Elke maand biedt het Digitaliseringsoffensief mkb ondernemers een workshop op het gebied van digitalisering. Deze workshops zijn een uitstekende manier om op de hoogte te blijven van zowel de kansen als de uitdagingen van digitale ontwikkelingen. Laat deze gratis kennis niet aan je voorbij gaan en kom maandag 6 maart naar de Oranjekerk voor de workshop ‘Hoe word je lokaal online zichtbaarder bij je doelgroep?‘ Na afloop kun je dan meteen door naar de netwerkborrel van MKB-Amsterdam.

Je bedrijf moet online zichtbaar zijn

Deze workshop is speciaal bedoeld voor ondernemers die lokaal opereren en de ambitie hebben om online zichtbaarder te worden bij hun doelgroep. De workshop is ook geschikt voor lokale ondernemers die via hun webshop meer willen verkopen.  Zeker sinds de Coronaperiode oriëntereren consumenten en bedrijven zich online in het aankoopproces voordat zij een aankoop in een webshop of winkel doen. In de retail gaat het zelfs om ruim 8 van de 10 consumenten (Retailtrends, 2022).  Wil je ook dat je bedrijf wordt meegenomen in deze oriëntatiefase? Dan is het wel belangrijk dat je doelgroep jouw bedrijf online weet te vinden. Maar hoe krijg je dit voor elkaar? Een van de manieren is er voor zorgen dat je bedrijf goed gevonden wordt door de zoekmachine van Google. Wist je bijvoorbeeld dat je bij Google gratis een bedrijfsprofiel kunt aanmaken waardoor je in je servicegebied  beter gevonden wordt door je potentiële klanten? Kom naar de workshop en krijg nog veel meer tips en tricks om zichtbaarder te worden bij je doelgroep.

Digitale kennis voor iedereen

De workshop wordt gegeven door Tessa Welmers, docent Commerciële Economie van de Hogeschool van Amsterdam. Zij is enthousiast over het aanbod van het Digitaliseringsoffensief. “Als ondernemer kun je gratis trainingen en webinars volgen over social media, de vindbaarheid van je website, SEO, gebruik van data, online adverteren, online positioneren van je bedrijf en het inzetten van AI voor je bedrijf. Daarnaast bieden we de mogelijkheid aan om als BIZ of ondernemersvereniging een workshop aan te vragen die specifiek is toegespitst op een doelgroep.” Welmers benadrukt dat het aanbod van Digitaliseringsoffensief ook toegankelijk is voor werknemers. “Ondernemer, nodig je collega’s uit, laat ze mee doen, de kennis is er, we willen het met zoveel mogelijk mensen delen!”

Waar, wanneer en hoe?

Workshop: 15.30 – 17.00 uur. Je kunt gratis deelnemen door je hier in te schrijven.

Netwerkborrel: 17.-00 – 19.00 uur

Lokatie: Oranjekerk, tweede van der Helststraat 1-3, Amsterdam

Voor meer informatie over de mogelijkheid van workshops op locatie of elke andere vraag over Digitaliseringsoffensief, neem contact op met Tessa Welmers via t.j.welmers@hva.nl.

Het Digitaliseringsoffensief is een initiatief van Gemeente Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam, Ready to Scale en MKB-Amsterdam.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Jerry van Schaik

Jerry van Schaik

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Na Weesperstraat nu ook Stadhouderskade dicht

Na Weesperstraat nu ook Stadhouderskade dicht

MKB-Amsterdam reageert verbijsterd op het nieuws dat de Stadhouderskade ook wordt afgesloten. Vicevoorzitter Frankfurther: ‘Dit zijn de twee belangrijkste omrijdroutes, waarvan er nu een wordt afgesloten. Ik verwacht in stadsdeel Zuid op de Amsteldijk, Ceintuurbaan en Hobbemakade een grote stilstaande file met vertraging van meer dan een uur’.

Uitkleden tramnet van de baan

Uitkleden tramnet van de baan

De ingrijpende bezuinigingen op het openbaar vervoer zijn mede dankzij MKB-Amsterdam hoogstwaarschijnlijk van de baan. Dat betekent dat er op de Vijzelstraat, Vijzelgracht en de Marnixstraat richting Haarlemmerplein alsnog trams zullen blijven rijden. Vicevoorzitter Frankfurther: ‘Dat is heel belangrijk voor onze klanten en personeel van winkels, horeca en andere bedrijven in deze straten’.

Waarom je goed voor jezelf en je collega’s moet zorgen

Waarom je goed voor jezelf en je collega’s moet zorgen

Een burn-out van een werknemer kan een bedrijf zo´n zestig tot tachtigduizend euro kosten.´Dat wil je toch voorkomen?’, meent Jochem Douwes A&O-psycholoog bij ArboNed. ‘De oplossing? Investeer in mentale gezondheid en ontwikkeling van jou en je werknemers!’

‘Je kunt enorm besparen als je energiezuiniger onderneemt’

‘Je kunt enorm besparen als je energiezuiniger onderneemt’

Edgar Resida eigenaar van Village Bagels: ‘Als lid van de ondernemersvereniging zit ik er al jaren bovenop wat er allemaal gaat veranderen. Een gratis energiescan van Energiepartners was zeer welkom. Ik vond het verstandig om iemand van buitenaf mee te laten kijken.’

Vanaf 2024 geen wegwerpbekers meer op kantoor

Vanaf 2024 geen wegwerpbekers meer op kantoor

Met wat mokken aanschaffen ben je er nog niet. Wat moet je doen om je voor te bereiden op deze wetswijziging? Meld je aan voor het Cup Kickstarter Event om daar meer over te leren! Of luister naar de podcast van Merijn Tinga.

Je kunt nog stemmen op je favoriete Product van de Maand!

Je kunt nog stemmen op je favoriete Product van de Maand!

De robots van Welbo, een slim koelinstallatie-bewakingssysteem van FreezerData of de slimme voorraadmeter van MOOS. Help jouw favoriet op weg naar de winst! De volgende MKB-Amsterdam Borrel en de bekendmaking van de prijswinnaars vindt op maandag 5 juni plaats in de Amsterdamse Oranjekerk. Zorg je ook dat je erbij bent?