Doe mee, denk mee!

Wat kan Amsterdam doen om de overgang naar een Circulaire Economie te versnellen? Hebt u daar ideeën over of bent u er al mee bezig dan horen wij dat graag.

Ook wil de gemeente weten welke kansen en belemmeringen er zijn. Mail ons op info@mkb-amsterdam.nl of laat het weten via de website van de gemeente. Heeft u het onderzoek van de gemeente Amsterdam gelezen? Daarover verneemt de gemeente ook graag uw reactie. Op basis van de reacties bepaalt de gemeente wat er vanuit de overheid nodig is om de overgang naar een Circulaire Economie te ondersteunen. Reacties die voor 10 mei binnen zijn neemt het college van B & W mee in haar reactie op het rapport Circulaire Economie.

De gemeente Amsterdam heeft een stevige basis gelegd voor het realiseren van een circulaire economie door onderzoek te laten doen naar de materiaal- en grondstofstromen in stad en regio. Hieruit blijkt dat er veel kansen, financiële winst en werkgelegenheid, liggen voor de stad en het bedrijfsleven. Met name in de bouwsector en door gebruik van organische grondstoffen. Klik hier voor het onderzoek ‘Amsterdam Circulair. Een visie en routekaart voor de stad en regio’.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Bart Drenth

Bart Drenth

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Wil jij een MBO-stagiair in dienst nemen? SBB helpt je daarbij

Wil jij een MBO-stagiair in dienst nemen? SBB helpt je daarbij

Wat moet een bedrijf doen om een MBO-stagiair in dienst te kunnen nemen? Daarover spraken we met Jan Willem Mans, manager van de regio Noord-Holland voor SBB, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven: ‘’We bieden maatwerk om ervoor te zorgen dat bedrijven goede erkende leerbedrijven worden.’’

Staycation tips: Vrijhaven Zwier

Staycation tips: Vrijhaven Zwier

MKB Amsterdam deelt met jou de leukste tips voor een geslaagde ‘staycation’ in Nederland. Deze keer: Vrijhaven Zwier in Vinkeveen.

Dromen van een Uithoornse postpakketten-hub

Dromen van een Uithoornse postpakketten-hub

Om de nasleep van Brexit én corona het hoofd te bieden wil Nick Rosman in zijn woonplaats Uithoorn een transporthub opzetten. Met hulp van de gemeente hoopt hij er hét servicepunt voor postpakketten te kunnen opstarten en uitbreiden en zo de schade die hij als zzp’er leed achter zich te kunnen laten.

Uitslag Product van de Maand uitgesteld. Save the date voor september!

Uitslag Product van de Maand uitgesteld. Save the date voor september!

In verband met het oplopend aantal besmettingen is besloten om de Groeiborrel van de maand juli niet door te laten gaan. Dat betekent ook dat de uitslag van de winnaar van het Product van de Maand even op zich laat wachten. Na de zomerstop aankomende maand zijn we terug op donderdag 16 september vanaf 15.30 uur met de kick-off van het Digitaliseringsoffensief. Save the date!

Staycation tips: Stadsstrand De Hallen

Staycation tips: Stadsstrand De Hallen

MKB-Amsterdam deelt met jou de leukste tips voor een geslaagde ‘staycation’ in Nederland. Deze keer: Stadsstrand de Hallen in Amsterdam-West.