Op dinsdag 6 juli zenden we een politieke talkshow van MKB TV uit over de arbeidsmarkt en het Regionaal Werkcentrum. In aanloop naar die dag spreken we wekelijks met ondernemersverenigingen uit de metropoolregio Amsterdam. Zij vertellen ons over de situatie op de arbeidsmarkt in hun regio. Vandaag aan het woord: Darshan Sloot, directeur van Ondernemersvereniging Amstelveen.

De Ondernemersvereniging Amstelveen heeft een netwerk waarbij zo’n 200 ondernemers en bedrijven zijn aangesloten. ‘’Het is best kleinschalig. Daardoor kunnen we heel persoonlijk te werk gaan en snel schakelen naar de behoefte van de ondernemer’’, zegt Sloot. Dat doet de ondernemersvereniging door te luisteren naar waar ondernemers belang bij hebben en waar nodig ondernemers aan elkaar te koppelen.

Op dit moment is er vooral behoefte aan hulp in de horeca en de autobranche. Sloot: ‘’De economie trekt nu ineens aan en er is gewoon echt een tekort aan personeel. Bedrijven kunnen het daardoor niet bijbenen.’’ De Ondernemersvereniging Amstelveen doet haar best om bedrijven in die sectoren te helpen. Sloot ziet daarin echter nog wel wat moeilijkheden. 

‘’Vaak wordt er personeel met ervaring gevraagd en dat maakt het moeilijk om mensen van werk naar werk te bemiddelen. Dat is vooral iets wat we in de horeca zien’’, vertelt Sloot. ‘’Daardoor wordt het moeilijker voor ons als ondernemersvereniging om hierin een rol te spelen.’’ Wel heeft ze een goede suggestie aan bedrijven om hierin tot een oplossing te komen: ‘’Wij moedigen bedrijven aan om personeel intern op te leiden.’’

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

‘Belangrijkste is nu snel een stabiel kabinet’

‘Belangrijkste is nu snel een stabiel kabinet’

Jacco Vonhof: ‘Ondernemers hebben door corona een jas uitgedaan, maar staan tegelijk voor grote investeringen. Er is een kabinet nodig dat knopen doorhakt. De transitie moet voor het mkb haalbaar en betaalbaar zijn.’

‘Koolmees moet met maatwerk over de brug komen’

‘Koolmees moet met maatwerk over de brug komen’

Bart Drenth: Er moet een loket komen waar je als ondernemer kunt aankloppen als je, wat coronasteun betreft, tussen wal en schip bent beland. Sportschoolhouder Jeroen van Beek is zo’n ondernemer. ‘We zitten nog steeds in de fase van ‘samen door de crisis’. We staan achterin de rij, maar we staan er nog steeds.’

10 tips om cybercrime te voorkomen

10 tips om cybercrime te voorkomen

Dave Maasland, ondernemer op het gebied van cybersecurity, stelde in het kader van de kick-off van het Digitaliseringsoffensief een top-10 van securitytips op.

Pure markt hunkert naar heropening

Pure markt hunkert naar heropening

Oprichter Trienet Kroon was met haar Pure Markt nauwelijks meer weg te denken uit onder meer Amstelpark, Amsterdamse Bos en Park Frankendael. De coronacrisis gooide ook hier roet in het eten. De ‘evenementenstatus’ zat haar daarbij flink in de weg.

Onderzoek koopgedrag Haarlemmermeer van start

Onderzoek koopgedrag Haarlemmermeer van start

De gemeente Haarlemmermeer onderzoekt koopgedrag en tevredenheid over het aanbod in winkels. Naast de detailhandel zal dit jaar ook de horeca en recreatiesector worden onderzocht. Deel ook jouw mening!