Veel ondernemers missen een servicepunt in hun buurt waar het mogelijk is om (klein)geld op te nemen of af te storten. Daarover spraken we eerder winkelier Sjoerd Hoogstins die werkzaam is in een boekhandel op de Kinkerstraat. MKB Amsterdam roept banken op om te faciliteren dat ondernemers van hun service gebruik kunnen maken.

Afgelopen week sprak AT5 met MKB Amsterdam-voorzitter Bart Drenth over de zorgen van veel ondernemers over het verdwijnen van bankkantoren en geldautomaten in de stad. Drenth meldde daar al langer bekend te zijn met deze ontwikkeling en roept banken en de gemeente op om contant geld serieus te nemen: ”Contant geld is nog altijd een wettig betaalmiddel. Bovendien hebben veel ondernemers het nodig om hun werk te kunnen doen.”

ING, Rabobank en ABN Amro startten onlangs het initiatief Geldmaat: geldautomaten die door de drie banken gezamenlijk worden geëxploiteerd. Onlangs opende in de Amsterdamse Pijp een vestiging van geldmaat, waar men geld kan storten en opnemen. Een stap in de goede richting voor veel ondernemers, maar nog niet voldoende om alle ondernemers in de stad te voorzien.

Mis jij als ondernemer ook een servicepunt van jouw bank in de buurt? Laat het ons weten! Stuur een mail naar marcia.appels@mkb-amsterdam.nl.