Linde Olde Hampsink, eigenaar van Base Insurance en penningmeester van MKB-Amsterdam houdt van geld besparen voor haar klanten. ‘Verzeker jezelf goed, maar betaal niet teveel’, dat is haar boodschap. Iets waar elke mkb’er geïnteresseerd in is, lijkt ons. Reden om met haar verder te praten over haar vak en waarom ze zich verbonden heeft aan MKB-Amsterdam. En waar houdt haar bedrijf zich mee bezig?

“Base Insurance heronderhandelt verzekeringscontracten voor bedrijven. De verzekeringsbranche is een slapende sector, polissen worden jaarlijks vaak automatisch verlengd. Een contract loopt soms al jaren door terwijl het bedrijf innoveert en de wereld verandert. Hierdoor sluiten verzekeringscontracten niet meer goed aan, een bedrijf komt hier helaas vaak pas achter in het geval van schade. Wij zijn dit voor door pro actief de beste voorwaarden te realiseren die aansluiten bij de situatie van de relatie. Een schade is al vervelend genoeg, gelukkig vangt een verzekering dit op. Wij zorgen ervoor dat je hier 100% op kan vertrouwen.

Hoe creëer je waarde voor je klanten?

Olde Hampsink ziet dat verzekeringen voor veel ondernemingen een terugkerende kostenpost worden. “Een verhoging van deze kosten sluipt er zomaar in doordat jaarlijks premieverhogingen worden doorgevoerd. Wij werken samen met alle (her)verzekeraars, en door een volledig marktonderzoek te doen kunnen we bedrijven aanzienlijk laten sparen op de verzekeringskosten. Zo hebben we onlangs nog een premievoordeel van 36% weten te realiseren. Dat tikt lekker aan als terugkerende besparing.”

Waarom heb je je verbonden aan MKB-Amsterdam?

“Ik denk dat het midden- en kleinbedrijf de kracht van de Nederlandse economie is. Mkb bedrijven zijn goed voor maar liefst zeventig procent van de werkgelegenheid en zijn de belangrijkste spelers op het gebied van innovatie. Ondernemers dragen hieraan bij door hun hoofd boven het maaiveld uit te steken en risico te nemen. Hiermee zorgen ze niet alleen dat de schatkist wordt gevuld, maar zorgen ze ook voor kleur in Amsterdam. Hoe zou Amsterdam er uit zien met alleen maar multinationals? Mkb ondernemers brengen met hun eigenheid kleur in de stad. Ze zijn zo betrokken bij hun bedrijf en ondernemen met passie.

Met het lidmaatschap van MKB-Amsterdam spreekt Olde Hampsink waardering uit voor het mkb. “Ik steun het mkb en vindt dat het aantrekkelijker moet worden voor het mkb om te groeien. De regeldruk moet worden verminderd, onnodige regels belemmeren ondernemers in hun ondernemerschap, terwijl zij juist ruimte nodig hebben om in vrijheid te kunnen ondernemen. In mijn rol als penningmeester hoop ik bij te dragen aan een krachtig mkb in de stad. Een financieel robuust fundament waarborgt de bedrijfscontinuïteit. Dit zorgt er voor dat ondernemers gezonde risico’s kunnen nemen waardoor ze groeien. 

Olde Hampsink hecht grote waarde aan de maandelijkse netwerkbijeenkomst van MKB-Amsterdam. “Ik hoop dat het hele mkb uit de metropoolregio Amsterdam samenkomt tijdens onze events, zodat we nog meer draagvlak creëren. Zie ik jou op de volgende borrel?”.

De volgende netwerkbijeenkomst van MKB-Amsterdam is op maandag 8 mei. Wil je een keer komen kennismaken en meer weten over de voordelen van het lidmaatschap van MKB-Amsterdam, schrijf je dan via deze link.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Jerry van Schaik

Jerry van Schaik

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Na Weesperstraat nu ook Stadhouderskade dicht

Na Weesperstraat nu ook Stadhouderskade dicht

MKB-Amsterdam reageert verbijsterd op het nieuws dat de Stadhouderskade ook wordt afgesloten. Vicevoorzitter Frankfurther: ‘Dit zijn de twee belangrijkste omrijdroutes, waarvan er nu een wordt afgesloten. Ik verwacht in stadsdeel Zuid op de Amsteldijk, Ceintuurbaan en Hobbemakade een grote stilstaande file met vertraging van meer dan een uur’.

Uitkleden tramnet van de baan

Uitkleden tramnet van de baan

De ingrijpende bezuinigingen op het openbaar vervoer zijn mede dankzij MKB-Amsterdam hoogstwaarschijnlijk van de baan. Dat betekent dat er op de Vijzelstraat, Vijzelgracht en de Marnixstraat richting Haarlemmerplein alsnog trams zullen blijven rijden. Vicevoorzitter Frankfurther: ‘Dat is heel belangrijk voor onze klanten en personeel van winkels, horeca en andere bedrijven in deze straten’.

Waarom je goed voor jezelf en je collega’s moet zorgen

Waarom je goed voor jezelf en je collega’s moet zorgen

Een burn-out van een werknemer kan een bedrijf zo´n zestig tot tachtigduizend euro kosten.´Dat wil je toch voorkomen?’, meent Jochem Douwes A&O-psycholoog bij ArboNed. ‘De oplossing? Investeer in mentale gezondheid en ontwikkeling van jou en je werknemers!’

‘Je kunt enorm besparen als je energiezuiniger onderneemt’

‘Je kunt enorm besparen als je energiezuiniger onderneemt’

Edgar Resida eigenaar van Village Bagels: ‘Als lid van de ondernemersvereniging zit ik er al jaren bovenop wat er allemaal gaat veranderen. Een gratis energiescan van Energiepartners was zeer welkom. Ik vond het verstandig om iemand van buitenaf mee te laten kijken.’

Vanaf 2024 geen wegwerpbekers meer op kantoor

Vanaf 2024 geen wegwerpbekers meer op kantoor

Met wat mokken aanschaffen ben je er nog niet. Wat moet je doen om je voor te bereiden op deze wetswijziging? Meld je aan voor het Cup Kickstarter Event om daar meer over te leren! Of luister naar de podcast van Merijn Tinga.

Je kunt nog stemmen op je favoriete Product van de Maand!

Je kunt nog stemmen op je favoriete Product van de Maand!

De robots van Welbo, een slim koelinstallatie-bewakingssysteem van FreezerData of de slimme voorraadmeter van MOOS. Help jouw favoriet op weg naar de winst! De volgende MKB-Amsterdam Borrel en de bekendmaking van de prijswinnaars vindt op maandag 5 juni plaats in de Amsterdamse Oranjekerk. Zorg je ook dat je erbij bent?