Op dinsdag 6 juli zenden we een politieke talkshow van MKB TV uit over de arbeidsmarkt en het Regionaal Werkcentrum. In aanloop naar die dag spreken we wekelijks met ondernemersverenigingen uit de metropoolregio Amsterdam. Zij vertellen ons over de situatie op de arbeidsmarkt in hun regio. Vandaag aan het woord: Darshan Sloot, directeur van Ondernemersvereniging Amstelveen.

De Ondernemersvereniging Amstelveen heeft een netwerk waarbij zo’n 200 ondernemers en bedrijven zijn aangesloten. ‘’Het is best kleinschalig. Daardoor kunnen we heel persoonlijk te werk gaan en snel schakelen naar de behoefte van de ondernemer’’, zegt Sloot. Dat doet de ondernemersvereniging door te luisteren naar waar ondernemers belang bij hebben en waar nodig ondernemers aan elkaar te koppelen.

Op dit moment is er vooral behoefte aan hulp in de horeca en de autobranche. Sloot: ‘’De economie trekt nu ineens aan en er is gewoon echt een tekort aan personeel. Bedrijven kunnen het daardoor niet bijbenen.’’ De Ondernemersvereniging Amstelveen doet haar best om bedrijven in die sectoren te helpen. Sloot ziet daarin echter nog wel wat moeilijkheden.

‘’Vaak wordt er personeel met ervaring gevraagd en dat maakt het moeilijk om mensen van werk naar werk te bemiddelen. Dat is vooral iets wat we in de horeca zien’’, vertelt Sloot. ‘’Daardoor wordt het moeilijker voor ons als ondernemersvereniging om hierin een rol te spelen.’’ Wel heeft ze een goede suggestie aan bedrijven om hierin tot een oplossing te komen: ‘’Wij moedigen bedrijven aan om personeel intern op te leiden.’’