Tweedejaars studenten Business Studies van de Hogeschool Inholland gaan aan de slag met ontwikkelen van een bedrijfskundig duurzaamheidsplan voor ondernemers. Onder leiding van MKB-Amsterdam bestuurslid Bert Bos gaat het project op 31 januari van start. Ondernemers die wel oren hebben naar zo’n plan kunnen zich aanmelden.

De groep studenten werken samen in adviesteams die aan de slag gaan met een op maat gemaakt duurzaamheidsplan voor de ondernemers die meedoen. Door middel van een GAP-analyse (een analyse van de huidige en beoogde situatie, en de verandering die nodig is om die verandering te realiseren, red.) zullen de studenten in kaart brengen hoe zo’n plan eruit moet komen te zien.

Frisse blik

Bos heeft vooral ontzettend veel zin om aan het werk te gaan samen met de studenten. ”Het wordt echt een feest. Deze studenten zijn van een nieuwe generatie en ontzettend innovatief. Ze kijken met een jonge en frisse blik naar de zaken dus ik weet zeker dat het een succes zal worden.” Naast Bos zal ook collega-bestuurslid Jack Stuifbergen als gastspreker bijdragen aan het onderzoeksproject. Hij is namens MKB Amsterdam de voorzitter van de werkgroep Duurzaamheid.

De voorbereidende fase van het project duurt tot 4 maart. Op die dag worden de studenten gematcht aan een ondernemer en gaat het onderzoek echt van start. In juli presenteren de studenten de plannen die ze hebben ontwikkeld.

Wil jij als ondernemer wel zo’n duurzaamheidsplan op maat voor jouw bedrijf? Stuur dan een mail naar bert.bos@inholland.nl.

Dit project is een samenwerking tussen Hogeschool Inholland en MKB-Amsterdam