Nu de horeca nog steeds gesloten is, gaan veel Amsterdammers lopend langs hun favoriete restaurants en cafés. Shannice Wilner (25) speelde handig in op de situatie en bedacht De Oesterwandeling. De eerste editie vond afgelopen zaterdag plaats: in een wandeltocht langs verschillende horecazaken konden deelnemers bij elke stop een drankje drinken en een oester slurpen. 

Het idee om de wandeling op oesters te richten komt niet helemaal uit de lucht vallen. Al een aantal jaren is Wilner succesvol met haar kledingmerk Pescattura. Daarmee verkoopt ze truien met daarop de iconische slogan ‘Koester Je Oester’. Dat Wilner veel met oesters heeft mag dan ook duidelijk zijn: ‘’Ik zie oesters echt als iets feestelijks, ik haal ze ook altijd als ik iets te vieren heb. Zo is de Oesterwandeling ook bedoeld. Het is een feestje, een lichtpuntje in een tijd die voor velen toch wel moeilijk is.’’ 

Wilner blikt terug op de primeur van de door haar georganiseerde wandeling afgelopen weekend: ‘’Het was echt een succes, ik heb alleen maar positieve reacties gekregen. Ook achteraf bleven mensen leuke berichten sturen via e-mail en Instagram. Het feit dat er binnen vier uur tijd 300 kaarten waren verkocht zegt natuurlijk ook wel iets.’’ Het was dan ook geen eenmalig initiatief: de kaarten voor aankomend weekend zijn alweer in de verkoop en lopen hard. Er zijn dan twee routes te lopen: een door het Centrum en de Pijp, de andere door Amsterdam-Oost. Voor het Paasweekend werkt Wilner hard aan een editie in Amsterdam-West en Rotterdam.

Publiciteit voor deelnemende zaken mooi meegenomen
Het organiseren van de Oesterwandeling is razendsnel gegaan. Het was voor Wilner niet moeilijk om horecazaken aan zich te binden. Restaurants als Lion Noir en Fa. Peekelharing waren meteen enthousiast: ‘’Nu de horeca dicht is, is alle publiciteit voor de deelnemende zaken natuurlijk mooi meegenomen. Er waren ook deelnemers aan de wandeling die nog nooit van bepaalde restaurants hadden gehoord, dus je creëert ook nog eens een nieuw publiek.’’ Goed om te weten: bij ieder restaurant krijg je een ander soort oester. Zo kom je bijzondere variaties tegen met passievrucht, bosui en chilipeper, en bij Brut de Mer op het Gerard Douplein staat zelfs een oesterbar waar je je eigen toppings kunt kiezen. Maar liefhebbers van minder opsmuk hoeven zich geen zorgen te maken: ook de Zeeuwse platte met citroen is van de partij.

Ben je enthousiast geworden door dit artikel en heb je zin om een oesterwandeling te maken? Via @oesterwandeling op Instagram kun je je kaartje kopen. Er zijn nog tickets voor aankomend weekend verkrijgbaar!

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Vakantiegeld blok aan been voor veel ondernemers

Vakantiegeld blok aan been voor veel ondernemers

Werkgevers die het moeilijk hebben door de coronacrisis vragen zich af hoe zij vakantiegeld moeten uitbetalen aan hun werknemers. Tip van juristen: ga met de werknemer in gesprek om tot een schikking te komen, zoals uitstel of gespreid betalen

NOW terugbetalen stokt, veel mkb’ers afwachtend

NOW terugbetalen stokt, veel mkb’ers afwachtend

Bedrijven zijn terughoudend met het terugbetalen van te veel ontvangen geld uit de NOW-regeling. Slechts een klein deel van de ondernemers die de NOW-regeling deels of helemaal moeten terugbetalen heeft dit al gedaan. De rest wacht af.

Preventief testen biedt uitkomst voor jouw bedrijf

Preventief testen biedt uitkomst voor jouw bedrijf

Het devies van de overheid luidt nog altijd: werk zoveel mogelijk thuis. Voor bedrijven waarbij dat niet mogelijk is biedt preventief testen op corona uitkomst. Via Werkgeverstesten.nl kun je gemakkelijk een teststraat bij jouw bedrijf inrichten.

Webinar Rabobank: Zo komt jouw vereniging de crisis door

Webinar Rabobank: Zo komt jouw vereniging de crisis door

Hoe speel je in op de financiële gevolgen van de coronacrisis voor jouw vereniging? Van welke regelingen kun je gebruik maken? Voormalig topschaatser Erben Wennemars presenteert het webinar op woensdag 12 en dinsdag 18 mei 2021.

Maak steunpakket langer en ruimhartiger

Maak steunpakket langer en ruimhartiger

‘Geen ondernemer mag aan de coronacrisis kapotgaan. Wees ruimhartig, verleng het steunpakket tot eind van het jaar en strijk nú de laatste plooien in dat pakket glad.’ Die oproep doet voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland in een brief aan het kabinet. ‘Maatwerk kan niet worden geleverd, zo krijgen we steeds te horen. Dat mag echter nooit de reden zijn om ondernemers dan maar te laten vallen.’ Hij pleit daarom voor een loket waar ondernemers met hun specifieke situatie terecht kunnen.