Op vrijdag 18 november is het de Dag van de Ondernemer! Die gelegenheid grijpen we als MKB-Amsterdam graag aan om onze favoriete Amsterdamse ondernemers in het zonnetje te zetten. Doe jij ook mee?

MKB-Nederland heeft in 2016 de Dag van de Ondernemer in het leven geroepen. “MKB-Nederland vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet en dat er een moment moet zijn waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers voor het land. Een dag waarop ondernemers worden bedankt voor hun durf en doorzettingsvermogen.” Daar sluiten wij ons als MKB-Amsterdam helemaal bij aan.

Ook voor MKB-Amsterdam voorzitter Bart Drenth is 18 november een feestje: “Er zijn zoveel geweldige ondernemers in onze stad en regio, zij verdienen deze waardering zeker.” Drenth tipt zijn favoriete Amsterdamse ondernemer: “Maarten Coumans, de oprichter van Local Heroes. Hij maakt het mogelijk dat je je boodschappen in een app bij lokale winkeliers kunt bestellen.”

Onze redactie trapt af

Ook onze redactie boog zich over dit vraagstuk: wie is nou onze favoriete Amsterdamse ondernemer? Social media redacteur Vincent is groot fan van Levain et le Vin, een wijnwinkel en bakkerij in de Jan Pieter Heijestraat in West. “Omdat het superlekker is en de wijnen zijn van topkwaliteit. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de broodjes en Franse gebakjes. Alsof je op het Franse platteland staat, heerlijk!”

Redacteur en relatiemanager Jerry heeft zijn favoriet gevonden in Amsterdam-Oost. “Tigris en Eufraat op de Javastraat is meer een delicatessenwinkel dan een supermarkt. Hun huisgemaakte mezzes zijn echt heel goed en het olijvenbuffet is top. Er werken aardige mensen, in de winkel is een gezellige sfeer en je kunt er een hele fijne falafel krijgen, supervers en smakelijk.”

De favoriet van onze hoofdredacteur Marcia is café tHuis aan de Amstel. “Ik kom daar graag voor een kop koffie of lunch. Voor alle producten en gerechten werken ze zoveel mogelijk samen met lokale producenten en ondernemers die met liefde en aandacht hun producten maken. En ze maken veel zélf: granola, tHuis gerookte zalm, hartige madeleines en nog veel meer. Alle taarten en cakes zijn ook zelfgebakken. Ze zijn ook bezig om een kleine bakkerij te beginnen om eigen brood te bakken. Daarnaast stimuleren ze boeren aan de Amstel. En ook niet onbelangrijk: het personeel is erg vriendelijk.”

Redacteur Fabiënne nomineert het bedrijf Pescattura: “Als oesterliefhebber zoals ik kun je daar ook echt niet omheen. Van kledingmerk Koester Je Oester, een Oesterwandeling door Amsterdam die in coronatijd in no-time op touw werd gezet tot binnenkort de lancering van de Parelclub (een proeverij van oesters met eventueel bijpassende wijnen voor thuis). Ik vind het heel cool dat je zo creatief en inventief kunt zijn rondom één product. Wat mij betreft dus echt een topper die wel wat waardering verdient.”

Welke ondernemer zet jij in het zonnetje?

Goed, onze redactie heeft alvast het goede voorbeeld gegeven. Nu is het aan jullie! Welke Amsterdamse ondernemer verdient volgens jou wel wat extra waardering? Laat het ons weten en wie weet zie je jouw favoriet dan op 18 november terug op onze kanalen. Roept u maar!

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Ondernemers winkelcentrum De Dukaat aan het Ecuplein: ‘Laat onze blauwe parkeerzone niet verdwijnen’

Ondernemers winkelcentrum De Dukaat aan het Ecuplein: ‘Laat onze blauwe parkeerzone niet verdwijnen’

Maik Schaffner, eigenaar van supermarkt Jumbo in winkelcentrum De Dukaat: ‘Wij zijn niet tegen de invoering van betaald parkeren. Maar bij het verdwijnen van de blauwe parkeerzone gaan bewoners met een parkeerontheffing op deze plekken staan.’ Guido Frankfurther: ‘Een goed functionerend winkelcentrum is belangrijk voor de leefbaarheid van het gebied.’ De commissie Mobiliteit en Openbare Ruimte van de gemeenteraad bespreekt donderdag de kwestie.

Leveranciers na elke levering terug naar Ringweg A10

Leveranciers na elke levering terug naar Ringweg A10

Vorige week maakte wethouder Van de Horst bekend 14 hoofdroutes voor autoverkeer te willen afsluiten. Vicevoorzitter Guido Frankfurther van MKB-Amsterdam: ‘Wij zien ook de voordelen van een autoluwere stad met minder drukte en een schonere lucht. Maar dat moet wel in goed overleg met het bedrijfsleven en in kleine, behapbare stappen, zodat het bedrijfsleven de tijd krijgt om zich aan te passen.’

Kantoorpanden Amstelveen moeten voldoen aan energielabel C

Kantoorpanden Amstelveen moeten voldoen aan energielabel C

Bedrijven in Amstelveen die nog niet voldoen aan de energielabel C hebben en brief gekregen om binnen twaalf weken een verbeterplan aan te leveren. Wethouder Floor Gordon: ‘Met het energielabel willen we ervoor zorgen dat gebouweigenaren energiezuinige maatregelen nemen. Dat is belangrijk om CO2 te besparen en het zorgt voor lagere energielasten.’

De Hanze Trade Summit: zakendoen én duurzaamheid

De Hanze Trade Summit: zakendoen én duurzaamheid

Bij Internationaal zaken doen komen niet alleen prijs en kwaliteit in de onderhandelingen ter sprake, maar steeds vaker ook meerdere SDG doelen. Erik de Boer, directeur MKB TRADE OFFICE: ‘Vrijdag 8 september hebben we een unieke internationale bijeenkomst voor ondernemers die importeren en exporteren of die de mogelijkheden voor import en export onderzoeken. Meld je snel aan!

‘Noord-Holland is rijk aan innovatieve ondernemers’

‘Noord-Holland is rijk aan innovatieve ondernemers’

Als gedeputeerde van de provincie Noord-Holland ondersteunt Ilse Zaal lokale mkb ondernemers op gebieden als stimulering van innovatie, een beter werkende arbeidsmarkt, ondersteuning bij verduurzaming of terugdringing van leegstand. De verkiezingen voor de Provinciale Staten op woensdag 15 maart zijn dan ook van groot belang voor jou als ondernemer. Ga stemmen!