Het bestuur van MKB-Amsterdam heeft Achmed Baâdoud gekozen als nieuwe voorzitter van MKB-Amsterdam. Na acht jaar neemt Bart Drenth afscheid als voorzitter. Met Baâdoud krijgt MKB-Amsterdam een energieke voorzitter die met zijn ruime kennis van de lokale politiek en het ondernemerschap slimme verbindingen kan maken tussen het lokale bestuur en Amsterdamse mkb ondernemers.

Achmed Baâdoud heeft in de lokale politiek verschillende functies gehad. Vanaf 2002 begon zijn politieke carrière in stadsdeel Osdorp waar hij fractievoorzitter en later dagelijks bestuurder was namens de PvdA. Van 2006 tot 2018 was hij portefeuillehouder economische zaken, werk en inkomen en stadsdeelvoorzitter voor Amsterdam Nieuw-West. Na de politiek is Baâdoud als ondernemer doorgegaan. In 2017 heeft Baâdoud zijn bedrijf DAG opgericht, dat strategisch advies aanbiedt aan overheid en bedrijfsleven.

Guido Frankfurther, vicevoorzitter van MKB-Amsterdam: “We zijn ontzettend blij dat Achmed Baâdoud MKB-Amsterdam komt versterken. Bart Drenth heeft acht jaar zoveel voor het Amsterdamse bedrijfsleven betekend dat we wisten dat zijn opvolger grote schoenen te vullen had. Met Achmed prijst MKB-Amsterdam zich gelukkig: een Amsterdamse ondernemer met veel ervaring in de politiek. De vele rollen die hij heeft gespeeld geven hem een schat aan kennis en ervaring die we goed kunnen gebruiken bij MKB-Amsterdam!”

Achmed Baâdoud: “Ik heb heel veel zin om aan de slag te gaan als voorzitter van MKB-Amsterdam. Als oud-bestuurder en ondernemer wil ik graag mijn bijdrage leveren aan een goed ondernemersklimaat. Waar ik me onder andere op wil richten is dat ondernemers weer op gelijkwaardige manier als bewoners worden gehoord en vertegenwoordigd in de regio Amsterdam.”

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Ondernemers winkelcentrum De Dukaat aan het Ecuplein : ‘Laat onze blauwe parkeerzone niet verdwijnen’

Ondernemers winkelcentrum De Dukaat aan het Ecuplein : ‘Laat onze blauwe parkeerzone niet verdwijnen’

Maik Schaffner, eigenaar van supermarkt Jumbo in winkelcentrum De Dukaat: ‘Wij zijn niet tegen de invoering van betaald parkeren. Maar bij het verdwijnen van de blauwe parkeerzone gaan bewoners met een parkeerontheffing op deze plekken staan.’ Guido Frankfurther: ‘Een goed functionerend winkelcentrum is belangrijk voor de leefbaarheid van het gebied.’ De commissie Mobiliteit en Openbare Ruimte van de gemeenteraad bespreekt donderdag de kwestie.

Leveranciers na elke levering terug naar Ringweg A10

Leveranciers na elke levering terug naar Ringweg A10

Vorige week maakte wethouder Van de Horst bekend 14 hoofdroutes voor autoverkeer te willen afsluiten. Vicevoorzitter Guido Frankfurther van MKB-Amsterdam: ‘Wij zien ook de voordelen van een autoluwere stad met minder drukte en een schonere lucht. Maar dat moet wel in goed overleg met het bedrijfsleven en in kleine, behapbare stappen, zodat het bedrijfsleven de tijd krijgt om zich aan te passen.’

Kantoorpanden Amstelveen moeten voldoen aan energielabel C

Kantoorpanden Amstelveen moeten voldoen aan energielabel C

Bedrijven in Amstelveen die nog niet voldoen aan de energielabel C hebben en brief gekregen om binnen twaalf weken een verbeterplan aan te leveren. Wethouder Floor Gordon: ‘Met het energielabel willen we ervoor zorgen dat gebouweigenaren energiezuinige maatregelen nemen. Dat is belangrijk om CO2 te besparen en het zorgt voor lagere energielasten.’

De Hanze Trade Summit: zakendoen én duurzaamheid

De Hanze Trade Summit: zakendoen én duurzaamheid

Bij Internationaal zaken doen komen niet alleen prijs en kwaliteit in de onderhandelingen ter sprake, maar steeds vaker ook meerdere SDG doelen. Erik de Boer, directeur MKB TRADE OFFICE: ‘Vrijdag 8 september hebben we een unieke internationale bijeenkomst voor ondernemers die importeren en exporteren of die de mogelijkheden voor import en export onderzoeken. Meld je snel aan!

‘Noord-Holland is rijk aan innovatieve ondernemers’

‘Noord-Holland is rijk aan innovatieve ondernemers’

Als gedeputeerde van de provincie Noord-Holland ondersteunt Ilse Zaal lokale mkb ondernemers op gebieden als stimulering van innovatie, een beter werkende arbeidsmarkt, ondersteuning bij verduurzaming of terugdringing van leegstand. De verkiezingen voor de Provinciale Staten op woensdag 15 maart zijn dan ook van groot belang voor jou als ondernemer. Ga stemmen!