Voorafgaand aan de Groeiborrel en de prijsuitreiking vond gisteren ook de kickoff van het Digitaliseringsoffensief plaats. Wethouder Everhardt van Economische Zaken was aanwezig om het officiële startschot te geven: ”Digitalisering helpt ondernemers te groeien, zo kunnen ze hun afzetmarkt vergroten of hun dienstverlening toegankelijker maken. Midden- en kleinbedrijven leren hoe ze hun bedrijfsvoering het beste kunnen digitaliseren via het Digitaliseringsoffensief. Door middel van workshops en groepsprogramma’s leren ondernemers digitale kansen te benutten. Een mooi en noodzakelijk initiatief, helemaal in deze coronatijd. Daarom subsidieert de gemeente het initiatief met 400.000 euro.”

MKB Amsterdam-voorzitter Bart Drenth: “Het bijhouden van een administratie of het contact met klanten; dat soort zaken kun je prima digitaliseren. Meer geavanceerde kansen liggen in het gebruiken van kunstmatige intelligentie. MKB Amsterdam wil zoveel mogelijk ondernemers helpen een stap te zetten met digitalisering.”

Digitaliseringsoffensief
Het Digitaliseringsoffensief helpt mkb-ondernemers om stap voor stap digitaler te worden, en is bedoeld voor zowel de digitale beginner als de digitale expert. Meer informatie en webinars zijn te vinden op www.Digitaliseringsoffensief.nl. Op deze website is na aanmelden een community beschikbaar met lokale ondernemers die elkaar verder kunnen helpen met digitaliseringsvragen. Meld je gelijk even aan!

Bedrijven die meegaan met digitale trends blijken veel toekomstbestendiger. Het Digitaliseringsoffensief is een initiatief van HvA, MKB-Amsterdam en Ready to Scale en wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken en de gemeente Amsterdam.

Veel informatie en webinars zijn te vinden op www.Digitaliseringsoffensief.nl Op deze website is na aanmelden een community beschikbaar met lokale ondernemers die ondernemers verder kunnen helpen met digitaliseringsvragen.

Fotografie: Huck Sim

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Interactieve realtime kaart bereikbaarheid komt eraan!

Interactieve realtime kaart bereikbaarheid komt eraan!

Guido Frankfurther van MKB-Amsterdam heeft er jaren om gevraagd en nu gaat hij er komen: een digitale kaart waarop ondernemers interactief en realtime kunnen zien welke ontheffingen zij nodig hebben en hoe een bestemming te bereiken is zonder vast te lopen of om te hoeven rijden.

Gemeente: werk meer samen met winkeliers!

Gemeente: werk meer samen met winkeliers!

Pien Thate van MKB-Amsterdam benadrukt dat winkelgebieden een essentiële spil zijn in de lokale economie van de stad: ‘Winkelgebieden dragen bij aan de leefbaarheid, veiligheid en inclusiviteit van de stad.’

Nieuw format Groeiborrel MKB-Amsterdam

Nieuw format Groeiborrel MKB-Amsterdam

Het format van de MKB-groeiborrel gaat flink op de schop. De donderdag wordt ingeruild voor de maandagavond. Iedere eerste maandag van de maand, te beginnen op 1 november, zijn leden en niet-leden van harte welkom. Waarbij onder andere de winnaars van Product van de Maand worden bekendgemaakt!

Collectief aan de slag met de circulaire economie

Collectief aan de slag met de circulaire economie

Tijdens de bijeenkomst van De Markt van Morgen op 16 november, treedt Yvette Watson van PHI Factory op als moderator: ‘We schrijven geen visies, maar we brengen alles naar de praktijk.’

Vijf tips om je te wapenen tegen cybercrime

Vijf tips om je te wapenen tegen cybercrime

Waar liggen volgens de politie de grootste gevaren en is er genoeg geld én samenwerking om erger te voorkomen? Theo van der Plas, programmadirecteur Digitalisering en Cybercrime, geeft vijf tips.