Veel ondernemers missen een servicepunt in hun buurt waar het mogelijk is om (klein)geld op te nemen of af te storten. Daarover spraken we eerder winkelier Sjoerd Hoogstins die werkzaam is in een boekhandel op de Kinkerstraat. MKB Amsterdam roept banken op om te faciliteren dat ondernemers van hun service gebruik kunnen maken.

Afgelopen week sprak AT5 met MKB Amsterdam-voorzitter Bart Drenth over de zorgen van veel ondernemers over het verdwijnen van bankkantoren en geldautomaten in de stad. Drenth meldde daar al langer bekend te zijn met deze ontwikkeling en roept banken en de gemeente op om contant geld serieus te nemen: ”Contant geld is nog altijd een wettig betaalmiddel. Bovendien hebben veel ondernemers het nodig om hun werk te kunnen doen.”

ING, Rabobank en ABN Amro startten onlangs het initiatief Geldmaat: geldautomaten die door de drie banken gezamenlijk worden geëxploiteerd. Onlangs opende in de Amsterdamse Pijp een vestiging van geldmaat, waar men geld kan storten en opnemen. Een stap in de goede richting voor veel ondernemers, maar nog niet voldoende om alle ondernemers in de stad te voorzien.

Mis jij als ondernemer ook een servicepunt van jouw bank in de buurt? Laat het ons weten! Stuur een mail naar marcia.appels@mkb-amsterdam.nl.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Interactieve realtime kaart bereikbaarheid komt eraan!

Interactieve realtime kaart bereikbaarheid komt eraan!

Guido Frankfurther van MKB-Amsterdam heeft er jaren om gevraagd en nu gaat hij er komen: een digitale kaart waarop ondernemers interactief en realtime kunnen zien welke ontheffingen zij nodig hebben en hoe een bestemming te bereiken is zonder vast te lopen of om te hoeven rijden.

Gemeente: werk meer samen met winkeliers!

Gemeente: werk meer samen met winkeliers!

Pien Thate van MKB-Amsterdam benadrukt dat winkelgebieden een essentiële spil zijn in de lokale economie van de stad: ‘Winkelgebieden dragen bij aan de leefbaarheid, veiligheid en inclusiviteit van de stad.’

Nieuw format Groeiborrel MKB-Amsterdam

Nieuw format Groeiborrel MKB-Amsterdam

Het format van de MKB-groeiborrel gaat flink op de schop. De donderdag wordt ingeruild voor de maandagavond. Iedere eerste maandag van de maand, te beginnen op 1 november, zijn leden en niet-leden van harte welkom. Waarbij onder andere de winnaars van Product van de Maand worden bekendgemaakt!

Collectief aan de slag met de circulaire economie

Collectief aan de slag met de circulaire economie

Tijdens de bijeenkomst van De Markt van Morgen op 16 november, treedt Yvette Watson van PHI Factory op als moderator: ‘We schrijven geen visies, maar we brengen alles naar de praktijk.’

Vijf tips om je te wapenen tegen cybercrime

Vijf tips om je te wapenen tegen cybercrime

Waar liggen volgens de politie de grootste gevaren en is er genoeg geld én samenwerking om erger te voorkomen? Theo van der Plas, programmadirecteur Digitalisering en Cybercrime, geeft vijf tips.