Het werkverzuim laat al jaren een stijgende trend zien, zeker sinds de coronacrisis zijn intrede deed. Relatief vaak gaat het om psychische klachten. MKB-Amsterdam en ArboNed Amsterdam bundelen de krachten om mkb-ondernemers te ondersteunen bij het terugdringen van het verzuim en zoveel mogelijk vitaliteit in de organisatie te houden.

Zeker nu – door de coronacrisis – het hybride werken min of meer gangbaar is geworden, is aandacht voor vitaliteit binnen de onderneming steeds belangrijker. ArboNed werkt daarvoor al sinds 2018 samen met MKB-Nederland. De organisaties maken gebruik van elkaars specifieke kennis en kunde. Daarin is veel aandacht voor vraagstukken over het voorkomen van verzuim. Mkb-ondernemers worden geholpen bij arbo-kwesties, zegt Sandra Bruggeman, commercieel directeur van ArboNed. ‘We proberen te voorkomen dat medewerkers ziek worden en anders begeleiden we ze naar werk, zeker in coronatijd.’

Ontzorgen

Ook de samenwerking tussen ArboNed Amsterdam en MKB-Amsterdam is met name gericht op het delen van kennis over verzuim, verzuimpreventie en vitaliteit. Wat kun je doen om gezond te werken, arbeidsrisico’s te verminderen en verzuim te voorkomen? Als mkb-arbodienst denkt ArboNed Amsterdam mee, met praktische handvatten, kennis en ondersteuning aan mkb-ondernemers in de regio.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Thijs Baas

Thijs Baas

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan!

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan!

De verkiezingen op 16 maart zijn uiteraard voor jou als ondernemer belangrijk! Komt er een gemeentebestuur dat niet alleen aandacht heeft voor bewoners maar ook voor ondernemers? Volg via onze nieuwsbrief MKB Mail en onze socials de belangrijkste ontwikkelingen.

Corona kan voor ondernemers nog lang nagalmen

Corona kan voor ondernemers nog lang nagalmen

Het einde van de gezondheidscrisis is in zicht. Voor veel ondernemers begint nu de economische ellende pas echt. Drenth: ‘We vragen alle overheden om daar rekening mee te houden. Eén van de voorstellen is om ondernemers met schulden als doelgroep op te nemen in de pilot Pauzeknop, dat als doel heeft door de coronacrisis getroffen zelfstandigen te ondersteunen.’

Gezocht: ondernemers met oplossingen

Gezocht: ondernemers met oplossingen

Ben jij klaar om impact te maken in de stad? Meld je dan aan voor buurtchallenge Boost je Buurt. Je kan als ondernemer een Impact Hub Amsterdam ondernemersprogramma winnen ter waarde van €2.500 én kans maken op een ontwikkelbudget van €2.500, €5.000 of €7.500. Meedoen? Lees snel verder.

‘Nieuwe generatie is ontzettend innovatief’

‘Nieuwe generatie is ontzettend innovatief’

Studenten van Inholland gaan onder leiding van MKB-Amsterdam bestuurslid Bert Bos aan de slag met het ontwikkelen van duurzaamheidsplannen voor ondernemers. Ondernemers die wel oren hebben naar zo’n plan kunnen zich aanmelden. Binnenkort ook nieuws van Bert Bos over het Product van het Jaar!

‘Elke besparing is welkom’

‘Elke besparing is welkom’

De invoering van de reclamebelasting wordt twee maanden uitgesteld. Bart Drenth: ‘Ondernemers hebben het moeilijk en elke besparing is welkom. Ook als die maar over twee maanden gaat. En in maart zijn er weer nieuwe verkiezingen.’

MKB TV over reclamebelasting: Wat vindt de lokale politiek ervan?

MKB TV over reclamebelasting: Wat vindt de lokale politiek ervan?

Hoe denken ze in de Stopera over de herinvoering van de reclamebelasting? Met onder andere Rutger Groot Wassink van GroenLinks, Elise Moeskops van D66 en Claire Martens van de VVD. Uitstel of afstel? Dat zie je in de nieuwe aflevering van MKB TV!