Na acht jaar voorzitterschap neemt Bart Drenth afscheid van MKB-Amsterdam. In die jaren is veel gebeurd en bereikt. Samen met enkele prominenten blikken we terug op deze periode en hoe zij de samenwerking met Drenth hebben ervaren. Zo ook met de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. 

 Hoe heeft u de samenwerking met MKB-Amsterdam onder het voorzitterschap van Bart ervaren?

“De samenwerking met het mkb an sich en met Bart als voorzitter heb ik als heel prettig ervaren. En betrouwbaar. Bart en ik hebben elkaar goed leren kennen tijdens de coronaperiode. Bart is iemand die ondernemers en mensen in de stad echt wil helpen en zich daar hard voor inzet. Het mkb is voor de stad en voor mij echt een belangrijke steunpilaar. Ik ben gesteld op Bart, dat mag wel zo gezegd worden.” 

Op welk aspect van, of welke projecten binnen die samenwerking kijkt u het meest tevreden terug? En waarom? 

“Dat is een opname voor MKB TV! Dat was heel origineel, de eerste opname was namelijk bij Bart thuis. Hij had zijn woonkamer omgetoverd tot studio, en werkelijk overal lagen kabels. Dit tekent Bart zijn toewijding. Bart is ook enorm betrokken bij Amsterdam750, hij wil graag helpen om de verjaardag van de stad tot een succes te maken. Hij heeft daar hele concrete ideeën en opvattingen over, bijvoorbeeld met Food Capital (een project waarmee wordt ingezet op de productie en distributie van duurzaam, betaalbaar en gezond eten uit de omgeving van Amsterdam), een initiatief van Bart.” 

Wat hoopt of verwacht u van de samenwerking met MKB-Amsterdam in de toekomst? En wat kunnen wij als vereniging van Bart leren nu we zonder hem door moeten? 

“Wat tegelijkertijd een compliment richting Bart is en waarvan ik op hoop dat het zo blijft, is dat we nooit tegenover elkaar komen te staan. We hebben natuurlijk verschillende belangen, maar het is belangrijk dat je niet het belang van de ander uit het oog verliest. We doen het samen, samen voor de stad. Amsterdam is gebouwd op ondernemers, en mensen zoals Bart dragen dat uit. Daar ben ik hem zeer erkentelijk voor!”  

Op maandag 6 februari proost MKB-Amsterdam op het voorzitterschap van Bart Drenth tijdens een borrel in de Oranjekerk in de Amsterdamse Pijp. Wie daar bij wil zijn is van harte welkom vanaf 17:00 uur aan de Tweede van der Helststraat 1-3.
Graag tot maandag!

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

MKB Amsterdam

MKB Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB-Metropool Amsterdam pleit bij de gemeente voor een langere ontheffingsmogelijkheid voor vrachtauto’s dan tot 1 januari 2030. Vicevoorzitter Guido Frankfurther: “Zeker in huidige economische situatie met torenhoge bedrijfslasten en Coronaschulden die nu moeten worden terugbetaald, kan je niet verlangen dat ondernemers hun vrachtauto’s uit 2018 of 2019 op 1 januari 2025 de deur uitdoen”

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Vicevoorzitter MKB-Metropool Amsterdam Guido Frankfurther kijkt kritisch naar het tramexamen van de GVB. Frankfurther erkent het belang van snelheids- en vaardigheidstesten, maar meent dat de lat wel erg hoog wordt gelegd: “Veiligheid voorop, maar op deze manier wordt het personeelstekort natuurlijk nooit ingelopen”.

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

De Impact Deals zijn inmiddels gesloten! Lees hieronder meer over de acht Impact Deals ontwikkeld door tien ambitieuze MKB-ers.