MKB Trade Office organiseert op vrijdag 8 september 2023 de Hanze Trade Summit in de Lebuinuskerk in Deventer. Als ondernemer kun je tijdens de Summit nieuwe zakenpartners ontmoeten uit verschillende landen. Je maakt kennis met mensen uit Duitsland, België, Zweden en namens NLinBusiness zijn er landenmanagers uit meer dan 25 andere landen. De Hanze Trade Summit is vooral voor ondernemers interessant die importeren en exporteren of die de mogelijkheden voor import en export willen onderzoeken. 

Erik de Boer, directeur van MKB Trade Office: “Het is een unieke bijeenkomst waarbij iedereen een ongelooflijke berg goede contacten over kan houden. We gebruiken een matchmaking softwareprogramma waarbij we ondernemers aan elkaar koppelen. Je kunt aangeven of je wilt verkopen, inkopen of interesse hebt in beide opties. Verder is onder anderen Arko van Berkel als spreker aanwezig en kun je interessante workshops volgen. We verwachten ruim 150 ondernemers uit Nederland en meer dan 150 ondernemers uit het buitenland. En ook niet onbelangrijk: het wordt een hele leuke dag op een prachtige locatie!”

Het Hanzejaar, een bijzondere historie

Al in de 14e eeuw werd er fanatiek handel gedreven tussen verschillende landen. Zout, granen, vis, hout, wijn, bier en dierenhuiden vonden hun weg over zee. Het grote probleem daarbij: er lagen zeerovers op de loer. In een tijd waarin het rechtssysteem dat wij vandaag de dag kennen nauwelijks was ontwikkeld werden handelsreizen daarom een gevaarlijke onderneming. De oplossing? Een verbond tussen de handelssteden. Zo is het Hanzenetwerk ontstaan. Het jaar 2023 is door een aantal Nederlandse Hanzesteden uitgeroepen tot Hanzejaar. 

Sustainable Development Goals 

De Hanze Trade Summit gaat over exporteren, zakendoen én over duurzaamheid en de SGDs (Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties). Bij Internationaal zakendoen komen niet alleen prijs en kwaliteit in de onderhandelingen ter sprake, maar steeds vaker ook meerdere SDGs. Grotere organisaties hebben deze voorwaarden in hun inkoopvoorwaarden opgenomen, sommige landen hebben ze zelfs (deels) in wetten omgezet. Kortom: als je succesvol wilt exporteren, dan ‘moet’ je actie ondernemen en aan de slag gaan met verduurzaming. Kennis en inspiratie opdoen bij bedrijven die al flinke stappen op het gebied van duurzaamheid hebben gemaakt is daarin de sleutel tot succes!

Meld je aan!

De Hanze Trade Summit wordt gehouden op vrijdag 8 september 2023 in de Lebuinuskerk in Deventer. Aanvang van het programma is om 9.30 uur. Ben jij er ook bij? Aanmelden kan via deze link. Alvast een handige tip: meld je aan vóór 1 mei en maak gebruik van de Early Bird korting!

De Stichting MKB Trade Office is actief om ondernemers te adviseren en begeleiden bij internationalisering; importeren en exporteren van producten en diensten. Dat doen we in samenwerking met diverse partners in Oost-Nederland. 

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

MKB Amsterdam

MKB Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Weesperstraat: Operatie geslaagd, patiënt overleden

Weesperstraat: Operatie geslaagd, patiënt overleden

MKB-Metropool Amsterdam heeft met instemming kennis genomen van de conclusie van het onderzoeksrapport over de Knip Weesperstraat: de knip Weesperstraat gaat definitief van tafel. Volgens het college was de proef wel geslaagd en heeft deze veel opgeleverd, maar...

Laat het GVB zijn Kip met Gouden Eieren niet hoeven slachten

Laat het GVB zijn Kip met Gouden Eieren niet hoeven slachten

Volgens het concept Programma van Eisen van de Vervoersregio Amsterdam voor het GVB voor de komende jaren moet het openbaar vervoer (OV) in het centrum en de oude stadsdelen verslechteren ten gunste van de nieuwe centra buiten de Ring A10. Een slecht plan, vindt MKB-...

Neem jij ook deel aan de jaarlijkse ondernemers enquête?

Neem jij ook deel aan de jaarlijkse ondernemers enquête?

Onze zustervereniging Amsterdam City komt op voor de belangen van ondernemend binnenstad en heeft onafhankelijk onderzoeksbureau Ruigrok gevraagd de mening van ondernemers in de binnenstad over diverse onderwerpen te onderzoeken. De resultaten van het onderzoek worden...