Benieuwd hoe jij als ondernemer kunt besparen op energiekosten- en verbruik? Vul dan de rekentool van DEB in, die speciaal is gemaakt voor mkb ondernemers. Daarmee zie je in één oogopslag welke besparende maatregelen jij kunt nemen.

DEB staat voor Duurzaam Energie Besparen en is een initiatief van MKB-Nederland, in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Ook op lokaal niveau is DEB steeds actiever. Zo heeft de gemeente Amsterdam adviseur Dave Emons in de arm genomen om met DEB ook onder Amsterdamse MKB’ers een verduurzamingsslag te maken.

Mooie eerste stap

Emons: ‘’Voor ondernemers die willen verduurzamen en besparen is dit een mooie eerste stap. Door jouw gegevens in te vullen krijg je gelijk adviezen op maat die van toepassing zijn op jouw bedrijfspand en de branche waarin je werkt.’’ Op dit moment zijn adviezen met betrekking tot de gasprijs aan de orde: ‘’Dat is natuurlijk heel actueel en stelt ondernemers voor hoge kosten. Met DEB helpen we ondernemers besparen en actie te ondernemen om dit soort kosten zo snel mogelijk terug te verdienen.’’

Maar bij alleen bespaartips blijft het niet. Voor de regio Amsterdam verwijst de tool ook naar relevante subsidies: ‘’De gemeente biedt ook financiële bijdrages aan ondernemers die investeringen doen om te verduurzamen. Dat weet niet elke ondernemer. DEB helpt dus om dat onder de aandacht te brengen en inzichtelijk te maken.’’

Wil jij weten hoe je kunt besparen en je wel benieuwd naar de DEB rekentool? Vul hem dan gratis online in op www.deb.nl.