gerben Boogaard is eigenaar van twee Amsterdamse drogisterijen, lid van de Adviescommissie Detailhandel Noord-Holland én bestuurslid van MKB-Amsterdam! Wij spraken hem over zijn ondernemerschap en zijn beweegredenen om lid te worden van ons bestuur.

Boogaard werd een aantal jaren geleden enthousiast gemaakt om lid te worden van het bestuur van MKB-Amsterdam door voorzitter Bart Drenth. Hij focust zich voornamelijk op de ontwikkeling van winkelgebieden in de metropoolregio. ”Je ziet regelmatig dat een commissie een visie uitschrijft voor een bepaald winkelgebied en winkeliers passen zich daar vervolgens op aan. Als er na vijf jaar een nieuwe commissie met een nieuwe visie komt en alle plannen moeten worden omgegooid, zijn winkeliers daar vaak de dupe van. Dat kan niet de bedoeling zijn.”

Diversiteit winkels belangrijk

Ook vindt hij het belangrijk om kleine winkeliers en bedrijven te behouden. ”Het mag niet zo zijn dat zij worden weggeconcurreerd door grotere bedrijven. Een divers aanbod aan winkels in een stad is belangrijk; het trekt ook een divers publiek en dat zorgt voor levendigheid in een gebied.”

Maar zoals gezegd is Boogaard naast zijn functie als bestuurslid ook ondernemer. Als eigenaar van twee drogisterijen in de stad kijkt hij terug op een bijzondere periode. Het centraal bureau Drogisterijbedrijven – waarvan Boogaard tevens lid is – heeft bij de uitbraak van het coronavirus gelobbyd om ervoor te zorgen dat drogisterijen tijdens de lockdown open mochten blijven. ”Dat was fijn natuurlijk, je moet er als ondernemer niet aan denken dat je je zaak gesloten moet houden.”

Boogaard is de coronaperiode naar eigen zeggen ‘prima’ doorgekomen. ”Tuurlijk merk je er wel wat van, bijvoorbeeld van het wegblijven van toeristen, die overigens nog steeds niet terug zijn. Maar aan de andere kant hebben we ook weer veel meer vitaminen verkocht, dus dat soort dingen zorgen ook weer voor wat compensatie.”

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Interactieve realtime kaart bereikbaarheid komt eraan!

Interactieve realtime kaart bereikbaarheid komt eraan!

Guido Frankfurther van MKB-Amsterdam heeft er jaren om gevraagd en nu gaat hij er komen: een digitale kaart waarop ondernemers interactief en realtime kunnen zien welke ontheffingen zij nodig hebben en hoe een bestemming te bereiken is zonder vast te lopen of om te hoeven rijden.

Gemeente: werk meer samen met winkeliers!

Gemeente: werk meer samen met winkeliers!

Pien Thate van MKB-Amsterdam benadrukt dat winkelgebieden een essentiële spil zijn in de lokale economie van de stad: ‘Winkelgebieden dragen bij aan de leefbaarheid, veiligheid en inclusiviteit van de stad.’

Nieuw format Groeiborrel MKB-Amsterdam

Nieuw format Groeiborrel MKB-Amsterdam

Het format van de MKB-groeiborrel gaat flink op de schop. De donderdag wordt ingeruild voor de maandagavond. Iedere eerste maandag van de maand, te beginnen op 1 november, zijn leden en niet-leden van harte welkom. Waarbij onder andere de winnaars van Product van de Maand worden bekendgemaakt!

Collectief aan de slag met de circulaire economie

Collectief aan de slag met de circulaire economie

Tijdens de bijeenkomst van De Markt van Morgen op 16 november, treedt Yvette Watson van PHI Factory op als moderator: ‘We schrijven geen visies, maar we brengen alles naar de praktijk.’

Vijf tips om je te wapenen tegen cybercrime

Vijf tips om je te wapenen tegen cybercrime

Waar liggen volgens de politie de grootste gevaren en is er genoeg geld én samenwerking om erger te voorkomen? Theo van der Plas, programmadirecteur Digitalisering en Cybercrime, geeft vijf tips.