Wijngaard De Amsteltuin is een bijzondere evenementenlocatie aan de rand van Amstelveen in het groene Amstelland. Hier vind je rust, ruimte en een ongedwongen sfeer. Of je nu komt voor een vergadering, feest, proeverij of dagbesteding, je voelt je snel thuis in de Amsteltuin. Ondernemers Annelies Kruijthoff en Douwe Woudstra maakten in 2018 de stap van kantoor naar het buitenleven. De wijngaard is het kloppende hart van hun mooie Amstelveense bedrijf.

’t Witte, Rode en Bruisende Genieten

Op ruim een hectare grond groeien in de wijngaard ruim 3.500 wijnranken van vijf druivenrassen: Solaris, Johanniter, Souvignier Gris, Pinotin en Cabernet Cortis. Geen klassieke, maar gekruiste druivensoorten die gemakkelijk met wat minder zon rijpen. Ook zijn deze soorten beter resistent tegen valse meeldauw, een bekende vijand van wijnbouwers. De plek van de wijngaard is niet toevallig gekozen. In tegenstelling tot wat de naam Amstelveen doet vermoeden, bestaat de grond uit zavel, een mengsel van klei en zand. Een gunstig terroir voor de wijnranken en daarmee voor de geur, smaak en kleur van de wijnen.

Met de druiven die in Amsteltuin groeien maken Annelies en Douwe zelf de wijnen. Oogsten doen ze met de hand; het plukken neemt zo’n vijf tot zes dagen in beslag, verdeeld over ongeveer twee maanden. Persen, gisting, lagering, filteren, alles gebeurt in Amstelveen.  Het resultaat is wijnen als ’t Witte, Rode en Bruisende Genieten en Blanc d’Adriana. Je kunt ze kopen op de Amsteltuin of bij Miltenburg & Rouhard in Amstelveen. Bij restaurant De Jonge Dikkert en bij de Kruidfabriek staan ze op de kaart.

Vind je dat Amsteltuin wijn de publieksprijs behoort te winnen, stem dan via deze poll . De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de volgende Groeiborrel op maandag 4 juli in de Oranjekerk te Amsterdam.

Met het ‘Product van de Maand’ wil MKB-Amsterdam ondernemers inspireren en stimuleren in de ontwikkeling van hun producten. Mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam.