Voorafgaand aan de Groeiborrel en de prijsuitreiking vond gisteren ook de kickoff van het Digitaliseringsoffensief plaats. Wethouder Everhardt van Economische Zaken was aanwezig om het officiële startschot te geven: ”Digitalisering helpt ondernemers te groeien, zo kunnen ze hun afzetmarkt vergroten of hun dienstverlening toegankelijker maken. Midden- en kleinbedrijven leren hoe ze hun bedrijfsvoering het beste kunnen digitaliseren via het Digitaliseringsoffensief. Door middel van workshops en groepsprogramma’s leren ondernemers digitale kansen te benutten. Een mooi en noodzakelijk initiatief, helemaal in deze coronatijd. Daarom subsidieert de gemeente het initiatief met 400.000 euro.”

MKB Amsterdam-voorzitter Bart Drenth: “Het bijhouden van een administratie of het contact met klanten; dat soort zaken kun je prima digitaliseren. Meer geavanceerde kansen liggen in het gebruiken van kunstmatige intelligentie. MKB Amsterdam wil zoveel mogelijk ondernemers helpen een stap te zetten met digitalisering.”

Digitaliseringsoffensief
Het Digitaliseringsoffensief helpt mkb-ondernemers om stap voor stap digitaler te worden, en is bedoeld voor zowel de digitale beginner als de digitale expert. Meer informatie en webinars zijn te vinden op www.Digitaliseringsoffensief.nl. Op deze website is na aanmelden een community beschikbaar met lokale ondernemers die elkaar verder kunnen helpen met digitaliseringsvragen. Meld je gelijk even aan!

Bedrijven die meegaan met digitale trends blijken veel toekomstbestendiger. Het Digitaliseringsoffensief is een initiatief van HvA, MKB-Amsterdam en Ready to Scale en wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken en de gemeente Amsterdam.

Veel informatie en webinars zijn te vinden op www.Digitaliseringsoffensief.nl Op deze website is na aanmelden een community beschikbaar met lokale ondernemers die ondernemers verder kunnen helpen met digitaliseringsvragen.

Fotografie: Huck Sim