Onlangs maakte MKB-Amsterdam bekend welk product uit de stad er met de titel ‘Product van het Jaar 2022′ vandoor ging. Onze vakjury, onder leiding van bestuurslid Bert Bos, was het unaniem eens. Die prijs moest naar de onverwoestbare tas van UNBEGUN. Je komt namelijk niet elke dag een Amsterdams product tegen dat zo’n onverwoestbare indruk op je maakt!

Martijn Hemelaar van UNBEGUN

De onverwoestbare tas van UNBEGUN wordt gemaakt van gerecycled materiaal zoals oude scheeps- of afdekzeilen. Het resultaat? Een tas die niet alleen duurzaam, maar ook nog eens hartstikke mooi is! Een echte eyecatcher in het Amsterdamse straatbeeld, vond onze juryvoorzitter Bert Bos. “Niet alleen recyclen, maar ook nog eens upcyclen. Dit is een hoogtepunt in de Amsterdamse economie.”

UNBEGUN-oprichter Martijn Hemelaar is dolblij met de prijs “We zijn hier heel erg dankbaar voor. Het is geweldig om te zien dat ons werk gewaardeerd wordt.” De duurzaamheidsmissie waaruit UNBEGUN ooit is ontstaan zal dan ook worden doorgetrokken. “Het geeft ons veel energie om dit jaar ook weer veel mooie producten te ontwikkelen. Hopelijk kunnen we op deze manier nog meer afval een nieuwe bestemming geven.” Dat UNBEGUN in staat is prachtige dingen te maken heeft het merk al bewezen. MKB-Amsterdam is dan ook razend benieuwd wat Martijn voor ons in petto heeft in 2023!