Het bestuur van MKB-Amsterdam heeft Achmed Baâdoud gekozen als nieuwe voorzitter van MKB-Amsterdam. Na acht jaar neemt Bart Drenth afscheid als voorzitter. Met Baâdoud krijgt MKB-Amsterdam een energieke voorzitter die met zijn ruime kennis van de lokale politiek en het ondernemerschap slimme verbindingen kan maken tussen het lokale bestuur en Amsterdamse mkb ondernemers.

Achmed Baâdoud heeft in de lokale politiek verschillende functies gehad. Vanaf 2002 begon zijn politieke carrière in stadsdeel Osdorp waar hij fractievoorzitter en later dagelijks bestuurder was namens de PvdA. Van 2006 tot 2018 was hij portefeuillehouder economische zaken, werk en inkomen en stadsdeelvoorzitter voor Amsterdam Nieuw-West. Na de politiek is Baâdoud als ondernemer doorgegaan. In 2017 heeft Baâdoud zijn bedrijf DAG opgericht, dat strategisch advies aanbiedt aan overheid en bedrijfsleven.

Guido Frankfurther, vicevoorzitter van MKB-Amsterdam: “We zijn ontzettend blij dat Achmed Baâdoud MKB-Amsterdam komt versterken. Bart Drenth heeft acht jaar zoveel voor het Amsterdamse bedrijfsleven betekend dat we wisten dat zijn opvolger grote schoenen te vullen had. Met Achmed prijst MKB-Amsterdam zich gelukkig: een Amsterdamse ondernemer met veel ervaring in de politiek. De vele rollen die hij heeft gespeeld geven hem een schat aan kennis en ervaring die we goed kunnen gebruiken bij MKB-Amsterdam!”

Achmed Baâdoud: “Ik heb heel veel zin om aan de slag te gaan als voorzitter van MKB-Amsterdam. Als oud-bestuurder en ondernemer wil ik graag mijn bijdrage leveren aan een goed ondernemersklimaat. Waar ik me onder andere op wil richten is dat ondernemers weer op gelijkwaardige manier als bewoners worden gehoord en vertegenwoordigd in de regio Amsterdam.”

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

MKB Amsterdam

MKB Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Kleine reclame-uitingen

Kleine reclame-uitingen

Ondernemers met kleinere reclame-uitingen worden in 2024 ontzien, na een motie van D66-raadslid Erik Schmit. De tarieven voor reclame-uitingen tot 5m2 worden niet verhoogd of geïndexeerd. Volgens vicevoorzitter Guido Frankfurther van MKB-Metropool Amsterdam een goede zaak.

Uitnodiging Netwerkborrel – Maandag 6 november

Uitnodiging Netwerkborrel – Maandag 6 november

Wij nodigen je graag uit voor de laatste MKB-Metropool Amsterdam Borrel van dit jaar op maandag 6 november in de Oranjekerk in Amsterdam. We hebben een gevarieerd programma, waarbij je zowel financieel als online impact kan maken!

Wilder Land is op een bijzondere missie met een bijzonder, divers team

Wilder Land is op een bijzondere missie met een bijzonder, divers team

Oprichter Matthijs Westerwoudt: “Het leuke is dat de medewerkers van begin tot eind betrokken zijn bij de totstandkoming van de producten. Zo zien zij ook dat die soms doodnormale (on)kruiden stap voor stap veranderen in mooie en lekkere producten waar een hoop mensen iedere dag van genieten”