Op vrijdag 30 april 2021 is de eerste paal in de grond geslagen van de Amsterdam Logistic Cityhub, Nederlands eerste XXL logistieke stadshub met meerdere verdiepingen. Bouwbedrijf Vrolijk is verantwoordelijk voor de realisatie.

Over ongeveer anderhalf jaar moet de klus geklaard zijn: Amsterdam Logistic Cityhub is naar verwachting in het laatste kwartaal van 2022 volledig operationeel. Wim Beelen, ondernemer en bedenker van de vernieuwende last mile-oplossing, erkent dat hij erg naar dit moment heeft uitgekeken. ‘Mijn visie wordt nu werkelijkheid. Elke millimeter is uitgedacht. Bedrijven van de toekomst hebben hier alle ruimte om te groeien op manieren die niet eerder mogelijk waren. Ik ben ontzettend trots.’

Snelle en schone logistiek

De stadshub maakt snelle, schone logistiek van en naar Amsterdam mogelijk. Vooral voor de e-commerce-sector en pakketdiensten is . Ook biedt het een uitkomst voor partijen in de bouw en offline retail. Amsterdam Logistic Cityhub is ontworpen om de stedelijke last mile te verkorten en zal het hoofd bieden aan de toenemende drukte en gebrek aan ruimte in en rondom onze hoofdstad.

Emissievrij transport

Met meer dan 220.000 m2 aan duurzame diensten en producten en een locatie aan het Noordzeekanaal en de ringweg A10, biedt de stadshub alle ruimte voor nieuwe vormen van emissievrij transport over land en water. Voor optimale duurzaamheid worden zonnepanelen en windturbines op de locatie gerealiseerd.