Het werkverzuim laat al jaren een stijgende trend zien, zeker sinds de coronacrisis zijn intrede deed. Relatief vaak gaat het om psychische klachten. MKB-Amsterdam en ArboNed Amsterdam bundelen de krachten om mkb-ondernemers te ondersteunen bij het terugdringen van het verzuim en zoveel mogelijk vitaliteit in de organisatie te houden.

Zeker nu – door de coronacrisis – het hybride werken min of meer gangbaar is geworden, is aandacht voor vitaliteit binnen de onderneming steeds belangrijker. ArboNed werkt daarvoor al sinds 2018 samen met MKB-Nederland. De organisaties maken gebruik van elkaars specifieke kennis en kunde. Daarin is veel aandacht voor vraagstukken over het voorkomen van verzuim. Mkb-ondernemers worden geholpen bij arbo-kwesties, zegt Sandra Bruggeman, commercieel directeur van ArboNed. ‘We proberen te voorkomen dat medewerkers ziek worden en anders begeleiden we ze naar werk, zeker in coronatijd.’

Ontzorgen

Ook de samenwerking tussen ArboNed Amsterdam en MKB-Amsterdam is met name gericht op het delen van kennis over verzuim, verzuimpreventie en vitaliteit. Wat kun je doen om gezond te werken, arbeidsrisico’s te verminderen en verzuim te voorkomen? Als mkb-arbodienst denkt ArboNed Amsterdam mee, met praktische handvatten, kennis en ondersteuning aan mkb-ondernemers in de regio.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Thijs Baas

Thijs Baas

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

‘Belangrijkste is nu snel een stabiel kabinet’

‘Belangrijkste is nu snel een stabiel kabinet’

Jacco Vonhof: ‘Ondernemers hebben door corona een jas uitgedaan, maar staan tegelijk voor grote investeringen. Er is een kabinet nodig dat knopen doorhakt. De transitie moet voor het mkb haalbaar en betaalbaar zijn.’

‘Koolmees moet met maatwerk over de brug komen’

‘Koolmees moet met maatwerk over de brug komen’

Bart Drenth: Er moet een loket komen waar je als ondernemer kunt aankloppen als je, wat coronasteun betreft, tussen wal en schip bent beland. Sportschoolhouder Jeroen van Beek is zo’n ondernemer. ‘We zitten nog steeds in de fase van ‘samen door de crisis’. We staan achterin de rij, maar we staan er nog steeds.’

10 tips om cybercrime te voorkomen

10 tips om cybercrime te voorkomen

Dave Maasland, ondernemer op het gebied van cybersecurity, stelde in het kader van de kick-off van het Digitaliseringsoffensief een top-10 van securitytips op.

Pure markt hunkert naar heropening

Pure markt hunkert naar heropening

Oprichter Trienet Kroon was met haar Pure Markt nauwelijks meer weg te denken uit onder meer Amstelpark, Amsterdamse Bos en Park Frankendael. De coronacrisis gooide ook hier roet in het eten. De ‘evenementenstatus’ zat haar daarbij flink in de weg.

Onderzoek koopgedrag Haarlemmermeer van start

Onderzoek koopgedrag Haarlemmermeer van start

De gemeente Haarlemmermeer onderzoekt koopgedrag en tevredenheid over het aanbod in winkels. Naast de detailhandel zal dit jaar ook de horeca en recreatiesector worden onderzocht. Deel ook jouw mening!