Benieuwd hoe jij als ondernemer kunt besparen op energiekosten- en verbruik? Vul dan de rekentool van DEB in, die speciaal is gemaakt voor mkb ondernemers. Daarmee zie je in één oogopslag welke besparende maatregelen jij kunt nemen. 

DEB staat voor Duurzaam Energie Besparen en is een initiatief van MKB-Nederland, in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Ook op lokaal niveau is DEB steeds actiever. Zo heeft de gemeente Amsterdam adviseur Dave Emons in de arm genomen om met DEB ook onder Amsterdamse MKB’ers een verduurzamingsslag te maken.

Mooie eerste stap

Emons: ‘’Voor ondernemers die willen verduurzamen en besparen is dit een mooie eerste stap. Door jouw gegevens in te vullen krijg je gelijk adviezen op maat die van toepassing zijn op jouw bedrijfspand en de branche waarin je werkt.’’ Op dit moment zijn adviezen met betrekking tot de gasprijs aan de orde: ‘’Dat is natuurlijk heel actueel en stelt ondernemers voor hoge kosten. Met DEB helpen we ondernemers besparen en actie te ondernemen om dit soort kosten zo snel mogelijk terug te verdienen.’’

Maar bij alleen bespaartips blijft het niet. Voor de regio Amsterdam verwijst de tool ook naar relevante subsidies: ‘’De gemeente biedt ook financiële bijdrages aan ondernemers die investeringen doen om te verduurzamen. Dat weet niet elke ondernemer. DEB helpt dus om dat onder de aandacht te brengen en inzichtelijk te maken.’’

Wil jij weten hoe je kunt besparen en je wel benieuwd naar de DEB rekentool? Vul hem dan gratis online in op www.deb.nl.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

De visie van een glazenwasser

De visie van een glazenwasser

Gisteren sprak voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland de economielezing van Elsevier Weekblad uit. Vonhof roept de samenleving en de politiek op om de mens achter de ondernemer te blijven zien.

Data helpen jou om beter te ondernemen

Data helpen jou om beter te ondernemen

Hoe? Daar kom je achter tijdens de webinar Business Intelligence voor het MKB op 20 december. Kees van Montfort: ‘Data zoals omzet, kosten, product- en dienstengegevens zijn een belangrijke tool bij het maken van betere beslissingen.’ Meld je snel gratis aan!

‘Veiligheidsbewustzijn tussen de oren’

‘Veiligheidsbewustzijn tussen de oren’

‘Het is belangrijk dat mensen leren elkaar aan te spreken en ervoor te zorgen dat iedereen aan het eind van de dag veilig naar huis gaat,’ zegt businessmanager Jeroen den Otter van VCANederland.

‘Overheid cruciaal bij financieringsmogelijkheden’

‘Overheid cruciaal bij financieringsmogelijkheden’

Het midden- en kleinbedrijf moet makkelijker toegang krijgen tot de financieringsmarkt, vinden belangenorganisaties als MKB-Nederland, Stichting MKB Financiering en Ondernemend Nederland (ONL). Ze zeiden dat in een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer

Uitbreiding steunpakket ‘avondlockdown’

Uitbreiding steunpakket ‘avondlockdown’

Het nieuwe steunpakket om ondernemers door de avondlockdown te loodsen bestaat onder meer uit een verlenging van het bijzonder uitstel van de Belastingdienst en een hogere vergoeding van de vaste lasten via TVL.

Nieuwe strategie zorgt voor omzetstijging

Nieuwe strategie zorgt voor omzetstijging

Eefje Jonker oprichter van Stay Future proof: ‘’Als je de sfeer en aanpak van een familiebedrijf wilt handhaven terwijl je groeit en innoveert is het belangrijk om iedereen binnen het bedrijf te verbinden en onderdeel te maken van het proces.”