Het werkverzuim laat al jaren een stijgende trend zien, zeker sinds de coronacrisis zijn intrede deed. Relatief vaak gaat het om psychische klachten. MKB-Amsterdam en ArboNed Amsterdam bundelen de krachten om mkb-ondernemers te ondersteunen bij het terugdringen van het verzuim en zoveel mogelijk vitaliteit in de organisatie te houden.

Zeker nu – door de coronacrisis – het hybride werken min of meer gangbaar is geworden, is aandacht voor vitaliteit binnen de onderneming steeds belangrijker. ArboNed werkt daarvoor al sinds 2018 samen met MKB-Nederland. De organisaties maken gebruik van elkaars specifieke kennis en kunde. Daarin is veel aandacht voor vraagstukken over het voorkomen van verzuim. Mkb-ondernemers worden geholpen bij arbo-kwesties, zegt Sandra Bruggeman, commercieel directeur van ArboNed. ‘We proberen te voorkomen dat medewerkers ziek worden en anders begeleiden we ze naar werk, zeker in coronatijd.’

Ontzorgen

Ook de samenwerking tussen ArboNed Amsterdam en MKB-Amsterdam is met name gericht op het delen van kennis over verzuim, verzuimpreventie en vitaliteit. Wat kun je doen om gezond te werken, arbeidsrisico’s te verminderen en verzuim te voorkomen? Als mkb-arbodienst denkt ArboNed Amsterdam mee, met praktische handvatten, kennis en ondersteuning aan mkb-ondernemers in de regio.