Aanbesteden vraagt veel, en biedt kansen. De beste resultaten worden behaald als inkopers en verkopers goed samenwerken, zowel tijdens een aanbesteding als bij de uitvoering in een contract. 

Petra Tiel, beleidssecretaris van MKB-Nederland: ‘De Marktdag ‘Infra Beter Aanbesteden, regio Amsterdam’ brengt ondernemers in contact met potentiële gemeentelijke opdrachtgevers en biedt ondernemers de kans op werk plus de gelegenheid om te vertellen met welke innovaties zij zich bezig houden. De bijeenkomst is een kans om de relatie op te bouwen.’

De gemeente Amsterdam wil graag in gesprek met inkoopadviseurs, contractmanagers en projectmanagers uit omringende gemeenten. En met aannemers uit de Grond/Weg/Waterbouw sector (GWW). Waar lopen jullie in het aanbestedingsproces en vooral ook in de uitvoering tegen aan en hoe kunnen we elkaar helpen?

Voor wie
Deze middag is bedoeld voor inkoopadviseurs, contractmanagers, projectmanagers uit omringende gemeenten. Regio Amsterdam gaat ook graag in gesprek met aannemers in de GWW sector. Uiteraard zijn geïnteresseerden uit de wijdere omgeving van harte welkom. 

Programma
13.00 uur:         Ontvangst
13.30 uur:         Opening door Marlous Vogels (PIANOo) & Jorit Kalt (Ingenieursbureau gemeente Amsterdam)
13.35 uur:         Korte presentatie Programma Beter Aanbesteden door Marlous Vogels
13.45 uur:         Plenair deel met presentatie Jorrit Kalt & Rob Konijn: Samenwerken is win-win!
14.30 uur:         Eerste ronde workshops
15.30 uur:         Pauze
15.45 uur:         Tweede ronde workshops
16.45 uur:         Hapje en een drankje

Alle informatie is te vinden op de website https://8nccnsq.momice.events/page/1084821 De inhoud van de workshops vind je onder het kopje Workshops. 

Datum, locatie
Dinsdag 5 juli 2022 van 13.00 – 17.45 uur
De Marktdag vindt plaatst in de Tolhuistuin: IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam.
Deelname aan deze Marktdag is kosteloos.   

Aanmelden
Meld je aan voor de Marktdag via het registratieformulier: https://8nccnsq.momice.events/page/1084198

Deze dag vindt plaats in het kader van Beter Aanbesteden, het vierjarige programma van VNG en VNO-NCW/MKB-Nederland, PIANOo en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Het doel is het inkoopproces te professionaliseren en de dialoog tussen overheid en ondernemers te verbeteren. Het programma is gericht op initiatieven uit de regio die draaien om kennis opdoen, kennis uitwisselen en kennismaken.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

‘Hulp bedrijfsleven nodig bij grote transities’

‘Hulp bedrijfsleven nodig bij grote transities’

De Amsterdams economie groeit, maar de verdeling van de brede welvaart loopt achter. Om het welzijn van de Amsterdammers te bevorderen zijn grote transities nodig. Op de bijeenkomst ‘De Staat van de Stad’ waren politiek en bedrijfsleven het unaniem eens: de creativiteit en innovatiekracht van de private sector moet worden ingezet om samen met het stadsbestuur deze uitdagingen aan te gaan.

Kringshoppen: vanuit je luie stoel naar de kringloopwinkel

Kringshoppen: vanuit je luie stoel naar de kringloopwinkel

Tijdens de laatste MKB-Amsterdam Groeiborrel klommen de mannen van Kringshoppen op de zeepkist. Met Kringshoppen kun je online naar de kringloopwinkel. Dat betekent meer exposure voor aangeboden producten én meer winkelgemak. Verdient jouw bedrijf ook aandacht en exposure? Kom aanstaande maandag 4 juli ook naar onze Groeiborrel in de Pijp.

Koffie van Hoofdkwartier Koffiebranderij aan kop in strijd om publieksprijs!

Koffie van Hoofdkwartier Koffiebranderij aan kop in strijd om publieksprijs!

Wijn, koffie, melk, chocola en kaas: deze producten uit Amstelveen zijn genomineerd voor het Product van de Maand juni. Deze week heeft de koffie van Hoofdkwartier Koffiebranderij een grote inhaalslag gemaakt! Ze staan nu aan kop in de peiling. Wil jij je favoriete product steunen? Je kan nog stemmen!

‘Steun nodig voor ondernemers op rand van faillissement’

‘Steun nodig voor ondernemers op rand van faillissement’

MKB-Amsterdam voorzitter Bart Drenth vindt dat bedrijven in de knel hulp moeten krijgen: ‘Hoewel de lockdowns al enige tijd achter ons liggen, laten de economische gevolgen ervan zich voor veel bedrijven nu pas goed voelen.’

Middelingsregeling: maak er gebruik van zolang het kan

Middelingsregeling: maak er gebruik van zolang het kan

De Middelingsregeling voor sterk wisselende inkomens wordt afgeschaft in 2023. Peter Herrebout, bestuurslid MKB-Amsterdam, vindt dit moeilijk te begrijpen. ‘De fiscus moet leren omdenken. Voor een kleine ondernemer kan dit net het verschil uit maken om overeind te blijven. Deze regeling ondersteunt ondernemerschap.’

Leer effectief je social media inzetten

Leer effectief je social media inzetten

Wilco Verdoold, docent bij de Hogeschool van Amsterdam, ziet dat veel bedrijven geen social media strategie hebben: ‘Natuurlijk moet je dingen uitproberen en jezelf de kans geven dingen te leren en ervaren, maar steeds opnieuw proberen zonder te leren is zonde.’ Kom 4 juli naar de gratis workshop!