Maandagavond zijn tijdens de maandelijkse MKB-Amsterdam Borrel in de Oranjekerk de winnaars van het Product van de Maand februari bekendgemaakt. Met Internationale Vrouwendag in aantocht (8 maart) vinden wij het fantastisch om te melden dat de winnende producten van de hand zijn van vrouwelijke ondernemers. Maar wie zijn die winnaars…? Lees daarvoor snel verder!

Laten we beginnen bij de juryprijs: die is in de wacht gesleept door de prachtige sieraden van gerecycled materiaal, gemaakt door NoWa. Josetta en Joyce, de oprichters van NoWa (dat staat overigens voor No Waste) werken samen met Closing the Loop. Dat is een organisatie die in Afrika oude mobiele telefoons verzamelt om de hoeveelheid elektronisch afval te verkleinen. De grondstoffen uit telefoons zijn ook nog eens bijzonder geschikt om te gebruiken voor sieraden! Wat je dus ook koopt bij NoWa: het is veel meer dan alleen een mooie ketting of armband. Je draagt ook bij aan een betere, schonere planeet.

Niets dan lof sprak uit de woorden van juryvoorzitter Bert Bos. Hij noemt het idee achter NoWa ‘een sprookje dat realiteit is geworden’. Hij noemt het werk van Josetta en Joyce verder een “potent idee voor een product, dat rijp is om ook internationaal uit te rollen. Het is Amsterdams gogme ten top”, zo benoemt hij in zijn juryrapport. “Hulde voor de founders van NoWa.”

En zorgt de uitslag van de publieksprijs nog voor verrassingen?

Een week of twee geleden meldden we het al via onze kanalen: het aantal stemmen op het tropische cacaofruitsap van Kumasi schoot nog net niet door het dak! Is de concurrentie op tijd wakker geworden? Hoewel een aantal producten flink zijn ingelopen op Kumasi qua aantal stemmen, is het niet gelukt het cacaofruitsap voorbij te streven. Bij deze feliciteren we Kumasi dus ook van harte met de publieksprijs. Proficiat!

Net als NoWa heeft ook Kumasi een geweldig, duurzaam en sociaal verantwoord product. Het sap uit het vruchtvlees van de cacaoboon, dat normaal wordt weggegooid, wordt door Kumasi gebruikt om heerlijke tropische frisdrankjes van te maken. Dat zorgt niet alleen voor minder verspilling, maar ook nog eens voor extra inkomen voor Ghanese en Ivoriaanse cacaoboeren. Dubbele winst dus! Of driedubbel eigenlijk, als je de publieksprijs meetelt.

We schieten gelijk weer uit de startblokken…

We zijn natuurlijk ontzettend blij voor de winnaars van februari, maar we kijken stiekem ook alweer vooruit. De genomineerden van het (digitale) Product van de Maand maart staan namelijk alweer te trappelen voor de nieuwe titelstrijd die losbarst. Houd onze kanalen goed in de gaten en help ook deze maand jouw favoriet weer naar de winst.

Met het ‘Product van de Maand’ wil MKB-Amsterdam ondernemers inspireren en stimuleren in de ontwikkeling van hun producten. 

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

MKB Amsterdam

MKB Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Na Weesperstraat nu ook Stadhouderskade dicht

Na Weesperstraat nu ook Stadhouderskade dicht

MKB-Amsterdam reageert verbijsterd op het nieuws dat de Stadhouderskade ook wordt afgesloten. Vicevoorzitter Frankfurther: ‘Dit zijn de twee belangrijkste omrijdroutes, waarvan er nu een wordt afgesloten. Ik verwacht in stadsdeel Zuid op de Amsteldijk, Ceintuurbaan en Hobbemakade een grote stilstaande file met vertraging van meer dan een uur’.

Uitkleden tramnet van de baan

Uitkleden tramnet van de baan

De ingrijpende bezuinigingen op het openbaar vervoer zijn mede dankzij MKB-Amsterdam hoogstwaarschijnlijk van de baan. Dat betekent dat er op de Vijzelstraat, Vijzelgracht en de Marnixstraat richting Haarlemmerplein alsnog trams zullen blijven rijden. Vicevoorzitter Frankfurther: ‘Dat is heel belangrijk voor onze klanten en personeel van winkels, horeca en andere bedrijven in deze straten’.

Waarom je goed voor jezelf en je collega’s moet zorgen

Waarom je goed voor jezelf en je collega’s moet zorgen

Een burn-out van een werknemer kan een bedrijf zo´n zestig tot tachtigduizend euro kosten.´Dat wil je toch voorkomen?’, meent Jochem Douwes A&O-psycholoog bij ArboNed. ‘De oplossing? Investeer in mentale gezondheid en ontwikkeling van jou en je werknemers!’

‘Je kunt enorm besparen als je energiezuiniger onderneemt’

‘Je kunt enorm besparen als je energiezuiniger onderneemt’

Edgar Resida eigenaar van Village Bagels: ‘Als lid van de ondernemersvereniging zit ik er al jaren bovenop wat er allemaal gaat veranderen. Een gratis energiescan van Energiepartners was zeer welkom. Ik vond het verstandig om iemand van buitenaf mee te laten kijken.’

Vanaf 2024 geen wegwerpbekers meer op kantoor

Vanaf 2024 geen wegwerpbekers meer op kantoor

Met wat mokken aanschaffen ben je er nog niet. Wat moet je doen om je voor te bereiden op deze wetswijziging? Meld je aan voor het Cup Kickstarter Event om daar meer over te leren! Of luister naar de podcast van Merijn Tinga.

Je kunt nog stemmen op je favoriete Product van de Maand!

Je kunt nog stemmen op je favoriete Product van de Maand!

De robots van Welbo, een slim koelinstallatie-bewakingssysteem van FreezerData of de slimme voorraadmeter van MOOS. Help jouw favoriet op weg naar de winst! De volgende MKB-Amsterdam Borrel en de bekendmaking van de prijswinnaars vindt op maandag 5 juni plaats in de Amsterdamse Oranjekerk. Zorg je ook dat je erbij bent?