MKB Trade Office organiseert op vrijdag 8 september 2023 de Hanze Trade Summit in de Lebuinuskerk in Deventer. Als ondernemer kun je tijdens de Summit nieuwe zakenpartners ontmoeten uit verschillende landen. Je maakt kennis met mensen uit Duitsland, België, Zweden en namens NLinBusiness zijn er landenmanagers uit meer dan 25 andere landen. De Hanze Trade Summit is vooral voor ondernemers interessant die importeren en exporteren of die de mogelijkheden voor import en export willen onderzoeken. 

Erik de Boer, directeur van MKB Trade Office: “Het is een unieke bijeenkomst waarbij iedereen een ongelooflijke berg goede contacten over kan houden. We gebruiken een matchmaking softwareprogramma waarbij we ondernemers aan elkaar koppelen. Je kunt aangeven of je wilt verkopen, inkopen of interesse hebt in beide opties. Verder is onder anderen Arko van Berkel als spreker aanwezig en kun je interessante workshops volgen. We verwachten ruim 150 ondernemers uit Nederland en meer dan 150 ondernemers uit het buitenland. En ook niet onbelangrijk: het wordt een hele leuke dag op een prachtige locatie!”

Het Hanzejaar, een bijzondere historie

Al in de 14e eeuw werd er fanatiek handel gedreven tussen verschillende landen. Zout, granen, vis, hout, wijn, bier en dierenhuiden vonden hun weg over zee. Het grote probleem daarbij: er lagen zeerovers op de loer. In een tijd waarin het rechtssysteem dat wij vandaag de dag kennen nauwelijks was ontwikkeld werden handelsreizen daarom een gevaarlijke onderneming. De oplossing? Een verbond tussen de handelssteden. Zo is het Hanzenetwerk ontstaan. Het jaar 2023 is door een aantal Nederlandse Hanzesteden uitgeroepen tot Hanzejaar. 

Sustainable Development Goals 

De Hanze Trade Summit gaat over exporteren, zakendoen én over duurzaamheid en de SGDs (Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties). Bij Internationaal zakendoen komen niet alleen prijs en kwaliteit in de onderhandelingen ter sprake, maar steeds vaker ook meerdere SDGs. Grotere organisaties hebben deze voorwaarden in hun inkoopvoorwaarden opgenomen, sommige landen hebben ze zelfs (deels) in wetten omgezet. Kortom: als je succesvol wilt exporteren, dan ‘moet’ je actie ondernemen en aan de slag gaan met verduurzaming. Kennis en inspiratie opdoen bij bedrijven die al flinke stappen op het gebied van duurzaamheid hebben gemaakt is daarin de sleutel tot succes!

Meld je aan!

De Hanze Trade Summit wordt gehouden op vrijdag 8 september 2023 in de Lebuinuskerk in Deventer. Aanvang van het programma is om 9.30 uur. Ben jij er ook bij? Aanmelden kan via deze link. Alvast een handige tip: meld je aan vóór 1 mei en maak gebruik van de Early Bird korting!

De Stichting MKB Trade Office is actief om ondernemers te adviseren en begeleiden bij internationalisering; importeren en exporteren van producten en diensten. Dat doen we in samenwerking met diverse partners in Oost-Nederland. 

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Na Weesperstraat nu ook Stadhouderskade dicht

Na Weesperstraat nu ook Stadhouderskade dicht

MKB-Amsterdam reageert verbijsterd op het nieuws dat de Stadhouderskade ook wordt afgesloten. Vicevoorzitter Frankfurther: ‘Dit zijn de twee belangrijkste omrijdroutes, waarvan er nu een wordt afgesloten. Ik verwacht in stadsdeel Zuid op de Amsteldijk, Ceintuurbaan en Hobbemakade een grote stilstaande file met vertraging van meer dan een uur’.

Uitkleden tramnet van de baan

Uitkleden tramnet van de baan

De ingrijpende bezuinigingen op het openbaar vervoer zijn mede dankzij MKB-Amsterdam hoogstwaarschijnlijk van de baan. Dat betekent dat er op de Vijzelstraat, Vijzelgracht en de Marnixstraat richting Haarlemmerplein alsnog trams zullen blijven rijden. Vicevoorzitter Frankfurther: ‘Dat is heel belangrijk voor onze klanten en personeel van winkels, horeca en andere bedrijven in deze straten’.

Waarom je goed voor jezelf en je collega’s moet zorgen

Waarom je goed voor jezelf en je collega’s moet zorgen

Een burn-out van een werknemer kan een bedrijf zo´n zestig tot tachtigduizend euro kosten.´Dat wil je toch voorkomen?’, meent Jochem Douwes A&O-psycholoog bij ArboNed. ‘De oplossing? Investeer in mentale gezondheid en ontwikkeling van jou en je werknemers!’

‘Je kunt enorm besparen als je energiezuiniger onderneemt’

‘Je kunt enorm besparen als je energiezuiniger onderneemt’

Edgar Resida eigenaar van Village Bagels: ‘Als lid van de ondernemersvereniging zit ik er al jaren bovenop wat er allemaal gaat veranderen. Een gratis energiescan van Energiepartners was zeer welkom. Ik vond het verstandig om iemand van buitenaf mee te laten kijken.’

Vanaf 2024 geen wegwerpbekers meer op kantoor

Vanaf 2024 geen wegwerpbekers meer op kantoor

Met wat mokken aanschaffen ben je er nog niet. Wat moet je doen om je voor te bereiden op deze wetswijziging? Meld je aan voor het Cup Kickstarter Event om daar meer over te leren! Of luister naar de podcast van Merijn Tinga.

Je kunt nog stemmen op je favoriete Product van de Maand!

Je kunt nog stemmen op je favoriete Product van de Maand!

De robots van Welbo, een slim koelinstallatie-bewakingssysteem van FreezerData of de slimme voorraadmeter van MOOS. Help jouw favoriet op weg naar de winst! De volgende MKB-Amsterdam Borrel en de bekendmaking van de prijswinnaars vindt op maandag 5 juni plaats in de Amsterdamse Oranjekerk. Zorg je ook dat je erbij bent?