Vanaf vandaag kunnen ondernemers uit de regio Amsterdam een 0-meting doorlopen. Deze meting geeft inzicht in hoe digitaal jouw bedrijf is en hoe je verdere digitalisering van je bedrijf kunt aanpakken. Mooi meegenomen dus! Want met digitalisering kun je jouw bedrijf verder laten groeien. MKB-Amsterdam, Ready To Scale, de Hogeschool van Amsterdam en de Gemeente Amsterdam bieden je de 0-meting gratis aan als eerste stap van het Digitaliseringsoffensief Amsterdam. Esther Mooiman, één van de onderzoekers die de 0-meting heeft ontwikkeld, vertelt je hoe de 0-meting is opgezet, wat er precies mee wordt gedaan en bovendien wat jij er als ondernemer aan hebt.

“Stap voor stap hebben we geïdentificeerd op welke gebieden een MKB’er kan digitaliseren. Veel mensen denken dan direct aan sales of productieprocessen, maar er zijn veel meer plekken waar digitalisering kan plaatsvinden. Met de 0-meting willen we uitzoeken binnen welke processen digitalisering al goed gaat en ook waar nog terrein te winnen valt.” Mooiman en haar collega’s gebruikten bestaande data en onderzoeken bij de ontwikkeling van de 0-meting. Ook is de vragenlijst voorgelegd aan verschillende experts.

Gratis webinars
De 0-meting voor ondernemers is heel handig en belangrijk om inzichtelijk te krijgen hoe digitaal jouw bedrijf is. “Op basis van de antwoorden in de vragenlijst krijgt de ondernemer dan ook direct feedback.” Onderzoekers kunnen met de gegeven antwoorden ook gelijk aan de slag: “Het is de bedoeling dat we de antwoorden van de ondernemers direct gaan inzetten voor het ontwikkelen van webinars en workshops. Zo creëren we een trainingsaanbod dat direct aansluit op de behoefte van ondernemers in de regio.”

Voor ondernemers die de 0-meting invullen zijn er meer voordelen. Na het invullen kun je namelijk gratis deelnemen aan de toekomstige webinars. “Hier kunnen ondernemers echt hun voordeel mee doen. Het Digitaliseringsoffensief heeft als doel de ondernemer ‘hands-on’ skills bij te brengen. Zo kun je dus gelijk met je eigen vraagstukken aan de slag.”

Vul de 0-meting in!
Het lijkt ons duidelijk: meedoen heeft genoeg voordelen. Start dus gelijk! Ontdek je groeimogelijkheden en vul hier de 0-meting in! Wil je nog meer aandacht besteden aan digitalisering van jouw onderneming? Meld je dan voor het Digitaliseringsoffensief aan. Stuur een e-mail naar marcia.appels@mkb-amsterdam.nl, en ontvang meer informatie over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Deze profielscan is onderdeel van het Digitaliseringsoffensief. Het Digitaliseringsoffensief is een initiatief van Gemeente Amsterdam, MKB-Amsterdam, De Hogeschool van Amsterdam en Ready to Scale. Mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

 

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Anne van der Krol

Anne van der Krol

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Actienetwerk 15% Gasreductie succesvol in binnen- en buitenland

Actienetwerk 15% Gasreductie succesvol in binnen- en buitenland

Het actienetwerk is opgericht na de oproep van voormalig wethouder Marieke van Doorninck om van het Russisch gas af te komen. ‘Dit netwerk laat de kracht van samenwerken zien’, vindt Jack Stuifbergen, voorzitter werkgroep Duurzaamheid binnen MKB-Amsterdam. ‘Ik ben blij dat we met MKB-Amsterdam een bijdrage hebben kunnen leveren.’

Piet Heintunnel gaat weer open!

Piet Heintunnel gaat weer open!

De stad is vanaf vrijdag 20 januari weer een stuk makkelijker bereikbaar. Na anderhalf jaar renovatie gaat de Pien Hein Tunnel vrijdagavond weer open. Vicevoorzitter Guido Frankfurther: ‘Natuurlijk was het fijn geweest voor al het zakelijk verkeer als de tunnel eerder was opengegaan, maar ook voor MKB-Amsterdam staat de veiligheid voorop.’

Hoe zorg je dat klanten (online) voor jouw bedrijf kiezen?

Hoe zorg je dat klanten (online) voor jouw bedrijf kiezen?

Mensen maken de hele dag door keuzes, bewust en onbewust. Jouw potentiële klanten ook! Kom daarom naar de workshop van het Digitaliseringsoffensief en leer hoe jij ervoor kunt zorgen dat ze voor jouw product of dienst kiezen. Tot 6 februari!

Achmed Baâdoud nieuwe voorzitter van MKB-Amsterdam

Achmed Baâdoud nieuwe voorzitter van MKB-Amsterdam

Het bestuur van MKB-Amsterdam heeft Achmed Baâdoud gekozen als nieuwe voorzitter van MKB-Amsterdam. Met Baâdoud krijgt MKB-Amsterdam een energieke voorzitter die met zijn ruime kennis van de lokale politiek en het ondernemerschap slimme verbindingen kan maken tussen het lokale bestuur en Amsterdamse mkb ondernemers.