De gemeente Amsterdam wil betaald parkeren per 2024 uitbreiden in de stadsdelen Nieuw-West en Zuidoost. Hiermee moet de parkeerdruk en parkeeroverlast verminderen. Ook wil het stadsbestuur de tarieven voor parkeervergunningen en parkeren op straat verhogen én de parkeertijden uitbreiden. Amsterdammers krijgen de gelegenheid om op deze plannen te reageren.

Uitbreiding betaald parkeren

Wethouder Verkeer en Vervoer Melanie van der Horst: “Met het invoeren van betaald parkeren in delen van Nieuw-West en Zuidoost zorgen we dat bewoners niet meer lang hoeven te zoeken naar een parkeerplek en dat de overlast van rondrijdende auto’s in buurten wordt teruggedrongen. In sommige wijken worden veel auto’s voor langere tijd geparkeerd, terwijl de eigenaar daar helemaal niet in de buurt woont. Door betaald parkeren in te voeren komen deze plekken weer beschikbaar voor bewoners.” Ook zorgt het ervoor dat faciliteiten in de gebieden zoals winkels beter bereikbaar worden voor bezoekers.

In alle nieuwe gebieden met betaald parkeren in Nieuw-West en Zuidoost wordt het tarief 1,60 euro per uur van maandag tot en met zaterdag. Dat geldt niet voor bedrijventerrein Osdorp, Sloterdijk II en de sportvelden in Nieuw-West. Daar kan iedereen op zaterdag gratis parkeren. Rondom het Arenagebied gaan dezelfde parkeertarieven gelden als in het gebied, vanwege de vele evenementen met grote bezoekersaantallen die daar plaatsvinden.

Bedrijfsparkeervergunning

Een bedrijfsparkeervergunning in Nieuw-West en Zuidoost kost 56,72 euro per zes maanden. Voor bedrijven is één parkeervergunning per vijf medewerkers beschikbaar.

Hogere tarieven

Waar al betaald parkeren geldt, worden de tijden voor parkeren op straat verruimd. Ook worden de tarieven voor straatparkeren en parkeervergunningen verhoogd. Wethouder Van der Horst: “Geparkeerde auto’s nemen veel ruimte in de openbare ruimte, terwijl we steeds minder plek hebben omdat de stad groeit en drukker wordt. Daarom vragen we aan de autogebruiker een extra bijdrage voor het onderhoud van de stad.”

Voor het parkeren geldt dat de tarieven stijgen met bedragen tussen de 0,20 en 0,50 euro per uur. Alleen het hoogste tarief van 7,50 per uur in het centrum blijft gelijk. In de Dapperbuurt, Transvaalbuurt en Indische Buurt in Oost, in de Kolenkitbuurt in West en in de Schinkelbuurt, Willemsparkbuurt, Apollobuurt, Stadionbuurt en Rivierenbuurt in Zuid wordt betaald parkeren uitgebreid tot 24.00 uur. Aan de Zuidas en in Buitenveldert wordt het betaald parkeren ook op zaterdag ingevoerd. In stadsdeel Centrum wordt het parkeren uitgebreid naar de nacht, om tegen te gaan dat toeristen in hun auto overnachten. Er moet in Centrum dus 24 uur per dag en zeven dagen per week betaald worden.

Inspraak en vervolg

Bewoners van Nieuw-West en Zuidoost hebben van 20 november tot en met 20 januari de gelegenheid voor inspraak op de plannen om betaald parkeren in te voeren. Na de inspraakperiode worden de plannen voor de zomer van 2023 aan de gemeenteraad voorgelegd. De invoering van de uiteindelijke plannen gebeurt in vijf fases van elk drie maanden. Zo worden bewoners ingelicht, parkeerautomaten geplaatst en parkeervergunningen verleend. Eind 2024 moet het plan dan helemaal zijn ingevoerd. Voor stadsdeel Noord wordt volgend jaar een voorstel voorbereid voor het uitbreiden van betaald parkeren.

Voor de verhoging van de tarieven en de verruiming van uren in de gebieden waar al betaald parkeren geldt, worden de stadsdelen om advies gevraagd. Het besluit zal daarna in het voorjaar aan de gemeenteraad worden voorgelegd en rond de zomer van 2023 ingaan.

Wat betekenen deze plannen voor jou? Laat het ons weten!

Ben jij een ondernemer in een van de gebieden waar de parkeerregeling gaat veranderen? En wat betekenen de plannen voor jouw bedrijf? Laat het ons dan weten! Samen met jou zet MKB-Amsterdam zich ervoor in dat jouw bedrijf goed bereikbaar is en blijft, óók als er iets verandert. Stuur een mail naar info@mkb-amsterdam.nl en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

 

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

MKB Amsterdam

MKB Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB-Metropool Amsterdam pleit bij de gemeente voor een langere ontheffingsmogelijkheid voor vrachtauto’s dan tot 1 januari 2030. Vicevoorzitter Guido Frankfurther: “Zeker in huidige economische situatie met torenhoge bedrijfslasten en Coronaschulden die nu moeten worden terugbetaald, kan je niet verlangen dat ondernemers hun vrachtauto’s uit 2018 of 2019 op 1 januari 2025 de deur uitdoen”

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Vicevoorzitter MKB-Metropool Amsterdam Guido Frankfurther kijkt kritisch naar het tramexamen van de GVB. Frankfurther erkent het belang van snelheids- en vaardigheidstesten, maar meent dat de lat wel erg hoog wordt gelegd: “Veiligheid voorop, maar op deze manier wordt het personeelstekort natuurlijk nooit ingelopen”.

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

De Impact Deals zijn inmiddels gesloten! Lees hieronder meer over de acht Impact Deals ontwikkeld door tien ambitieuze MKB-ers.