Vandaag begint het EK voetbal en het Nederlands elftal speelt aankomende zondag zijn eerste wedstrijd tegen Oekraïne. Daarom vindt horeca-ondernemer Dennis Kaandorp het de hoogste tijd voor wat oranjekoorts in de stad. Voor zijn café Arie op de hoek (op de hoek van de Ferdinand Bolstraat en de Quelijnstraat) heeft hij oranje sjaals laten maken. Die hangen overal verspreid over de Albert Cuypmarkt.

Voorlopig kunnen we nog even geen voetbal kijken in een stampvolle kroeg met andere oranjefans. Daarom besloot Kaandorp dat de oranjekoorts in de stad op een andere manier moet worden aangewakkerd. Zijn oranje sjaals vind je overal op de Albert Cuyp: bij verschillende winkeliers, aan de kraam van marktkooplieden en – hoe kan het ook anders – om de nek van André Hazes.

Wij hebben alle vertrouwen in het Nederlands elftal en ook aan Arie zal het niet liggen! Heb je andere leuke ondernemersinitiatieven gezien om Oranje te supporten? Laat het ons weten!

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

‘Geef ondernemers meer inzicht in gevolgen Grote Werken’

Bij de grote openbare werken die Amsterdam de komende jaren te wachten staan, zijn ook de belangen van veel ondernemers in het geding. Dat schrijven Willem Koster van Vereniging Amsterdam City, Pim Evers van KHN Amsterdam en Bart Drenth van MKB-Amsterdam in een brief aan wethouders Everhardt en De Vries.

Huurkorting op gemeentevastgoed: hoe gaat het nu?

In maart besloot de gemeente Amsterdam, dankzij een lobby van MKB-Amsterdam, dat ondernemers die gemeentelijke panden huren huurkorting zouden krijgen. Veel ondernemers zijn geholpen met deze maatregel, maar dat geldt niet voor iedereen. MKB-Amsterdam roept de gemeente Amsterdam op: bied maatwerk!

Aandeel flexbanen sinds coronacrisis fors gestegen

Ruim een vierde van alle dienstverbanden is nu voor bepaalde tijd, voor de crisis was dat nog ongeveer een vijfde. Volgens hoogleraar Arbeidsmarkt Ton Wilthagen van de Tilburg University is het een bekend verschijnsel tijdens crises. In onzekere tijden zijn bedrijven geneigd de kat uit de boom te kijken.

Gerco Tolsma: ”Neem de tijd voor je personeel”

Op 4 juli zenden we een nieuwe MKB TV uit over het Regionaal Werkcentrum. In aanloop spreken we met voorzitters van ondernemersverenigingen over de arbeidsmarkt in hun regio. Vandaag: Gerco Tolsma, regionaal directeur van platform MeerBusiness Haarlemmermeer en Schiphol.

We mogen weer: Groeiborrel op donderdag 17 juni!

Het is inmiddels even geleden, maar aankomende donderdag organiseert MKB-Amsterdam eindelijk weer een fysieke groeiborrel! De borrel vindt plaats in Brasserie Paardenburg, Amstelveen. Tijdens de bijeenkomst wordt de winnaar van het Product van de Maand bekendgemaakt.

Zomerevent: Verspreiden van inclusiviteit

Covid-19 heeft ons afgelopen jaar al laten zien hoe belangrijk solidariteit is en hoe belangrijk contact met anderen voor iedereen is. Het thema van het jaarlijkse digitale zomerevent van Sociaal Werkkoepel Amsterdam, op 24 juni 2021, is actueler dan ooit: Verspreiden van inclusiviteit.