De publieksstemming voor het product van het jaar 2021 is geopend. Aan de verkiezing doen zowel de maandelijkse publiekswinnaars als vakjurywinnaars mee. In januari kiest de jury de winnaar van 2021 uit de maandelijkse vakjuryprijzen. Maar er is natuurlijk ook de publieksprijs!

Alle winnaars van afgelopen jaar binden nog een keer de strijd met elkaar aan en hebben jouw stem nodig om de winst binnen te halen. ‘Dit is natuurlijk nog net even wat specialer dan de Product van de Maand-prijzen. Dit is hét hoogtepunt van het jaar en de jury verheugt zich er enorm op’, zegt MKB-Amsterdam-bestuurslid Bert Bos. Op maandag 24 januari sluit de stembus en bepaalt onze jury wie de hoofdprijs van dit jaar krijgt. Tot die tijd hebben alle kanshebbers jouw stem ontzettend hard nodig! Dus besteed je feestdagen goed en breng via deze poll je stem uit. De winnaar wordt op maandag 7 februari bekendgemaakt in een video die natuurlijk te zien zal zijn in onze nieuwsbrief en op al onze kanalen.

De producten waar je uit kunt kiezen vormen samen perfecte ingrediënten voor een gezellig avondje uit in Amsterdam, als het weer kan:

‘Hulp bedrijfsleven nodig bij grote transities’

De Amsterdams economie groeit, maar de verdeling van de brede welvaart loopt achter. Om het welzijn van de Amsterdammers te bevorderen zijn grote transities nodig. Op de bijeenkomst ‘De Staat van de Stad’ waren politiek en bedrijfsleven het unaniem eens: de creativiteit en innovatiekracht van de private sector moet worden ingezet om samen met het stadsbestuur deze uitdagingen aan te gaan.

Kringshoppen: vanuit je luie stoel naar de kringloopwinkel

Tijdens de laatste MKB-Amsterdam Groeiborrel klommen de mannen van Kringshoppen op de zeepkist. Met Kringshoppen kun je online naar de kringloopwinkel. Dat betekent meer exposure voor aangeboden producten én meer winkelgemak. Verdient jouw bedrijf ook aandacht en exposure? Kom aanstaande maandag 4 juli ook naar onze Groeiborrel in de Pijp.

Koffie van Hoofdkwartier Koffiebranderij aan kop in strijd om publieksprijs!

Wijn, koffie, melk, chocola en kaas: deze producten uit Amstelveen zijn genomineerd voor het Product van de Maand juni. Deze week heeft de koffie van Hoofdkwartier Koffiebranderij een grote inhaalslag gemaakt! Ze staan nu aan kop in de peiling. Wil jij je favoriete product steunen? Je kan nog stemmen!

‘Steun nodig voor ondernemers op rand van faillissement’

MKB-Amsterdam voorzitter Bart Drenth vindt dat bedrijven in de knel hulp moeten krijgen: ‘Hoewel de lockdowns al enige tijd achter ons liggen, laten de economische gevolgen ervan zich voor veel bedrijven nu pas goed voelen.’

Middelingsregeling: maak er gebruik van zolang het kan

De Middelingsregeling voor sterk wisselende inkomens wordt afgeschaft in 2023. Peter Herrebout, bestuurslid MKB-Amsterdam, vindt dit moeilijk te begrijpen. ‘De fiscus moet leren omdenken. Voor een kleine ondernemer kan dit net het verschil uit maken om overeind te blijven. Deze regeling ondersteunt ondernemerschap.’

Leer effectief je social media inzetten

Wilco Verdoold, docent bij de Hogeschool van Amsterdam, ziet dat veel bedrijven geen social media strategie hebben: ‘Natuurlijk moet je dingen uitproberen en jezelf de kans geven dingen te leren en ervaren, maar steeds opnieuw proberen zonder te leren is zonde.’ Kom 4 juli naar de gratis workshop!