Tweedejaars studenten Business Studies van de Hogeschool Inholland gaan aan de slag met ontwikkelen van een bedrijfskundig duurzaamheidsplan voor ondernemers. Onder leiding van MKB-Amsterdam bestuurslid Bert Bos gaat het project op 31 januari van start. Ondernemers die wel oren hebben naar zo’n plan kunnen zich aanmelden.

De groep studenten werken samen in adviesteams die aan de slag gaan met een op maat gemaakt duurzaamheidsplan voor de ondernemers die meedoen. Door middel van een GAP-analyse (een analyse van de huidige en beoogde situatie, en de verandering die nodig is om die verandering te realiseren, red.) zullen de studenten in kaart brengen hoe zo’n plan eruit moet komen te zien.

Frisse blik

Bos heeft vooral ontzettend veel zin om aan het werk te gaan samen met de studenten. ”Het wordt echt een feest. Deze studenten zijn van een nieuwe generatie en ontzettend innovatief. Ze kijken met een jonge en frisse blik naar de zaken dus ik weet zeker dat het een succes zal worden.” Naast Bos zal ook collega-bestuurslid Jack Stuifbergen als gastspreker bijdragen aan het onderzoeksproject. Hij is namens MKB Amsterdam de voorzitter van de werkgroep Duurzaamheid.

De voorbereidende fase van het project duurt tot 4 maart. Op die dag worden de studenten gematcht aan een ondernemer en gaat het onderzoek echt van start. In juli presenteren de studenten de plannen die ze hebben ontwikkeld.

Wil jij als ondernemer wel zo’n duurzaamheidsplan op maat voor jouw bedrijf? Stuur dan een mail naar bert.bos@inholland.nl.

Dit project is een samenwerking tussen Hogeschool Inholland en MKB-Amsterdam

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Coalitieakkoord: vaag op economisch gebied

Coalitieakkoord: vaag op economisch gebied

PvdA, Groen Links en D66 presenteerden deze week hun coalitieakkoord, de basis voor het gemeentebeleid voor de komende vier jaar. Voorzitter Bart Drenth is blij met de specifieke aandacht voor het mkb. Maar de invulling van de economische paragraaf is vaag en mist aansluiting met de voorstellen die MKB-Amsterdam heeft gedaan.

Samenwerking met gemeente: ‘Geen woorden, maar daden.’

Samenwerking met gemeente: ‘Geen woorden, maar daden.’

Publiek-private samenwerking loopt als een rode draad door het coalitieakkoord. Maar MKB-Amsterdam mist de samenwerking met het nieuwe college. ‘We hadden het op prijs gesteld als het college de link had gelegd met initiatieven vanuit het mkb. Zoals Amsterdam Food Capital 2025. We willen alsnog snel aan tafel met het nieuwe college om echt samen te werken’.

Differentiering reclamebelasting op politieke agenda

Differentiering reclamebelasting op politieke agenda

Het nieuwe college wil de reclamebelasting gaan differentiëren om met name kleine reclame-uitingen te ontzien. ‘Positief’, zegt Bart Drenth, ‘maar MKB-Amsterdam streeft nog steeds naar afschaffing van deze belasting.’ Eerder is een petitie van MKB-Amsterdam voor afschaffing door bijna 900 bedrijven ondertekend.

Verbetering van toegankelijkheid aanvraag nadeelcompensatie beloofd

Verbetering van toegankelijkheid aanvraag nadeelcompensatie beloofd

Op mede-initiatief van MKB-Amsterdam gingen ondernemers gisteren in het kantoor van Adyen om tafel met de ombudsman van de Metropool Amsterdam. Frankfurther, vice-voorzitter van MKB-Amsterdam, is blij met de voorlopige uitkomsten: ‘De aanwezigheid van ombudsman Munish Ramlal lijkt als een procesversneller te werken.’

Product van de Maand mei

Product van de Maand mei

Wordt het Friet van Patat Steeg of de Honing Koningsstroopwafel van Landskroon? Of zit je toch meer te denken aan het chocoladekoekje van Van Stapele? Stem! En zet alvast de Groeiborrel van maandag 13 juni in je agenda!