Coronacalculator
Voor ondernemers is het nog niet makkelijk om te zien van welke regelingen zij gebruik kunnen maken. De makkelijkste manier daarbij is de coronacalculator. Vul je bedrijfsnaam in en loop door de vragen heen. Je krijgt dan een behoorlijk goed idee waar je aan toe bent. Je vindt de coronacalculator hier.

BMKB
Het gaat nog niet goed met de BMKB, de regeling waarbij de overheid voor 75% garant staat voor leningen aan het midden- en kleinbedrijf. Het is nog steeds heel erg moeilijk of zelfs onmogelijk om bij banken krediet te krijgen. Vooral relatief kleine leningen komen nauwelijks los. Het kabinet wordt ook ongeduldig. Banken moeten nu ‘leveren’.  MKB-Nederland pleit onder meer voor een 100 procent borgstelling voor kredieten tot € 500.000 (zoals ze dat in Duitsland ook kennen) en voor een langere looptijd voor de GO-c regeling.

Huren
Doorlopende huren blijven voor veel ondernemers een groot probleem. Sommige huurbazen zijn schappelijk door korting en/of uitstel van betaling te geven. Anderen doen dat niet. Een lid klaagde bij ons dat de gemeente Amsterdam zelf niet erg redelijk is als verhuurder. Dat hebben we nagevraagd. Mogelijk berust dit op een misverstand binnen de gemeentelijke organisatie. Het beleid van het grondbedrijf is om in ieder geval uitstel van betaling tot juli te geven. We blijven dit volgen.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Wil jij een MBO-stagiair in dienst nemen? SBB helpt je daarbij

Wil jij een MBO-stagiair in dienst nemen? SBB helpt je daarbij

Wat moet een bedrijf doen om een MBO-stagiair in dienst te kunnen nemen? Daarover spraken we met Jan Willem Mans, manager van de regio Noord-Holland voor SBB, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven: ‘’We bieden maatwerk om ervoor te zorgen dat bedrijven goede erkende leerbedrijven worden.’’

Staycation tips: Vrijhaven Zwier

Staycation tips: Vrijhaven Zwier

MKB Amsterdam deelt met jou de leukste tips voor een geslaagde ‘staycation’ in Nederland. Deze keer: Vrijhaven Zwier in Vinkeveen.

Dromen van een Uithoornse postpakketten-hub

Dromen van een Uithoornse postpakketten-hub

Om de nasleep van Brexit én corona het hoofd te bieden wil Nick Rosman in zijn woonplaats Uithoorn een transporthub opzetten. Met hulp van de gemeente hoopt hij er hét servicepunt voor postpakketten te kunnen opstarten en uitbreiden en zo de schade die hij als zzp’er leed achter zich te kunnen laten.

Uitslag Product van de Maand uitgesteld. Save the date voor september!

Uitslag Product van de Maand uitgesteld. Save the date voor september!

In verband met het oplopend aantal besmettingen is besloten om de Groeiborrel van de maand juli niet door te laten gaan. Dat betekent ook dat de uitslag van de winnaar van het Product van de Maand even op zich laat wachten. Na de zomerstop aankomende maand zijn we terug op donderdag 16 september vanaf 15.30 uur met de kick-off van het Digitaliseringsoffensief. Save the date!

Staycation tips: Stadsstrand De Hallen

Staycation tips: Stadsstrand De Hallen

MKB-Amsterdam deelt met jou de leukste tips voor een geslaagde ‘staycation’ in Nederland. Deze keer: Stadsstrand de Hallen in Amsterdam-West.