Bert Bos van de werkgroep Groei: ‘Er komt weer een uitreiking voor het volgende ‘Product van de Maand’ aan! En dat betekent dat er weer nieuwe genomineerden zijn. Deze keer zijn de volgende producten genomineerd door studenten van onze partner Hogeschool Inholland.’ We stellen de kanshebbers op de titel aan je voor.

‘Lelijk’ fruit jams van Potverdorie!

De jam van Potverdorie! is van ‘lelijk’ fruit: fruit dat te klein of niet mooi genoeg was om in de winkel terecht te komen. Initiatiefnemer achter Potverdorie! Charlotte Heine vond het onnodig dat dat fruit zomaar in de prullenbak zou belanden en besloot er heerlijke producten van te maken. Zo ook de verschillende jams, die er onder andere zijn in de smaken pruim-gember, frambozen-munt en kersen-rozemarijn.

Natuursiroop van Buurvrouw Lisa

Buurvrouw Lisa is een eenvrouwsbedrijf uit Amsterdam-Noord. Bij alle producten die Lisa maakt staat één belangrijk ding centraal: maak het product zo puur mogelijk. Zo komen de smaken het beste tot hun recht. Bovendien is dat ook nog eens veel gezonder! Onnatuurlijke geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveermiddelen zul je bij Lisa dan ook niet vinden. Haar natuursiropen die kans maken op de titel ‘Product van de Maand’ zijn er in verschillende smaken. Zo komen citroen en sinaasappel voorbij, maar ook de bijzondere smaken vlierbes en hibiscus. Kortom: er is genoeg te proeven!

Lekkernijen van Waargenoegen

Aan de Papaverweg in Amsterdam-Noord vind je het winkeltje Waargenoegen. Een ware culinaire hotspot, als je het ons vraagt. In de winkel vind je allerlei lokale producten, zoals in Amsterdam gemaakte kaas en bier, maar ook alledaagse producten als groenten en en fruit. Maar dat is niet het enige, want ook heerlijke vers bereide maaltijden kun je er halen. En vergeet niet de overheerlijke appeltaart! Een absolute favoriet, die ook in brievenbusformaat te bestellen is, als zogenoemde ‘appelkaart’.

Bestrijding van voedselverspilling door Instock

Instock heeft een belangrijke missie: de verspilling van voedsel voorkomen. Naar zeggen wordt een derde van al het voedsel verspild. Dat komt neer op 1,3 miljard ton per jaar! Instock wil voedselverspilling daarom op de kaart zetten. Letterlijk en figuurlijk! Dat doen ze dan ook. Afgekeurd eten wordt opgehaald bij leveranciers en na een kwaliteitscheck overgebracht naar cateraars en naar het Instock restaurant in de Amsterdamse Czaar Peterstraat. Daar kun je genieten van heerlijke gerechten die met van verspilling geredde ingrediënten zijn bereid.

Alle deelnemers hebben jouw stem hard nodig! Help ze daarom naar de winst en breng je stem uit. Stemmen kan via de link! Namens de kanshebbers: bedankt!

MKB-Amsterdam wil met het ‘Product van de Maand’ ondernemers inspireren en stimuleren in de ontwikkeling van hun producten of diensten. Producten die iets bijzonders betekenen voor hun klanten en uitblinken in creativiteit, innovatie, duurzaamheid en vakmanschap. ‘Product van de Maand’ wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam. Bert Bos van de werkgroep Groei