Kennedy van der Laan uit Amsterdam is het vitaalste bedrijf van Noord-Holland. Voormalig zwemmer Pieter van den Hoogenband overhandigde de prijs vandaag aan managing partner Bart de Man. Volgens juryvoorzitter Van den Hoogenband investeert het advocaten- en notarissenkantoor het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers.

Kennedy van der Laan liet Lightweight Containers uit Den Helder en WUA! uit Amsterdam achter zich. Het advocatenkantoor wint volgens de jury omdat het bedrijf het meest investeert in zijn medewerkers. Zo ziet Kennedy van der Laan geestelijke, emotionele en lichamelijke ontwikkeling als een investering in menskracht. Er is een fitnessruimte met instructeur, medewerkers kunnen yogalessen volgen en er is dagelijks een biologische lunch.

“Kennedy van der Laan is een absolute koploper op het gebied van duurzame inzetbaarheid”, zegt jurylid Van den Hoogenband. “Bij vitaliteit denken we vaak aan sporten en fruit eten. Maar vitaliteit op de werkvloer gaat veel verder dan dat. Het gaat om de juiste houding als je achter een bureau zit, het gaat om stress, maar ook over goed slapen.”

Succesvollere ondernemers
Een werkgever speelt daar volgens Van den Hoogenband een belangrijke rol in. “Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, hebben meer plezier in hun werk, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Kortom: ze zijn duurzaam inzetbaar. Werkgevers die hiervoor openstaan, zijn succesvollere ondernemers. Dat bewijst Kennedy van der Laan als geen ander.”

De voormalig zwemmer bracht Kennedy van der Laan vandaag een verrassingsbezoek. De Noord-Hollandse winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van de andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt op 16 november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De landelijke winnaar neemt het stokje dan over van Klok Onderhoud en Afbouwgroep uit Assen, dat zich nu Het Vitaalste Bedrijf van Nederland mag noemen.

Over Het Vitaalste Bedrijf
De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar en wordt voor het derde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.